26 липня начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан взяла участь у засіданні комісії Прилуцької районної військової адміністрації щодо проходження альтернативної (невійськової) служби в районі.

 
 
Цікава сучасна українська література

Міська бібліотека № 4 підготувала для читачів онлайн - добірку книжок сучасної української літератури, які варто прочитати. Також викладено коротку анотацію творів.

 
 
 
 
 
 
На майданчику краєзнавчого музею діє виставка "Тріумф людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГ"
 

Виставка, створена Українським інститутом національної пам’яті, Центром досліджень визвольного руху, Національним музеєм-меморіалом жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» та Галузевим державним архівом СБУ, розповідає про систему ГУЛАГу, який нещадно експлуатував своїх в’язнів, аби витиснути з них максимум і перетворити на слухняних «будівників комунізму). Але українці, кинуті в табори, зберігали гідність, гуртувалися в мережі спротиву та врешті-решт спричинилися до повстань, які цю систему розвалили. 

Організатори виставки:

Український інститут національної пам’яті, Центр досліджень визвольного руху, Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»,  Галузевий державний архів СБУ.

Автори: Ігор Бігун, Володимир Бірчак, Володимир В’ятрович, Леся Бондарук, Олеся Ісаюк, Анна Олійник, Ярина Ясиневич

Над проектом працювали: Наталія Бик, Богдан Завітій, Іван Кішка, Петро Клим, Андрій Когут, Катерина Ніколаєнко, Олена Шарговська, Назар Ясиневич, Дмитро Вортман.

 

Книжкова виставка-хроніка «Духовна опора нації»

28 липня Україна відзначає День Української Державності. Цей день встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою збереження понад тисячолітніх традицій українського державотворення. У цей самий день Україна відзначає і День хрещення Київської Русі-України – державну пам’ятну дату, що відзначається щорічно у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, відповідно до Указу Президента України від 25 липня 2008 року № 668/2008 «Про День хрещення Київської Русі –України».

У читальній залі Прилуцької міської бібліотеки для дітей 26 липня розгорнуто книжкову виставку-хроніку «Духовна опора нації».

Книги, представлені на виставці, акцентують: «точка відліку» української державності ― заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України, а література про прихід християнства на землю України підкреслює значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, адже свято відзначається 28 липня ― у день хрещення Київської Русі.

Переглянувши матеріали виставки, кожен зрозуміє зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. І ми ніколи не забудемо, що державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру – понад тисячу років!

 

Працює персональна виставка «Пелюстка літа» Раїси Лябах 

12 липня в міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти відкрилась персональна виставка Раїси Лябах «Пелюстка літа». Раїса Лябах вчитель образотворчого мистецтва Линовицької ЗОШ І-ІІІст. Увесь свій творчий потенціал і педагогічний хист віддає своїм учням, а своє персональне мистецтво презентувала вперше.

На виставці представлені олійні полотна, на яких красуються літні квіти та натюрморти. Її роботи отримали схвальні відгуки від прилуцьких професійних художників Віктора Шульги, Володимира Солов’я, Степана Вербещука, Євгена Постульги.

Начальник відділу культури і туризму Прилуцької міської ради Катерина Мовчан у своєму виступі зазначила, що прилуцькі виставкові зали завжди відкриті для талановитих неординарних митців і побажала винуватиці зустрічі подальших успіхів у мистецькому зростанні.

Професійну оцінку та аналіз роботам зробили директор Прилуцької школи мистецтв Наталія Ярошенко та викладач образотворчого мистецтва із багаторічним стажем цього ж закладу Катерина Кантур.

Із схвальними словами про колегу говорила директор Прилуцького районного будинку школяра в минулому Мирослава Шматко, а юний вихованець художнього відділення Школи мистецтв Роман Левченко наголосив, що квіткова тема у мистецтві на сьогоднішньому етапі розвитку історії нашої країни загострює почуття любові до своєї землі.

Господиня закладу Людмила Зубко наголосила, що бібліотека завжди дає старт для подальших творчих успіхів, підтримує початківців і являється справжньою зоною релаксу у наш складний період сьогодення.

Виставка діятиме протягом літнього періоду. Запрошуємо до перегляду.

 

"Школа амбасадорів 2022"

12 липня у виставковій залі музею відбувся випускний захід Школи амбасадорів 2022.

Під час зустрічі дипломовано 13 учасників, які продемонстрували бажання навчатися.

Начальник відділу культури і туризму Катерина Мовчан привітала випускників із врученням дипломів про закінчення Школи амбасадорів 2022.

П’ять навчальних тижнів. Дев’ять зустрічей. Курс з історії, архітектури та релігії міста, майстер класи з безбар`єрної комунікації, ораторської майстерності та культури спілкування, відвідини виставки ретро-авто, плетіння маскувальних сіток, зйомки патріотичного кліпу – саме таким був шлях учнів Школи амбасадорів 2022.

Переглядів: