«Золото соломки»

«Мистецтво – це час і простір, в якому живе краса людського духу»- сказав А.М.Сухомлинський. Українське народне мистецтво займає особливе місце в історії України. Живопис є одним з самих довершених форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів.

У виставковій залі Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова 22 серпня відбулося відкриття персональної виставки художніх робіт заслуженого майстра народної творчості України Василя Андрійовича Гузія.

На виставці представлено 35 робіт майстра (31 робота виконана технікою інкрустація соломкою і 4 натюрморти написані олією) із зібрання Прилуцького краєзнавчого музею. Василь Андрійович був багатогранною особистістю, майстром великого таланту. Його роботи виконані технікою інкрустація соломкою й досі зачаровують глядачів, ведуть до добра, краси і кохання.

У житті був доброзичливою, веселою людиною, з гарним почуттям гумору, добрим наставником та порадником. Під час відкриття його друзі: відомий прилуцький скульптор С.Т.Кантур та художник, член Спілки художників України – П.П.Мироненко поділились з присутніми своїми спогадами про майстра. Василь Андрійович любив дотепний український гумор, українську пісню і саме в пам’ять про митця прозвучала українська пісня «Я ж до милого ходила» у виконанні учениці прилуцької музичної школи ім. Л.Ревуцького – Анастасії Сєкалової. Після урочистого відкриття . присутні насолоджувались переглядом робіт.

Відповідальна за проведення заходу завідуюча філіалу ім. О.В.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова Т.О.Іващенко.

Переглядів: