Засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку,

запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми

З метою удосконалення міжвідомчої взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

До порядку денного було включено питання щодо покращення міжвідомчої взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та  протидії насильству, обговорено стан щодо рівня насильства в місті, враховуючи повномасштабне вторгнення росії, рівень насильства серед підлітків, зафіксований ювенальною превенцією сектора превенції Прилуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області у поточному році, організація роботи з питань запобігання насильству, булінгу та забезпечення ґендерної рівності у навчальних закладах міста, заслухано інформацію про роботу Цетру соціальних служб Прилуцької міської ради. На завершення засідання міжвідомчої ради психолог комунальної установи “Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників” Прилуцької міської ради Огорілко Ірина провела практичний тренінг для членів вказаної ради.

 

 

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради,Олена Чабак

 

 

Реалізація проєкту "EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні"

Посадовці відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради пройшли онлайн-тренінг "Підвищення рівня громадської безпеки шляхом ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства", на якому опрацьовано питання ідентифікації гендерно зумовленого насильства: ключові аспекти та форми гендерно зумовленого насильства та його прояви в різних контекстах; роль спільноти у підвищенні громадської безпеки: як громадяни та організації можуть активно сприяти підвищенню громадської безпеки та запобіганню насильства; інструменти та рекомендації з реагування на випадки гендерно зумовленого насильства.

Захід реалізовано у межах ініціативи "Розбудова Мережі робочих груп із громадської безпеки та відновлення у семи територіальних громадах Чернігівщини", яку впроваджує ГО "Чернігів Європейський" за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту "EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні".

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради      Олена Чабак

 

Соціально-профілактичні заходи «Пути насильства» відбулися в Прилуках

29 листопада 2023 року у м. Прилуки проведено соціально-профілактичні заходи «Пути насильства».

Соціально-профілактичні заходи «Пути насильства» – унікальний творчий продукт, що сприяє підвищенню рівня безпеки залучених учасників у площині гендерно зумовленого насильства, в тому числі домашнього насильства. Заходи включали проведення соціального інтерактивного театру-перфомансу та воркшопу на тему «Профілактика ГЗН, в тому числі домашнього насильства».

🟧Заходи проведено в співпраці з робочими групами з громадської безпеки та відновлення Чернігівської області, оскільки на локальному рівні саме представники органів місцевого самоврядування, громадські активісти та безпекові структури відіграють ключову роль у питанні вирішення проблем безпеки та соціальної згуртованості.

Соціальний інтерактивний театр-перформанс «Пути насильства» – поєднання хореографії, театралізованого дійства та експертної думки. Захід направлений на активізацію емоційного сприйняття проблеми гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства, та її наслідків, закріплення безпечних моделей поведінки в критичних ситуаціях. Переглянути та обговорити перфоманс мали можливість учні гімназії №1 м. Прилуки та Ліцею №6 м. Прилуки.

Того ж дня представники та представниці робочих груп із громадської безпеки та відновлення, з освітньої та соціальної сфери, психологи та психологині, а також місцеві активісти та активістки взяли участь у воркшопі «Особливості ідентифікації та реагування на випадки домашнього насильства в умовах воєнного стану».

Завдяки воркшопу учасники та учасниці отримали знання про особливості ідентифікації різних форм гендерно зумовленого насильства, які особливо актуальні в умовах воєнного часу; оволоділи практичними навичками реагування та надання психосоціальної підтримки особам, які постраждали від насильства; зрозуміли, як виявляти та перенаправляти осіб, які пережили різні види насильства, із фокусом на захист жінок та дівчат від гендерно зумовленого насильства. Важливим також було спілкування в спільноті фахівців-однодумців, які поділилися досвідом роботи у цій важливій сфері.

🟧Заходи впроваджує ГО «Чернігів Європейський» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

📸Фото: Аліна Левківська.

 

 

Прилучани взяли участь у Всеукраїнській акції "16 днів проти насильства" 

У рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" психологи, педагогічні працівники закладів дошкільної освіти, ЦТДЮ, спільно зі спеціалістами управління освіти, Горбуновою Л.І. та Павловою Н.І. взяли участь у тренінгу "Жіноча сила: як запобігти будь-яким проявам насильства та експлуатації" з метою отримання практичних порад та інструментів із захисту від гендерно зумовленого та домашнього насильства. Організаторами даного заходу є: відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради у рамках проєкту "Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України", який реалізує ГО "Джерела надії України" у партнерстві з ГО "Агенція сталого розвитку міста" та БО "Благодійний фонд "Хай Тех", за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України/ UHF. Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО "Джерело надії України" (м.Вінниця), ГО "Агенція сталого розвитку міста" (м.Рівне), БО БФ "Хай Тех" (м.Суми) на національному рівні.

 

"Особливості ідентифікації та реагування на випадки домашнього насильства в умовах воєнного стану"

У сесійній залі Прилуцької міської ради відбувся воркшоп на тему: "Особливості ідентифікації та реагування на випадки домашнього насильства в умовах воєнного стану" з метою посилення спроможності представників органів місцевого самоврядування, громадських активістів, педагогів, соціальних працівників, психологів щодо розуміння, ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни, виявлення та пере направлення осіб, які постраждали від різних видів насильства, з особливою увагою до жінок і дівчат, які постраждали від гендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства під час  війни. Учасники воркшопу отримати інформаційні матеріали та тематичні відео із серії "розірви коло", створені за підтримки UNFPA, Посольства Великої Британії в Україні, Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України.

 

Щиро дякуємо міжнародним організаціям за співпрацю у розбудові системи запобігання та протидії насильству в Україні.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради,  Олена Чабак

 

 

 

Психологічне насильство - це не ОК, йому немає виправдання! Починай діяти!

Психологічне насильство - це маніпуляції, словесні образи, приниження та шантаж. Кривдник намагається встановити контроль над життям іншої людини та самоствердитись завдяки цьому.

Донедавна фрази на кшталт «я знаю, як тобі краще!» та «ти мені винна, бо ми тебе виховали» сприймалися як частина виховання. Проте ці словесні маніпуляції належать до психологічного насильства.

Замовчування домашнього насильства призводить до його повторного вчинення-досить часто ще в більш жорстокій формі.

Не мовчи, повідомляй на «102».

 

Здобувачі освіти долучилися до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

Заклади загальної середньої освіти активно 29 листопада 2023 року долучаються до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" у рамках участі України в щорічному міжнародному заході, покликаному підвищити обізнаність громадян про всі форми насильства, а також методи недопущення і комплексного реагування на будь-які прояви.

 
 

 

Протидія домашньому насильству під час війни

Повномасштабна війна накладає відбиток на всі процеси в державі. Як наслідок – у суспільстві зростає соціально-психологічне напруження, що призводить до збільшення кількості випадків домашнього насильства.

Запобігання та протидію цьому явищу, а також жорстокому поводженню з дітьми в період воєнного стану обговорили на засіданні Міжвідомчої ради з питань сім'ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми при Чернігівській ОВА, учсть у якому взяли і представники відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради.

За дев’ять місяців цього року в місті зафіксовано 1390 звернень щодо випадків домашнього насильства, з яких 56 (4%) надійшло від дітей, 1215 (87,4 %) - від жінок та 119 (8,6 %) - від чоловіків.

У місті Прилуки функціонує мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі .

Нагадаємо номери телефонів, за якими можна звертатися у випадку вчинення домашнього насильства:

+38 (050) 3335239 – мобільна бригада;

102 – Національна поліція України;

15-47 – урядова "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства;

116-123 або 0 800 500 335 – національна безкоштовна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

772 або 0800500255 – національна дитяча «гаряча» лінія.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради Олена Чабак

 

 

Гаряча лінія психологічної підтримки МОМ працює безкоштовно та анонімно! 

Несподівані зміни можуть впливати на нас, навіть якщо ми цього не помічаємо. Якщо вам складно адаптуватися або життєві обставини постійно змінюються, це може впливати на ваше психічне та фізичне здоровʼя. Важливо відверто говорити про свої почуття, це може полегшити ваш стан і допомогти пристосуватися до змін. Не соромтеся звертатися за психологічною підтримкою до фахівців. Телефонуйте: 0-800-211-444

🕐 Гаряча лінія психологічної підтримки Міжнародної організація з міграції (МОМ) працює БЕЗКОШТОВНО та АНОНІМНО з 10:00 до 20:00 без вихідних. Підтримка доступна українською, російською, англійською, арабською та бенгальською мовами.

 

 

 

 

 

Жінки, знайте свої права!

У рамках щорічної регіональної інформаційно-просвітницької акції "Жінки, знайте свої права" у Прилуцькому закладі дошкільної освіти №2 відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради проведено тренінг "Яка вона сучасна жінка?". Жінка-воїн, жінка-берегиня роду, жінка-богиня, жінка-всесвіт. Учасниці тренінгу змогли зануритися у образ жінки сьогодення й приміряти його на себе.

Жінки в українському суспільстві мають рівні з чоловіками конституційні права в економічній, політичній, культурній та соціальній сферах, а також у сім'ї. Хоча лише у 14 країнах світу жінки мають рівні права з чоловіками.

А втім, фактично українські жінки страждають від гендерної нерівності. Зокрема, отримують нижчі від чоловіків зарплати й мають обмежені можливості кар'єрного росту; жінки становлять більшість із 45% населення України, що страждає від насилля, - фізичного, сексуального, психологічного.

На щастя, сучасний світ руйнує стереотипи, і жінки поступово відновлюють свої права. В Україні чинне законодавство ґарантує чоловікам та жінкам рівні права та можливості. Але наскільки вони реально допомагають жінкам відчути себе рівними в політичній, соціальній, культурній, економічній сфері та в повсякденному житті – питання риторичне.

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 

 

Існує розповсюджений міф, що домашнє насильство – це проблема лише неблагонадійних родин, і майже завжди сімейне насильство пов’язане з згубними звичками та бідністю. Однак, це не зовсім так. Насильство властиве всім соціальним групам і не залежить від економічного становища родини загалом. Втім, в контексті військової агресії та підвищеної соціальної напруги, домашнє насильство набирає нових аспектів і в більшості випадків стосується не тільки фізичної шкоди, а й психологічного аб’юзу.

Після початку повномасштабної війни кількість звернень скоротилась, але вже у січні-лютому 2023 року кількість звернень громадян щодо домашнього насильства істотно збільшилась.

2 березня 2023 року мобільна бригада соціально-психологічної допомоги здійснила черговий виїзд з метою надання підтримки та соціально-психологічних послуг постраждалим особам відповідно до їх потреб.

Протягом 2023 року послугами мобільної бригади, охоплено 12 сімей/осіб, які постраждали від насильства.

Не слід боятися просити допомоги. Спеціалісти мобільних бригад нададуть вам необхідну підтримку та допоможуть знайти вихід зі складних життєвих ситуацій, а іноді – навіть врятувати життя.

ЦСС Прилуцької міської ради

 
❗️Протидіяти насильству може кожен. Не залишайтесь байдужими і телефонуйте на «1547».
 
Повномасштабне вторгнення росії  призвело до сплеску насильства фізичного та психологічного. У зоні проведення бойових дій фіксують інформацію про численні випадки порушення прав і свобод людей, інциденти також і у відносно безпечних областях.

ℹ️ Для оперативного отримання консультацій, підтримки та допомоги функціонує урядова «гаряча лінія» 15-47. 

Отримати допомогу можна телефоном — стаціонарним або мобільним, а якщо не маєте змоги — залишити звернення на сайті «гарячої лінії»

📲 За номером 15-47 наші оператори:
🔸 нададуть невідкладну психологічну допомогу або консультацію;
🔸 викличуть екстрену службу; 
🔸 забезпечать актуальними контактами загальних та спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб; 
🔸 проінформують про право вимагати відшкодування кривдником завданих матеріальних збитків і шкоди здоров’ю. 

Також, надається психологічна підтримка заявникам, які телефонують з питань, пов’язаних з воєнними діями.

 
Відбулось онлайн-облзасідання
 

Відділ сім'ї, молоді та спорту міської ради взяв участь у засіданні обласної Міжвідомчої ради з питань сім'ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, на якому було наголошено про загострення ситуації щодо насильства та торгівлі людьми, надання допомоги постраждалим особам.

 

Стамбульська конвенція – дієвий інструмент для боротьби з насильством стосовно жінок та з домашнім насильством

30 серпня відбувся семінар «Стамбульська конвенція – дієвий інструмент для боротьби з насильством стосовно жінок та з домашнім насильством», у якому взяла участь начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради Олена Чабак. Основною метою заходу була актуалізація знань та розуміння представників та представниць органів місцевого самоврядування та громадських організації із всієї України про Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція).

Дякуємо Катерині Левченко, Урядовій уповноваженій з ґендерної політики та Ользі Момот, головній спеціалістці відділу запобігання та протидії дискримінації Департаменту моніторингу рівних прав і свобод Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Офісу Омбудсмана України за цікаву та корисну інформацію.

Захід проведено всеукраїнською Асоціацією об'єднаних територіальних громад та Бюро гендерних стратегій і бюджетування у партнерстві з проєктом ООН Жінки "Просування гендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні".

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

 
 

 

Засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми

З метою удосконалення міжвідомчої взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, 03 серпня у малій залі Прилуцької міської ради відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

На засіданні обговорені питання порядку денного щодо протидії торгівлі людьми під час воєнного стану у державі, виклики та ризики сьогодення, маркери безпеки. Ситуація щодо стану протидії насильству у місті під час війни.

У ході засідання обговорено особливість роботи Центру соціальних служб Прилуцької міської ради у воєнний час. Питання як надати психологічну допомогу, як розмовляти з населенням у дні війни.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради, Олена Опанасенко

 

 

З початку року поліцейські Прилучинни склали більше пів тисячі протоколів на домашніх кривдників

За вчинення домашнього насильства з початку 2021 року поліцейські Прилуцького району склали понад 500 адміністративних протоколів та винесли майже 50 термінових заборонних приписів.

З 25 листопада Прилуччина долучилася до заходів щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка традиційно триватиме до 10 грудня.

Мета акції - привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства та підвищення рівня обізнаності населення із зазначених проблем.

Протидія домашньому насильству – один із пріоритетних напрямків роботи поліції. Її співробітники займаються не тільки реагуванням та притягненням правопорушників до відповідальності. Важливе завдання поліцейських на цьому напрямку діяльності – професійна консультація постраждалих від домашнього насильства.

Потерпілими від таких правопорушень можуть стати будь-які члени родини, але найчастіше страждають жінки, діти, люди похилого віку, особи з інвалідністю.

«З початку 2021 року на Прилуччині поліцейські зафіксували 570 звернень щодо фактів вчинення домашнього насильства. Серед них 137 постраждалих чоловіків, решта — жінки. Майже у ста випадках свідками насильства стали неповнолітні. Виховання дітей в таких умовах може запрограмувати їх на вчинення насильства щодо інших осіб. На кривдників поліція склала протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення — вчинення домашнього насильства. Поліцейські винесли домашнім тиранам 48 термінових заборонних приписів», — сказав начальник відділу превенції Прилуцького районного відділу поліції Олександр Карпенко.

Він також додав, що в рамках складених заборонних приписів 35 кривдників були зобов’язані тимчасово залишити місце проживання постраждалої від домашнього насильства сторони, ще десятьом особам заборонено у будь-який спосіб контактувати з об’єктами агресії. Правоохоронці контролюють дотримання вимог термінових заборонних приписів.

Нині на обліку в Прилуцькому районі перебуває більше 300 сімейних кривдників. Правоохоронці постійно контролюють підоблікових осіб та проводять з ними профілактичні бесіди.

На жаль, більшість сімейно-побутових конфліктів замовчується, бо жертви соромляться цієї проблеми. Утім, домашні конфлікти з часом можуть перерости у бійки з тілесними ушкодженнями, вбивства, доведення до самогубства тощо. Саме тому співробітники Прилуцького районного відділу поліції проводять широку профілактично-роз’яснювальну роботу. Зокрема, на інформаційних дошках правоохоронці розклеюють листівки з інформацією, як діяти, якщо ви потерпаєте від домашнього насильства, або стали його свідком.

Якщо Ви стали жертвою домашнього насильства, звертайтеся по допомогу до поліції за номером «102». Вчасне звернення допоможе припинити насильство та врятувати життя.

 

Запобігання та протидія насильству онлайн

Відтепер сповістити про випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі можна онлайн.

9 грудня в Україні презентували сайт урядової «гарячої лінії» 1547, який розроблено за ініціативою Віцепрем'єрки Ольги Стефанішиної.

Завдяки роботі сайту, постраждалі від домашнього насильства зможуть в режимі онлайн подати анонімну скаргу про правопорушення, коротко сформувати інформацію про правопорушення для правоохоронних органів, а також відстежити діючий статус і хід розгляду звернення за номером повідомлення в особистому кабінеті.

Крім того, на сайті можна отримати ключову інформацію про домашнє насильство, зокрема щодо алгоритму протидії. Також доступна інтерактивна карта, що дозволяє отримати інформацію про кількість звернень, якi були передані до органів виконавчої влади та кількості наданих консультацій жертвам домашнього насильства.

Нагадаємо, Урядова «гаряча лінія» 1547 працює цілодобово. Ця лінія опрацьовує та реєструє звернення про/або від осіб, які постраждали від торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей або про загрозу вчинення такого насильства.

На «гарячій лінії» надаються безкоштовні конфіденційні інформаційні, психологічні та юридичні консультації.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей:

https://docs.google.com/presentation/d/1uXNUuijz2ad_JMSB5p3PgO3C6d9t01KV/edit?usp=sharing&ouid=115636513428502924248&rtpof=true&sd=true

«16 днів проти насильства»

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Період кампанії охоплює наступні важливі дати:
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
5 грудня – Міжнародний день волонтера;
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Посилання на відеоролик, сайті Нацсоцслужби https://nssu.gov.ua/domashnye-nasilstvo/inform_karta
Посилання на відеоролик для завантаження.

 
Засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї,  ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми
 
 
З метою удосконалення міжвідомчої взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, керуючись Законом України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" та постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 658 "Про затвердження Порядку взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі",

10 листопада у сесійній залі Прилуцької міської ради відбулося розширене засідання Міжвідомчої ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

 
 

До порядку денного було включено питання щодо удосконалення міжвідомчої взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, рівня насильства в місті та профілактики даного питання, роботи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, питання щодо булінгу, безпеки дітей у місті.

Також на засіданні було наголошено про важливість проведення в місті заходів у рамках проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії "16 днів проти насильства" та виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26.08.2021 "Про Стратегію кібербезпеки України", зокрема, проведення масштабної інформаційної кампанії "Місяць цифрової грамотності".

 

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради, Олена Опанасенко

 

 

Тільки не мовчи!

За даними дослідження Ради Європи кожна п’ята дитина в Європі стає жертвою сексуального насильства. За даними Національної поліції України, за минулий рік від сексуального насильства постраждало 410 дітей. Цього року вже 70 дітей в Україні постраждали від цього злочину. Проте правоохоронні органи зазначають, що ця цифра – лише десята частина від кількості злочинів. Адже часто насильство здійснюють в сім’ї, або близькими до дитини особами. Часто факти насильства приховуються. Діти, які страждають від насильства, а також дорослі, які підозрюють насильство, не знають, як діяти в таких ситуаціях.

Уповноважений Президента України з прав дитини офісу Президента України спільно з Міжнародною благодійною організацією "Служба порятунку дітей" розпочали проєкт щодо захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації.

На контактний номер телефону, зазначений в плакаті, можна звернутися за допомогою, якщо ваша дитина постраждала від сексуального насильства або ви стали свідком насильства над дитиною. За вказаним номером можна отримати юридичну консультацію, психологічну підтримку, а також фахівці організації допоможуть організувати реабілітацію дитини.

 
 
Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

 

Відбувся круглий стіл щодо протидії торгівлі людьми

В роботі громадських організацій важливо, щоб був запит від громад на отримання консультацій або методичної допомоги в будь-яких напрямках роботи.

Саме тому, в рамках співпраці Прилуцької міської ради та Чернігівського громадського комітету захисту прав людини 17 грудня 2020 року відбувся круглий стіл щодо запобіганню домашнього насильства, протидії торгівлі людьми та налагодження механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в громаді за участі заступника міського Голови з соціальних питань Шкуренко Тетяни Михайлівни та ключових суб’єктів взаємодії в громаді.

Під час круглого столу обговорили проблемні питання взаємодії, шляхи вирішення питань, що виникають під час роботи соціальних працівників, розробку нової комплексної програми в тому числі і з протидії торгівлі людьми в громаді та домовились про співпрацю в майбутньому.

 
 
 
За інф. відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради

 

 


https://stop-sexting.in.ua/

 

 

Відповідальна особа, яка проводять роботу із прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення насильства, координації заходів реагування:

Опанасенко Олена Вікторівна - начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради.
Конатктний телефон: (095) 613-00-93

 

Інформація про персонально-відповідальну особу за протидію домашньому насильству на рівні виконавчого комітету Прилуцької міської ради (додається)

 

На виконання листа Міністерства соціальної політики України від 18.03.2020 № 4096/0/2-20/47, Закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" та постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" (зі змінами) з метою упередження випадків вчинення домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми під час проведення карантину в м.Прилуки, надаємо інформація щодо контактних даних спеціально уповноважених служб для отримання консультацій в режимі онлайн для попередження та протидії домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, жорстокого поводження з дітьми під час карантинного періоду:

 

мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі, керівник — Касьян Юлія Миколаївна, директор Прилуцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, контактний телефон: 0800400501, e-mail: [email protected] ;

 

відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради, начальник — Опанасенко Олена Вікторівна, телефон: (04637)7-12-49, e-mail: [email protected] ;

 

служба у справах дітей Прилуцької міської ради, начальник — Кулій Людмила Григорівна, телефон: (04637)3-72-33, e-mail: [email protected] ;

 

сектор превенції Прилуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, начальник — Карпенко Олександр Володимирович, телефон: (04637)3-42-61;

 

управління освіти Прилуцької міської ради, начальник — Вовк Сергій Михайлович, телефон (04637)3-00-22, e-mail: [email protected] ;

 

КНП "Прилуцька центральна міська лікарня", головний лікар — Погоріла Яна Вікторівна, телефон: (04637)3-81-20, e-mail: [email protected] ;

 

Ніжинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, телефон: (04637)5-07-70;

 

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області, голова суду — Ільченко Олександр Іванович, телефон: (04637)3-11-92;

 

Прилуцька місцева прокуратура, керівник — Зарічанський Богдан Григорович, телефон: (04637)3-01-04;

 

Прилуцький міськрайонний відділ філії Державної установи "Центр пробації" в Чернігівській області, начальник – Тищенко Людмила Іванівна;

 

центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю "Світанок", директор – Ястремська Марія Миколаївна, телефон:(04637)3-85-00;

 

територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Прилуцької міської ради, директор – Попко Валентин Петрович, телефон:(04637)5-08-58, [email protected] .

 

Результати нещодавніх опитувань партнерів U-report про відповідальне батьківство.

 

Переглядів: