25 травня відбувся випускний захід "Школи амбасадорів - 2023. Дорослі".  П'ять навчальних тижнів. Курс з історії, культури, архітектури міста, культури спілкування та ораторської майстерності. Дослідницька робота.

Звітне екскурсування історичною частиною міста.  13 дипломованих амбасадорів!
Екскурсія містом стала віртуальною (через погодні умови). Утім, з повною завзятістю!

Особливу увагу приділили В. Мономаху, як автору першої писемної згадки про місто.

До речі, сьогодні, 26 травня виповнилось 970 років від дня народження легендарного князя.

 

Запрошуємо прилуцьку молодь до участі в проєкті

Раді повідомити про реалізацію краєзнавчим музеєм проєкту «Літня молодіжна школа «Прилука» від АРПІ (Агенство з розвитку приватної ініціативи).


Мета проєкту - посилення молодіжної участі Прилуцької міської територіальної громади у пізнанні локальної спадщини та набуття розуміння її цінності. У рамках проєкту передбачається створити та забезпечити функціонування протягом червня – липня 2023 р. літньої молодіжної школи “Прилука”.
До участі у проекті запрошується шкільна (учні 9-11 класів) та студентська молодь міста, громадські активісти.
Вік до 25 років.
Реєстрація учасників проводиться за посилання на гул форму https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdbwE5X7maaGuRqgP_g5VhAbUWjBH6x9h-WHyD0MALVNWgsHg/viewform?usp=sharing 
Кінцевий термін реєстрації 2 червня 17:00.

 

 

 

«Знайди вихід із ситуації»

Наближається пора літніх канікул – пора відпочинку та розваг, однак для дорослих – це досить непростий і відповідальний період. З метою збереження життя і здоров’я дітей важливо звернути особливу увагу на роз’яснювальну роботу з дітьми в школі, вдома, у дитячих оздоровчих установах.

25 травня головний бібліотекар Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького-Носенка Наталія Сич завітала до Прилуцької школи №2 з відео-грою «Знайди вихід із ситуації».

Учні 4 класу взяли участь у ситуативній грі, що передбачала пошук рішення у випадках: зустрічі з незнайомими людьми, пожежі вдома, отримання травм, поводження з вибухонебезпечними предметами тощо. А також розв’язували проблемні щоденні ситуації із шкільного та повсякденного життя за книгою Дженніфер Мур-Маллінос «Щоб ти зробив…».

Бібліотекар зробила огляд тематичної літератури.

 

 

24 травня - Європейський день парків. Саме про унікальні парки Європи та парки нашого регіону 25 травня працівники краєзнавчого музею спілкувалися з учнями 6 ліцею 1-В класу.

 

Вітаємо зразковий ансамбль гітаристів "Восьма нота" (керівник Кендзерська А.І.) дитячої музичної школи з перемогою в Міжнародному конкурсі інструментальної музики "Алея зірок України"!

Переглянути статистику та оголошення

Просувати допис

Усі реакції:

33

Відбулася презентація книги Тетяни Стеценко

Сьогодні у міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти відбувся інформаційний огляд до дня слов’янської писемності та культури «Літературна Чернігівщина сьогодні» та презентація книги Тетяни Стеценко «Дяка за любов».

Під час заходу розглянули літературні премії та літературні видання Чернігівщини. Виступили літературні знавці: Надія Заваліна, головний бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Короленка; Наталія Коцюбинська, заступник директора Чернігівського меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського; Надія Прочай методист КЗ Публічної бібліотеки Ічнянської міської ради; Владислав Савенок, відповідальний секретар мистецького журналу «Літературний Чернігів»; Петро Антоненко, редактор обласної газети «Струна».

Про місцеву літературну премію «Квіт папороті» розповіла Тетяна Шкуренко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, та відзначила подяками міського голови цьогорічних учасників премії.

 
 

 

«Видове різноманіття Прилуцького регіону»

16 травня у ліцеї № 7 відбувся захід краєзнавчого музею «Видове різноманіття Прилуцького регіону», присвячений Міжнародному дню біологічного різноманіття.

На зустрічі присутні учні 5-А та 5-Б класів дізналися історичну довідку про Міжнародний день біологічного різноманіття, про різноманітність усіх видів живих організмів включаючи тварин, рослин, водних жителів, птахів, водоростей, грибів тощо, які взаємодіючи між собою утворюють різноманітність екосистем.

 

Сімейні посиденьки «Моя сім’я – мій оберіг» у бібліотеці

15 травня світ відзначає Міжнародний день сім'ї аби привернути увагу суспільства до проблем та потреб сучасних родин.

Напередодні свята, 12 травня, у Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького-Носенка відбулися сімейні посиденьки під назвою «Моя сім’я – мій оберіг».

Запрошені родини вітали директор Прилуцької центральної міської бібліотеки імені Любові Забашти Людмила Зубко та завідуюча бібліотекою для дітей Євгенія Гнатів з прийдешніми святами, а маленька гостя, Козленко Марія, привітала всіх матусь піснею «Мама».

Родини з дітьми в затишній бібліотечній залі ділилися власними сімейними традиціями та цінностями.

Ведуча заходу Наталія Сич запропонувала батькам квиток в дитинство з чарівного «капелюха часу» аби ті змогли намить поринути в минуле.

Діти брали участь в рухливих іграх, адже дорослі добре розуміють, що рух для дітей – запорука гарного настрою, а батьки отримали завдання – скласти з маси слів приказки про сім’ю.

Вікторина-батл «Ми знаємо більше…» додала неабиякого пожвавлення, адже передбачала змагання команди дітей проти команди батьків. Звісно, що діти перемогли, а дорослі довели, що вони сучасні батьки і йдуть у ногу з часом.

 Працівники бібліотеки підготували фотозону, а також рамки для фото, сподіваючись, що в них неодмінно буде фото зроблене в бібліотеці.

Найменші прилучани взяли участь у  фестивалі родинної творчості

13 травня на Театральній площі міста відбувся фестиваль родинної творчості за участі талановитих родин нашого міста.

 

Прилучани!
Усі разом використовуймо хештег #vyshyvanka_prk 
у Всесвітній день вишиванки 18 травня!

Підтримуємо загальноміський фото-флешмоб у мережах Facebook/Instagram! Покажемо нашу згуртованість та красу українських вишиванок!

 

 
 
 
Андрей Шептицький - Праведник світу

11 травня у приміщенні філіалу краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова відбулася інформаційна година «Андрей Шептицький - Праведник світу».

      Гості заходу, студенти Прилуцького технічного фахового коледжу пригадали сторінки Другої світової війни, зокрема, вирішення єврейського питання на території України. Завідуюча філії, Іващенко Тетяна Олексіївна, ознайомила присутніх з життям видатного українського церковного, культурного та громадського діяча, мецената, реформатора - митрополита УГКЦ Андрея Шептицького.

    А.Шептицький під час окупації України нацистами відкрито виступав із засудженням переслідування євреїв, звертався з протестами до керівництва Німеччини. За різними данними, він врятував від кількох сотень до декількох тисяч євреїв.
      Тих, хто здійснив подвиг людяності в роки війни називають Праведниками народів світу тому, що той хто врятував одну душу - врятував світ.

 
«Трансформація роботи бібліотек в умовах воєнного стану»

Директор міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти Людмила Зубко взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Трансформація роботи бібліотек в умовах воєнного стану».

Тема конференції об'єднала представників наукових бібліотек вишів, обласних наукових бібліотек багатьох регіонів України, публічних бібліотек Чернігівської області.

 

Шановні містяни та гості міста, запрошуємо вас на відкриття виставки "Народні традиції українського роду", яке відбудеться 12 травня о 12 годині у виставковій залі краєзнавчого музею.

Виставка "Народні традиції українського роду" - це візуальне представлення народних ремесел від майстрів прилуцького краю, це сімейні традиції майстерності, що передаються від покоління до покоління та зберігаються, як джерело ідентичності роду та українського нації.

Виставка буде діяти до 18 червня.
Графік прийому відвідувачів: 9:00 - 16:30, Вт-Сб.

 

«Молодь проти війни»

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії.
8 травня Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни 1939 – 1945 рр.
У філіалі Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова відбувся круглий стіл «Молодь проти війни». 

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл.

 
 
''З Україною в серці''

06 травня відбувся звітний концерт учнів та викладачів школи мистецтв ''З Україною в серці''.

Під час концерту була продемонстрована злагоджена робота всіх відділеннь школи в концертній програмі та виставці художніх робіт.

Глядацька зала гучними оплесками дуже тепло підтримувала артистів!

 

«Видавнича діяльність бібліотек: від теорії до практики»

Колектив Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти успішно завершив навчання в онлайн-курсі «Видавнича діяльність бібліотек: від теорії до практики». Впродовж навчання бібліотекарі слухали курс на платформі ZOOM, опрацьовували теоретичний матеріал та виконували практичні завдання. По закінченні курсу слухачі отримали сертифікат.

 

Нашому земляку - Миколі Федоровичу Яковченку відзначено 123 роки від дня народження

Микола Яковченко – артист театру та кіно, народний артист України. Він народився, навчався та робив перші театральні спроби саме у місті Прилуки.

Про видатного земляка, його життєвий та творчий шлях до краєзнавчого музею на розмову було запрошено учнів 7 та 8 класів Прилуцького ліцею № 5. Під час проведення інформаційно-краєзнавчої години «Людина-посмішка» представлено вишиванку Миколи Яковченка.

У філії краєзнавчого музею відбулась інформаційна краєзнавча година «Друга світова»!

Завідуюча філіалу Тетяна Іващенко ознайомила студентів Прилуцького технічного фахового коледжу з політичним, економічним та культурним життям нашого міста у період 1941 – 1943 років.

 
На Театральній площі розпочались заходи з нагоди 123-ї річниці з дня народження великого Сіхотворця, народного артиста, нашого земляка - Миколи Федоровича Яковченка!
 

 


Саме на прилуцькій сцені Микола Федорович робив свої перші акторські кроки.
Прилуки завжди були натхненними театральним мистецтвом, розвивались та спонукали талановитих людей до розвитку та подальших досягнень.
На прилучан сьогодні чекають:
- Аторський фільм колективу міського Будинку культури ''З Днем народження, Миколою Федоровичу!'' (12:30 год.).
- Комік show ''Сміємося, отже не здаємося!'' (16:00 год.).
- Ретроспектива фільму ''Дід лівого крайнього'' (17:00 год.).

Всеукраїнський патріотичний багатожанровий конкурс мистецтв  "МИСТЕЦТВО ДЛЯ БАТЬКІВЩИНИ" м. Київ.


Вітаємо Зразковий аматорський колектив ансамбль гітаристів "Восьма нота" дитячої музичної школи ім. Л.М.Ревуцького та керівника Аллу Кендзерську із зайнятим І місцем!!!

 
 
Бажаємо подальших творчих успіхів!!!
 
 
 
Переглядів: