«Краща бібліотека року»

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у нас приємна новина.

В обласному рейтингу-конкурсі «Краща бібліотека року» за 2020 рік наша бібліотека посіла почесне ІІ місце серед міських бібліотек області.

28 вересня, у Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка на урочистостях з нагоди відзначення професійного свята роботу Прилуцької міської центральної бібліотеки ім. Л. Забашти визнали креативною і творчою, про що наголосили начальниця відділу культурного розвитку управління культури, національностей та релігій Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Л. Г. Артюхова та директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, голова ОВ УБА І. М. Аліференко.

Цього ж дня були оголошені підсумки обласного фотоконкурсу «Життя як книга». Фотороботи наших учасників конкурсу також серед переможців. У номінації «Гумористичне фото» робота Людмили Трошиної зайняла ІІ місце.

Висока оцінка роботи колективу додає наснаги і бажання і далі крокувати в ногу з часом і бути флагманами бібліотечної професії.

 

«Місце зустрічі - бібліотека»

30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Напередодні свята Прилуцька міська бібліотека для дітей імені Павла Білецького-Носенка запросила учнів 6 класу ЗОШ №3 взяти участь у геокешингу «Місце зустрічі - бібліотека» і відчути себе не лише частиною бібліотечної сім’ї, а й знайти скарб, який так оберігають бібліотеки та бібліотекарі протягом тисячоліть – книгу.

Присутнім було запропоновано 6 завдань. За правильно виконане учасники гри отримували винагороду: частину пазлу та ключ, щоб відкрити наступну локацію. У завданнях – листах від Охоронця бібліотечних скарбів була коротка інформація та безпосередньо завдання, які потрібно було виконати.

«Як правильно читати», «Бібліотекар на хвилинку», «Чорний ящик» та «Загадка - пазл», «Побажання бібліотеці» захопили присутніх у вир гри, яка закінчилася винагородою від Охоронця бібліотечних скарбів – завідувачки бібліотекою Євгенії Гнатів.

Прилуцька міська бібліотека для дітей імені Павла Білецького-Носенка

 

«У пам’яті прилучан»

18 вересня Прилуки святкують 78 – у річницю звільнення від нацистських окупантів.

Саме в цей день у філіалі ім. О.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова, для прилучан та гостей міста експонувалася фотодокументальна виставка «У пам’яті прилучан».

 

Через інформацію фотодокументів виставка знайомила відвідувачів з життям Прилук у роки окупації (розвитком промисловості, сільського господарства, освіти та культури), також через спогади наших земляків розповідала про довгоочікуваний день звільнення. Цікавими експонатами виставки стали фронтові листи до рідних відомих людей у нашому місті: літературознавців – братів Василя та Сергія Маслових, Дмитра Овсійовича Шкоропада, Олександра Івановича Клочка, та звичайних жителів, які приймали участь у боях Другої світової війни і не повернулись до своїх домівок – братів Миколи і Олександра Гузенків, Костянтина Тютюнника, Віктора Бухініка.

Під час перегляду виставки можна було ознайомитись також з деякими зразками військової зброї та нагородами.

 
 

Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова

 

«Рідне місто моє»

17 вересня 2021 року в залі Прилуцької ДМШ ім. Л.М.Ревуцького відбувся концерт до Дня визволення міста Прилуки від нацистських загарбників «Рідне місто моє». У виконанні учнів прозвучали музичні твори та пісні.

Фотозвіт

 
 
 
 
 

За інф.Прилуцької ДМШ ім. Л.М.Ревуцького

 

«Школа амбасадорів»

03 вересня відбувся випускний вечір Школи амбасадорів.

 

Учнями школи було проведено екскурсію історичною частиною міста, яка розпочалася від пам’ятника В. Мономаху та продовжилася урочистою частиною на Театральній площі міста.

Було видано тринадцять дипломів, які засвідчили проходження учнями навчальної програми, відзначені ментори проекту та партнери, презентовано продукт проекту – буклет «Прилуки закодовані».

Спонсором проекту ПРАТ «Прилуцький хлібзавод» були надані солодощі для випускників.

 

Директор Прилуцького краєзнвчого музею імені В.І.Маслова Тетяна Зоць

Переглядів: