«Мученики земні – ангели небесні».

27 листопада 2021 року о 16.30 годині біля собору Різдва Пресвятої Богородиці відбулося вшанування пам’яті жертв Голодоморів 1932-1933 рр. «Мученики земні – ангели небесні».

Усі присутні мали можливість почути голоси свідків тих страшних подій, переглянути офіційні документи, що засвідчують весь жах подій 1932-1933 років та вшанувати пам'ять про загиблих жертв Голодоморів 1932-1933 рр. хвилиною мовчання, запаливши свічки пам’яті.

Відповідальна за проведення мітингу старший науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова Н.М. Клочко.

Директор Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова Т.М.Зоць

 

 

Інформація по грантовій програмі технічної підтримки

Прилуцька дитяча музична школа імені Л.М. Ревуцького прийняла участь у грантовій програмі технічної підтримки «Діти Створюють Країну» Благодійного фонду «Відповідальні Земляни», в якій отримала перемогу разом з організаціями з семи областей України.

Благодійна організація «Відповідальні Земляни» надала дитячій музичній школі ім. Л.М. Ревуцького три ноутбуки, які будуть використовуватися на групових заняттях у класах теоретичних дисциплін.

Використання інформаційно - комп’ютерних технологій відкриє для викладачів нові можливості у викладанні свого предмету, а учням допоможе легше засвоювати нові знання, займатися музикою з радістю та захопленням, а заняття з сольфеджіо та музичної літератури стануть більш динамічними та цікавими.

Директор Прилуцької дитячої музичної школи імені Л.М. Ревуцького О.М.Компанець

 

«Заради гідності та свободи»

25 листопада 2021 року о 08.00 годині у виставковій залі Прилуцького краєзнавчого музею відбулася краєзнавча година «Заради гідності та свободи» присвячена до 7-ї річниці Революції Гідності.

На заході були присутні студенти Прилуцького агротехнічного коледжу. Студенти більш детально ознайомилися з фактами двох революцій, які відбулися за період незалежності України. Мали можливість оглянути музейні предмети, що були «свідками» цих революцій.

Відповідальна за проведення краєзнавчої години старший науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І. Маслова Клочко Н.М.

За інф.Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

 

«Голодомор: нищення ідентичності»

22 листопада 2021 року з нагоди до 88-их роковин пам’яті жертв Голодомору у виставковій залі Прилуцького краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки «Голодомор: нищення ідентичності».

На виставці були присутні учні 6-В класу 7 ліцею. Діти ознайомитися з інформацією про унікальні предмети та явища української культури і науки, суспільного розвитку й побуту, про українців, які змінювали історію й визначали націю, готову до розвитку і окремого життя, незалежно від більшовицької Росії на початку ХХ ст.

 Також діти мали можливість запалити свічку пам’яті.

Відповідальна за виставку старший науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова Н.М. Клочко.

 

За інф.Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

Переглядів: