Пам’ятка для учасників АТО/ООС (завантажити).

ОГОЛОШЕННЯ!

У місті Славутичі Вишгородського району Київської області діє Соціально-психологічний центр, який на загальнодержавному рівні надає соціально-психологічні, правові, інформаційні послуги ветеранам війни та членам їх родини.

Зокрема, при Центрі діє служба психологічної та правової допомоги «Телефон довіри» для ветеранів АТО/ООС та членів їх сімей.

 
 
 

Проєкти, спрямовані на підвищення рівня адаптації та соціалізації учасників АТО з інвалідністю

3 метою професійної орієнтації та вироблення необхідних знань, соціалізації та адаптації до суспільства учасників ATO з інвалідністю, поліпшення фізичного та психологічного стану осіб з інвалідністю шляхом професійного навчання громадською організацією «Союз ветеранів ATO з інвалідністю» спільно з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації у співпраці з комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», комунальним позашкільним навчальним закладом «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр», комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги, реабілітації», Донецьким обласним центром зайнятості та державним навчальним закладом «Донецький центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» на 4 листопада 2021 року запланований початок реалізації 2 всеукраїнських проєктів, спрямованих на підвищення рівня адаптації та соціалізації осіб з інвалідністю:

  1. Проєкт «Професія для життя» громадської організації «Союз ветеранів ATO з інвалідністю».

Проект розрахований на 18 осіб з числа учасників ATO з інвалідністю та реалізовуватиметься протягом 31 дня. Під час реалізації проекту учасники будуть поділені на 4 навчальні групи, у яких пройдуть навчання за обраними спеціальностями:

«Озеленювач»

«Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків»

«Касир торгівельного залу»

«Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»

Засвоєння навчального матеріалу забезпечить учасників проекту необхідними професійними знаннями, уміннями та навичками.

Реабілітаційні заходи включають в себе:

  • заняття ЛФК;

  • сеанси спелеотерапії;

  • сеанси масажу;

  • заняття аквааеробікою;

  • заняття з психологічної просвіти;

  • заходи з соціальної адаптації;

  • отримання юридичної допомоги.

  1. Програма «Повернувся з ATO — повернись до життя» громадської організації «Союз ветеранів ATO з інвалідністю».

Програма розрахована на 25 осіб з числа учасників ATO з інвалідністю та реалізовуватиметься протягом 46 днів. Під час реалізації проєкту учасники будуть поділені на 4 навчальні групи, у яких пройдуть навчання за обраними спеціальностями:

«Озеленювач»;

«Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків»;

«Касир торгівельного залу»;

«Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

Засвоєння навчального матеріалу забезпечить учасників проєкту необхідними професійними знаннями, уміннями та навичками.

Реабілітаційні заходи включають в себе:

  • заняття ЛФК;

  • сеанси спелеотерапії;

  • сеанси масажу;

  • заняття аквааеробікою;

  • заняття з психологічної просвіти;

  • заходи з соціальної адаптації,

  • отримання юридичної допомоги.

Розміщення учасників заплановане на базі готельно-туристичного комплексу «Зелений Гай» (м. Святогірськ, вул. Курортна, 13). Заїзд учасників розпочнеться 4 листопада 2021 року. Проживання, харчування та відшкодування вартості квитків за проїзд за рахунок організаторів.

Учасникам проєктів при собі необхідно мати:

  • паспорт (оригінал);

  • пенсійне посвідчення (оригінал i копію), за наявністю;

  • довідку від сімейного лікаря про епідоточення;

  • індивідуальну програму реабілітації інваліда (ІПР (копія));

  • довідку до акту огляду медико-соціальною експертною комісією (МСЕК, (оригінал і копію));

  • довідку про щеплення aбo чинний (72 години) негативний ПЛР-/експрес-тест.

Звертаємо вашу увагу, що до участі у проектах запрошуються учасники з інвалідністю виключно у стадії ремісії aбo при відсутності загроз гострого стану, які не потребують невідкладної медичної допомоги та стороннього додаткового догляду, у зв’язку з тим, що готельно-туристичний комплекс, на базі якого реалізуються вищезазначені заходи, не в повній мірі обладнаний архітектурними засобами безперешкодного доступу та користування для маломобільних груп населення.

Інформацію про осіб, які бажають взяти участь у вищезазначених заходах просимо надсилати на електронну адресу [email protected]. Контактні особи — Кузьменко Iгop Анатолійович - 066 0283111, Гаврильченко Едуард Олександрович, 050 0647769.

 

 

Гранти на професійну освіту для ветеранів (завантажити).

                  Запрошуємо ветеранів з усіх регіонів України у проєкт, який дає можливість отримати 400 євро на навчання

Основна мета проєкту — сприяння реінтеграції ветеранів через допомогу в перекваліфікації, підвищенні кваліфікації та працевлаштуванні. Учасники бойових дій можуть отримати грант до 400 євро на курси з перекваліфікації, підвищення кваліфікації або навчання, якщо відповідають таким критеріям:

·  мають посвідчення УБД, проживають на території України.

·  мають труднощі з працевлаштуванням і не можуть себе знайти на ринку праці.

·  бажають змінити роботу, але для цього не вистачає професійних навичок та знань.

·  бажають підвищити свою професійну кваліфікацію, щоб зайняти вищу посаду.

·  мають велику мотивацію до професійного розвитку та розуміння, як далі застосовуватимуть отримані знання.

·  не отримували грант на навчання та перекваліфікацію у 2019-2020 рр.

 Особливо заохочуємо подаватися ветеранок, ветеранів/ок з інвалідністю, безробітних або з низьким рівнем доходу, тих, хто сам виховує дітей.

 Проєкт складається з таких етапів:

·  онлайн-реєстрація у проєкт: http://bit.ly/ПрофесійніКурси  

·  проходження 2-денного тренінгу з адаптації військового досвіду до цивільної кар’єри.

·  підготовка та захист проєктної заявки для отримання гранту до 400 євро.

·  проходження навчання.

·  консультації спеціалістів щодо кар’єрного розвитку.

 Набір у проєкт відбувається на постійній основі до кінця серпня 2021 року.

Протягом 2-денного тренінгу ветерани отримають практичні інструменти для аналізу своїх професійних навичок, розберуть складові якісного резюме, на яке найчастіше відгукуються роботодавці. Дізнаються, як ідентифікувати власні цінності та що говорити на співбесіді про свій військовий досвід.  Спеціально для ветеранів було розроблено гайд — посібник із покроковою інструкцією з адаптації військових навичок до мирної професії, який учасники отримають безкоштовно.

Протягом 6-ти років підтримки ветеранів у соціальній адаптації, ми переконалися, що попит на зміну професії чи перекваліфікацію зростає серед учасників бойових дій.  Проте, аналізуючи свій військовий досвід,  вони  здебільшого не знають, як його адаптувати до цивільної кар’єри,  оскільки вважають, що навички, які вони отримали під час служби, не можна застосувати в інших сферах.

Досвід ГО «Центр зайнятості Вільних людей» та розроблена методологія працевлаштування ветеранів, яка була апробована у роботі з понад 500 учасниками АТО/ООС, свідчать про те, що ідентифікація військового досвіду й розуміння методів його адаптації до цивільної кар’єри, сприяють працевлаштуванню та підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці.

Організатори: 

Проєкт із навчання та перекваліфікації втілюється командою ГО «Центр зайнятості Вільних людей», яка за час свого існування підтримала понад 8 000 людей у навчанні та перекваліфікації. Проєкт реалізується за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та Європейського Союзу. 

 Контактна особа:  

Ліна Мачульська, менеджерка з комунікацій ГО «Центр зайнятості Вільних людей», [email protected]  

Офіційна сторінка проєкту: “Воїну — гідна праця”: https://www.facebook.com/jobsoldiers

 

До відома учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності!

 

Управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради  повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1057 «Про затвердження  Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції  та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб» (із змінами)  наказами начальника управління до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації включено:

- дочірнє підприємство «Санаторій «Верховина» приватного акціонерного товариства «Укрпрофоздоровниця», яке знаходиться в с. Сойми  Міжгірського району  Закарпатської області.

Санаторій «Верховина» розташований в серці Карпат – в високогірній зоні «Верховина».  Через територію санаторію протікає гірська річка Репінка, яка впадає в повноводну річку з назвою Ріка. В 30 км від оздоровниці знаходиться відоме Синевирське озеро, яке називають «морським оком»  Карпатських гір. На тій же відстані грає чистими струменями дивовижний водоспад Шипіт.

«Верховина» почала роботу в 1950 році. Два спальних корпуси  мають 2-х та 3-х місні номери. Організоване трьохразове харчування по системі комплексного та замовного меню. Влітку відпочиваючі можуть відвідувати піщаний  облаштований пляж на річці Ріка.

Специфікація послуг із психологічної реабілітації, які мають надаватися учасникам Революції Гідності, учасникам антитерористичної операції та особам, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб ДП «Санаторій «Верховина» у 2021 році : психологічна діагностика, психологічна просвіта та інформування, психологічне консультування, психологічна підтримка і супроводження, психотерапія, консультування психотерапевта, групова робота, психологічна декомпресія.

Приємний відпочинок та ефективне лікування в «Верховині» можна поєднувати з туризмом (екскурсії, поїздки в сусідні Угорщину та Словаччину, рибалка, «тихе полювання» в лісах), а також з катанням на гірських лижах. Дві  гірськолижні траси з бугельними підйомниками діють за 25 км від оздоровниці, в селі Пилипець;

 

- Санаторій ім. Сергія Лазо розташований на Чорноморському узбережжі Одеської області Білгород-Дністровського району-курорта Сергіївка, на березі Шаболанського лиману, який простягається вздовж моря і відділений від нього пісчаною косою.

На території санаторію створена красива паркова зона, з достатньою кількістю лавок, альтанок, відповідно особливостям клімату і рельєфу місцевості. Доглянуті алеї, фонтан, клумби з квітами, поєднання хвойних і листяних дерев сприяють ефективному лікуванню, емоційної розвантаження і просто естетичної насолоди відпочиваючих.

У наявності приміщення для цілодобового проживання, укомплектованих необхідними меблями, побутовими приладами, комплексними і справним електротехнічним та сантехнічним обладнанням, забезпечених теплопостачанням (опаленням) та водопостачанням.

Умови проживання: розміщення у 2, 3 – місних кімнатах з усіма зручностями.

У санаторії є обладнана в сучасному стилі їдальня на 550 місць. Харчування відпочиваючих здійснюється в одну зміну, 5-ти разове, науково збалансоване. У нього входить і дієтичне харчування (№№ дієт 5,6,7,9,10,15) з використанням компонентів амевіта, які виводять з організму радіонукліди. До складу харчування щодня включаються різноманітні свіжі овочі та фрукти, вирощені в нашому екологічно чистому краї, натуральні вітчизняні соки, молочні продукти.

ТОВ «Примор’я» на базі санаторію ім. Сергія «Лазо» проводить свою діяльність відповідно до положень Статуту санаторію, видів економічної діяльності та цивільно-правових договорів. До переліку послуг із психологічної реабілітації входить психологічна просвіта та консультування, психологічна діагностика, підбір методів психологічної реабілітації, психологічна допомога (терапія), психологічна корекція та проектування майбутнього та ін. Рівень кваліфікації фахівців, які надають послуги з психологічної реабілітації підтверджений документами про освіту державного зразка.

Послуги із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції ТОВ «Примор’я» на базі санаторію ім. Сергія Лазо відповідно до статутних документів для юридичних осіб, одним з основних видів економічної діяльності, якого є діяльність психоаналітиків, психологів і психотерапевтів.

Наряду з розробленими програмами комплексного психодіагностичного обстеження та проведення психокорекційних заходів план психологічної реабілітації передбачає участь учасників антитерористичної операції у культмасових заходах санаторію, безкоштовне відвідування кінозалу; двічі на тиждень, у супроводі психологів, поїздки на екскурсії за кошти здравниці;

 

- дочірнє підприємство «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт», яке знаходиться в смт. Сергіївка Білгород - Дністровського району Одеської області.

Санаторій «Орізонт» розташований в центрі курорту «Сергіївка», недалеко від автовокзалу і торгового вузла курорту. «Орізонт» - сучасна дев’ятиповерхова  будівля на 550 місць, розрахована на цілорічну роботу. Можлива доставка відпочиваючих до морського узбережжя автобусами санаторію з інтервалом руху 20 хвилин.

Територія санаторію дорівнює 5,7303 га, включає в себе парк, поле для міні-футболу, два волейбольні та баскетбольний майданчик, автостоянку. Крім того, до послуг відпочиваючих: бар, кіноконцертний зал, комп’ютерний клуб, бібліотека, дитяча ігрова кімната, перукарня, косметичний кабінет та магазин з курортними товарами.

Розміщення в 2,3,4 – місних кімнатах з усіма зручностями. В кожному  номері є телевізор та холодильник. Забезпечується цілодобовим холодним та гарячим водопостачанням за графіком. Забезпечення тепловим температурним режимом згідно з нормами Держсанепідслужби.

Наявність безкоштовного безпровідного доступу до мережі Інтернет за технологією WI-FI у номерах.

Відповідно до отриманих документів в цьому закладі є забезпечення дотримання фізіологічних (медичних) норм харчування. Кратність прийому їжі 5 разів на добу. Забезпечення  дієтичним харчуванням відповідно до профілю лікування. Наявне «Харчування на замовлення». В санаторії  є обладнана в сучасному стилі їдальня на 500 місць з роздільними кабінками.

До складу харчування щодня включаються різноманітні свіжі овочі та фрукти, натуральні вітчизняні соки, молочні продукти.

Відпочиваючі забезпечуються культурно-масовими заходами. Є аптечний пункт.

Послуги з психологічної реабілітації передбачають: психологічну просвіту, індивідуальне консультування, психологічну діагностику, підбір методик психологічної реабілітації, психологічну допомогу (терапія), психологічну корекцію та проектування майбутнього, профілактику та запобігання кризовим явищам психологічного стану людини.

Разом з розробленою фахівцями програмою комплексного психо- діагностичного обстеження та проведення психокорекційних заходів з військовослужбовцями, виведеними з місць бойових дій, план психологічної реабілітації учасників АТО передбачає участь бійців у культмасових заходах санаторію, безкоштовного відвідування кінозалу, двічі на тиждень, у супроводі психологів, поїздки на екскурсії за кошти здравниці.

Управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради

 

Форум підтримки ветеранського підприємництва

 

Послуги з санаторно-курортного лікування для постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО та ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб

Постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2021 № 190 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, санаторно-курортним лікуванням», які набули чинності з 12.03.2021.

Дія вказаного порядку також поширена на членів сімей  загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та постраждалих учасників Революції Гідності, яким надано статус особи відповідно до абзаців четвертого-восьмого та чотирнадцятого пункту 1статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Вказані особи забезпечуються санаторно-курортним лікуванням не частіше ніж один раз на два роки.

Для всіх категорій осіб (крім осіб з інвалідністю внаслідок війни І та ІІ групи із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), які забезпечуються санаторно-курортним лікуванням  відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2020  змінено строк лікування у санаторно-курортних закладах з 18 на 21 день.

Отже, члени сімей  загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та постраждалих учасників Революції Гідності, яким надано статус особи відповідно до абзаців четвертого-восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону можуть забезпечуватися санаторно-курортним лікуванням відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2020 № 200.

Щоб стати на облік, необхідно в управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради за місцем реєстрації  подати заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію відповідного посвідчення, а учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам війни - також копію військового квитка (за наявності) документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

За консультацією та більш детальною інформацією з даного питання просимо звертатися до управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради за адресою: вул. Київська, 281, каб. № 49 , телефон для довідок 7-11-56, 71017.

 

Психологічна реабілітація для постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО та ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб

У зв’язку із внесенням змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях» у 2021 році управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради буде здійснювати направлення на психологічну реабілітацію також членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО та дружин (чоловіків) осіб, яким установлено один із таких статусів, а саме:

 

- учасника бойових дій – відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі – Закон);

- особи з інвалідністю внаслідок війни – відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;

- учасника війни – відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

- постраждалого учасника Революції Гідності – відповідно до статті 16(1) Закону.

Нагадаємо, що для отримання послуг з психологічної реабілітації вищезазначеним особам потрібно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) та подати наступні документи:  1) заяву; 2) копію відповідного посвідчення (засвідчена підписом особи) ;  3)копія документа (засвідчена підписом особи), що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус); 4) копію свідоцтва про шлюб. 

Також повідомляємо, що дані особи мають право на отримання грошової компенсації вартості проїзду до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад за наявності проїзних документів.

За більш детальною інформацією звертатися до управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської міської ради за адресою: вул. Київська, 281, каб. № 49, тел.71156, 71017.

 

Шановні учасники антитерористичної операції та особи, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та члени сімей АТО/ООС!

Управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради повідомляє, що у Соціально-психологічному центрі міста Славутича Київської області функціонує «Телефон довіри»- служби безоплатної психологічної та правової допомоги учасникам АТО/ООС та членам їх сімей.

Номери телефонів служби:

095 945 69 70

067 850 91 16

Телефон довіри працює з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 18.00.

 

До уваги учасників ООС/АТО, які потребують забезпечення протезно-ортопедичними виробами!

Відповідно до Порядку протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 №518, розгляд документів здійснюється експертною групою, утвореною при Фонді соціального захисту інвалідів

Для розгляду питання щодо протезування та/або ортезування виробами підвищеної функціональності за кордоном за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, вибору технологій та закордонного надавача спеціалізованої допомоги учасник антитерористичної операції, який втратив функціональні можливості кінцівок, або його законний представник повинен подати особисто або надіслати поштою до Фонду (адреса: 04050, м. Київ, вул. Глибочицька, 72):

  • заяву;

  • копію паспорта;

  • копію документа, що підтверджує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків ;

  • направлення на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, видане відповідно до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженим постановою Кабінетом Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321 ( зі змінами №238 від 14.03.2018 року)

  • яке учасники антитерористичної операції, які втратили функціональні можливості кінцівок, отримують у структурному підрозділі з питань соціального захисту населення за зареєстрованим або фактичним місцем проживання (перебування);

  • рішення військово-лікарської комісії або висновок лікарсько-консультативної комісії про потребу у протезуванні та/або ортезуванні;

  • довідку з місця роботи (для працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та безпосередньо брали участь в антитерористичній операції в районах її проведення, яким не встановлено інвалідність);

  • витяг з історії хвороби;

  • фото- та відеоматеріали кукси та наявного об’єму рухів.

Для розгляду експертною групою питання щодо протезування та/або ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями в Україні учасник антитерористичної операції повинен звернутись до вітчизняного протезно-ортопедичного підприємства з такими документами:

  • заявою про необхідність забезпечення виробом підвищеної функціональності за новітніми технологіями;

  • копією паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, учасника антитерористичної операції;

  • копією документа, що підтверджує реєстрацію особи у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

  • рішенням військово-лікарської комісії або висновком лікарсько- консультативної комісії про потребу у протезуванні та/або ортезуванні;

  • довідкою з місця роботи (для працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та безпосередньо брали участь в антитерористичній операції в районах її проведення, яким не встановлено інвалідність).

Перелік протезно-ортопедичних підприємств, що забезпечують такими виробами розміщено на сайті Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua/ .

Для оформлення направлень на виготовлення протезно-ортопедичних виробів необхідно звернутись до управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради (м.Прилуки, вул.Київська, каб.№ 49), консультації за телефоном 7-11-56).

 

Надання послуг із психологічної реабілітації постраждалим учасникам Революції Гідності, учасникам антитерористичної операції та особам, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (завантажити).

Гранти на розвиток самозайнятості та підприємництва для ВПО, учасників АТО/ООС та їх сімей, місцевих мешканців (Чернігівська область).

 

Рішенням двадцять третьої сесії Чернігівської обласної ради сьомого скликання затверджено Програму забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб у Чернігівській області на 2020 - 2022 роки.

Відповідно до Програми учасники АТО/ООС, які перебувають на квартирному обліку можуть отримати одноразову допомогу з метою поліпшення житлових умов згідно з Порядком (додається Порядок І, Порядок ІІ ).

 

До уваги учасників АТО/ООС!

Управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради направляє учасників антитерористичної операції та учасників Революції Гідності на психологічну реабілітацію в санаторії:

1. ТОВ «Санаторій «Токарі» (адреса: 42215, Сумська обл.., м. Лебедин, с. Токарі, вул. Санаторна, 96).

2. ПАТ «Мотор Січ» відокремлений підрозділ санаторій «Райдуга» (адреса: 31200, Хмельницька обл., м. Волочинськ, вул. Запорізька).

За додатковою інформацією звертатися до управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради (м. Прилуки, вул. Київська, 281, каб. № 49, тел. 04637-71156).

Інформація про санаторій Райдуга (додається).

Інформація про санаторій Токарі (додається).

Постанова Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року № 785 і від 7 лютого 2007 року № 150" (додається).

 

До уваги учасників ООС /АТО!

Виплата грошової допомоги до 5 Травня (інформація додається).

Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях

Закон України (додається).

Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1057 від 27.12.2017 року «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції» (інформація додається).

 

До уваги учасників АТО!

Всеукраїнська громадська організація «ОБ’ЄДНАННЯ ДРУЖИН І МАТЕРІВ БІЙЦІВ УЧАСНИКІВ АТО» запрошує бійців АТО, що потребують працевлаштування і проживають у Чернігівській області, до участі у 3-денному семінарі та тренінгах, проведення яких заплановано на 25, 26, 27 жовтня 2018 року в м. Києві.

Відповідно до п.22 Порядку проведення конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року №1049, конкурсною комісією Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції переможцем було визнано програму «Ветерани: від діалогу до працевлаштування», яка має на меті вирішення однієї з головних проблем, що виникають у бійців при поверненні до мирного життя — проблеми працевлаштування. Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України.

Додаткова інформація на сайті:http://familyato.org;

тел.. 050-877-55-09; e-mail:[email protected]

 

Повідомлення про міні-гранти для роботи з дітьми героїв АТО

Благодійна організація «Львівська освітня фундація» та проект «Старший брат» запрошує активних молодих людей стати наставниками (соціальними менторами) для діток героїв війни на Сході України.

Основна мета програми – підтримати дитину героя АТО через регулярні цікаві освітні заходи, корисне дозвілля та спілкування з наставником. Наставнику покриваються витрати на закупівлю канцтоварів, спорттоварів та інших необхідних матеріалів. Розмір гранту 6000 гривень.

Заявку на конкурс міні-грантів необхідно подати до 1 серпня 2017 року. Для участі у конкурсі міні-грантової програми необхідно заповнити аплікаційну форму – https://docs.google.com/forms/d/1E6PtMmdbX3yw_hA71X7F8-7kzydrbvB1hhpDByFdc_A/edit та надіслати скан на [email protected] .

Результати конкурсу будуть надіслані до 2 серпня 2017 року листом на зазначену електронну адресу.

Більше інформації про проект можна знайти на сторінці «Львівської освітньої фундації», а також у групі Facebook – «Старший брат» – наставництво для дітей героїв АТО».

Контакти: координатор програми: Маріанна Білик, +380985771131; skype: marianna.kaspryshyn, e-mail: [email protected] .

Детально: http://www.lef.org.ua/ua/proekty/programa-starshyj-brat/ та https://biggggidea.com/opportunities/mini-granti-dlya-roboti-z-dirkami-gerov-ato/ .

За більш детальнішою інформацією просимо звівертатися до управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, 281, каб. 51 або за телефоном 7-10-17

 

Довідкова інформація

 

Куди звертатися у Чернігові?

ПРОГРАМА АКТИВНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ «ПОВЕРНЕННЯ ДО ЖИТТЯ» (додається)

 

Куди звертатися?

Якщо Ви, чи члени Вашої сім’ї потрапили у складні життєві обставини, або не маєте часу чи можливості для оформлення документів; Якщо Вам необхідне юридичне консультування, послуги по психологічній реабілітації, або виникають будь-які інші проблемні питання у повсякденному житті Прилуцький міський центр соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді візьме на себе супровід у вирішенні проблемних питань та надасть:

інформаційні;

юридичні;

психологічні;

соціально-педагогічні;

соціально-медичні;

соціально-економічні;

послуги для Вас та членів Вашої родини.

Наша адреса: м. Прилуки, вул.Київська, 78

телефон/факс: 4-25-31; 4-42-36; 3-84-42

e-mail: [email protected]

Наразі Прилуцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться робота щодо вивчення потреби проходження курсу психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції у ТОВ «Санаторій «Феофанія» м.Київ; та санаторії «Остреч» м.Мена, Чернігівської обл..

Учасники антитерористичної операції, які бажають пройти курс психологічної реабілітації у санаторних установах можуть звертатись за довідками до Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (телефон/факс: 4-25-31; 4-42-36; 3-84-42).

Направлення учасників антитерористичної операції на психологічну реабілітацію (адреси додаються)

 

У Чернігові презентували Пам’ятку учасника АТО

 

 

Тисячам українським мобілізованим військовим та добровольцям довелося застосувати на практиці навички військової справи та подивитися в очі війні. Нині вони захищають незалежність та територіальну цілісність України в зоні здійснення антитерористичної операції.

На жаль, загальний рівень проінформованості ветеранів, військовослужбовців та членів сімей загиблих учасників АТО про їхні права та доступ до якісної допомоги залишається недостатнім. Іноді дуже важко зорієнтуватися у великій кількості нормативних документів, знайти відповідну службу чи громадську організацію.

Саме тому юристи-волонтери громадської організації «Юридична Сотня» спільно з фахівцями Міністерства соціальної політики України, Державної служби з питань ветеранів війни та учасників АТО, Міністерства оборони України, а також Генерального Штабу Збройних Сил України розробили Пам’ятку учасника АТО.

Збірка "Пам’ятка учасника АТО" (додається).

Порядок відшкодування учасникам АТО проїзду для проходження психологічної реабілітації (додається).

Змінено Порядок забезпечення учасників антитерористичної операції виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні

 

Цю збірку презентували 9 листопада в Департаменті соціального захисту наслення ОДА.

Покрокові інструкції Пам’ятки розроблені так, щоб і ветерани, і військовослужбовці, і члени їх родин знали про власні права та могли їх відстоювати. До речі, матеріал викладено доступною мовою.

Організатори заходу повідомили, що Пам’ятка буде постійно вдосконалюватися та доповнюватися.

У складних економічних умовах члени «Юридичної Сотні» змогли надрукувати лише 10 тисяч примірників. Тож на презентації вони закликали всіх, хто небайдужий, допомогти надрукувати більше примірників. На сьогодні можна ознайомитись із текстом збірки на сайті цієї громадської організації.

– Пам’ятка має максимально спростити спілкування учасників АТО із соціальними службами, – зазначив заступник військового комісара області Вадим Лільчицький під час презентації збірки.

На сьогодні в органах соціального захисту області зареєстровано 8 тисяч учасників бойових дій в АТО. Кожен із них та їхні сім’ї потребують соціального захисту, особливо гостро стоїть питання забезпеченості житлом.

Тож на презентації Пам’ятки представники Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та Чернігівського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі поділилися інфомацією щодо кредитування молодих сімей.

До речі, минулого року 18-ти сім’ям учасників АТО надали власне житло за рахунок бюджетних коштів. У цьому році дещо змінився механізм його отримання. Відтепер учасникам АТО надаватиметься грошова компенсація на придбання житла. Отже, сім’ї за власним бажанням зможуть купувати житло в будь-якому населеному пункті країни. Раніше вони його отримували лише за місцем реєстрації.

Цього року на придбання житла вже виділено 13 мільйонів гривень з державного бюджету.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів БЕЗКОШТОВНО проводить професійне навчання осіб з інвалідністю І, ІІ, ІІІ груп віком від 16 років, у тому числі учасників АТО, які мають інвалідність (інформація додається).

 

До уваги учасників антитерористичної операції!

 

Академія праці, соціальних відносин і туризму (АПСВТ) запрошує отримати безкоштовно другу вищу освіту «Менеджер житлового будинку».

Можливість безкоштовно (за державний кошт) отримати другу вищу освіту (заочна форма навчання) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» на базі АПСВТ за ваучером центру зайнятості.

Учасники програми отримають вищу економічну освіту за спеціальністю «Менеджмент» з інноваційною сучасною, актуальною кваліфікацією - «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)», тобто менеджер ОСББ.

Право на навчання коштом держави на підставі ваучера надається особам, що мають вищу освіту (бакалавр або спеціаліст або магістр):

- старше 45 років;

- до досягнення пенсійного віку;

- страховий стаж становить не менше 15 років;

- не проходили протягом останніх 5 років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття;

- не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні;

 

Більш детальну інформацію можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради: м. Прилуки, вул. Київська, 281, каб. №51; та на сайті: http://www.socosvita.kiev.ua/ .

 

Розпорядження голови обласної державної адміністрації № 544 від 07 жовтня 2015 року “Про створення Центру допомоги учасникам антитерористичної операції” (додається)

Додаток до розпорядження голови обласної державної адміністрації № 544 (додається)

 

ПАМ'ЯТКА щодо соціального захисту ветеранів війни учасників АТО (додається)

 

 

Загальна інформація зарезервованих ділянках на території Чернігівської області для учасників АТО (додається)

 

 

 

Альбом-атлас по окремих зарезервованих ділянках на території Чернігівської області для учасників АТО (додається)

 

 

 

 

На допомогу захисникам Батьківщини. Права і пільги для учасників АТО та членів їх сімей – підстави та порядок отримання, рекомендації, довідкова інформація (Брошюра додається)

 

 

Дорожня карта учасникам антитерористичної операції для вирішення деяких питань соціального захисту, зокрема забезпечення соціальною та професійною адаптацією (додається)

 

 

Що необхiдно воїнам АТО для отримання послуг соціальної та професійної адаптації?

 

ДО ВІДОМА УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015р. №179 та бюджетної Програми 2505170 «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку)» військовослужбовці, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, мають право отримувати послуги з професійної адаптації згідно переліку ліцензованих професій та переліку освітніх закладів, які надають послуги з навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

Для отримання послуг соціальної та професійної адаптації особа, яка приймала участь в АТО повинна мати посвідчення учасника бойових дій, інваліда війни та документ, що підтверджує залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення. Таким документом може бути один із нижчезазначених (оригінал або його копія):

наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;

довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення;

рішення відомчої (міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такий, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

Детальну інформацію з даного питання та перелік освітніх закладів, які надають послуги з навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, можна отримати звернувшись до управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, буд. 281, каб. №49 або за телефоном 7-11-56.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради, Ганна Малиш

Направлення учасників антитерористичної операції на психологічну реабілітацію* (додається)

Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту (додається)

 

Допомога по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам після демобілізації

Прилуцька МРВД ЧОВ ФСС з ТВП повідомляє, що постановою КМУ від 26.06.2015 № 439 затверджена нова редакція Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

 

Відповідно до пункту 3 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001  № 1266 із змінами (далі - Порядок), середньоденна заробітна плата обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період (12 календарних місяців) заробітної плати, на яку нарахований єдиний внесок, на кількість календарних днів зайнятості (періоду перебування у трудових відносинах) у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин.

Згідно Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням поважними причинами є: тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком, відпустка без збереження заробітної плати.

Період коли працівник був призваний на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період та за ним зберігався середній заробіток, з якого не утримувався єдиний внесок, можна вважати також періодом, не відпрацьованим з поважної причини. Тому, ці місяці та дні виключаються та розрахунок допомоги здійснюється із заробітної плати за відпрацьований час.

Якщо у всіх місяцях розрахункового періоду застрахована особа не працювала із зазначеної причини, у такому випадку може бути застосовано пункт 28 Порядку. А саме, розрахунок допомоги проводиться   виходячи з тарифної ставки (посадового окладу) або її частини, встановленої на день настання страхового випадку. У разі відсутності ставки (окладу) - з розміру мінімальної заробітної плати (або її частини), яка встановлена законом на день настання страхового випадку.

Прилуцька МВД ЧОВ ФСС з ТВП

 

Учасники АТО на Чернігівщині стануть власниками 2 327 земельних ділянок

У Чернігівській області з початку реалізації ініціативи про надання земельних ділянок учасники АТО подали 3006 заяв на отримання землі. За результатами розгляду звернень 2327 військових отримали дозволи на розробку землевпорядної документації на землі загальною площею 1543 гектара.

На Чернігівщині для учасників АТО відведуть земельні ділянки різного цільового призначення. Найбільша кількість наділів (1360) буде використана для індивідуального садівництва. Займатись веденням особистого селянського господарства військові зможуть на 723 ділянках. Ще 244 наділи учасники АТО використовуватимуть для житлового будівництва.

Землевпорядники Чернігівської області сформували реєстрів вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які можуть виділити для потреб учасників АТО. Наразі до переліку включили 1173,75 га земель. Наділи з цих земельних масивів можна буде отримати для ведення особистого селянського господарства та садівництва.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

За інформацією Держгеокадастру

 

 

Проект електронної системи публічних закупівель ProZorro створено представниками бізнесу та волонтерами за участю Міністерства економіки і торгівлі та міжнародних донорів. У більшості країн світу ProZorro вважається найкращою моделлю державних електронних закупівель.

 

 

ProZorro суттєво знижує ризик проведення корумпованої закупівлі завдяки відкритості всіх процедур. Після закінчення тендеру кожен бажаючий має можливість побачити пропозиції усіх учасників. Також кожен учасник має можливість оскаржити результати торгів, що відбулись.

Можливістю здійснити закупівлі через систему ProZorro скористалися й на Чернігівщині: розпочато 31 електронну закупівлю товарів. П’ять процедур успішно завершено: відділ освіти Борзнянської райдержадміністрації закупив шини для автобусів на суму 10,8 тисяч гривень, відділ культури і туризму Семенівської райдержадміністрації придбав ноутбук за 6,9 тисячі гривень, Городнянський психоневрологічний інтернат — ватні матраци на 4375 гривень, управління соціального захисту населення Ріпкинської райдержадміністрації закупило дрова на 36,8 тисячі гривень, а Прилуцька центральна лікарня — торфобрикет на 190,4 тисячі гривень.

Крім того, чотирнадцять розпорядників бюджетних коштів, розташованих на території області, але не підпорядкованих облдержадміністрації, розпочали 192 електронні процедури. А 31 з них успішно провели.

На закуплене передбачалося витратити з бюджету 1045,6 тисячі гривень. Фактично ж витрачено 937,3 тисячі гривень. Тобто вдалося заощадити 108,3 тисячі гривень бюджетних коштів або 10,4 % запланованого.

Крім того, 56 бізнесових структур області взяли участь у 225 електронних закупівлях. У результаті 34 підприємства перемогли у 105 тендерах. На сьогодні вже підписано 27 контрактів на 23,6 мільйона гривень.

 

Про відшкодування компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, а також працівникам, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період, та підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток. Виплата таких компенсацій із бюджету в межах середнього заробітку проводиться за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. № 105 із змінами.

До управління праці та соціального захисту населення міської ради протягом 2015 року від підприємств, установ та організацій міста надійшло звітів на відшкодування середнього заробітку: за 2014 рік на суму 2 260 178,43 грн., за січень-листопад 2015 року – на суму 2 572 212,03 грн. Станом на 24 грудня 2015 року відшкодовано підприємствам із Державного бюджету компенсації у межах середнього заробітку працівників 3 694 744,29 грн., в т.ч. за березень-серпень 2014 року сумі 1 147 587,71грн., за січень-жовтень 2015 року в сумі 2 547 156,58 грн.

Управління праці та соціального захисту населення міської ради

 

Програма “Старший брат”

 

Агата Крісті говорила, що одна з найбільших удач у житті людини щасливе дитинство. Подаруй дитині героя частинку себе і твоя душа наповниться світлом

Програма наставництва для дітей героїв АТО створена для підтримки дітей, чий батько загинув під час війни на Сході України. Триває з вересня 2014 року і за два роки об’єднала близько сорока наставників зі всієї України.

 

Хто такий наставник?

 

Наставник - це волонтер, який може приділити свій вільний час дитині героя. Вам не обов'язково мати спеціальні знання у галузі психології чи педагогіки, все, що потрібно - відповідальність, належне ставлення до дитини та розсудливість. Свій час з молодшим братом чи сестричкою наставники планують самі: разом виконують домашнє завдання, мандрують Україною, відвідують арт-центри, займаються плаванням, ходять у театр, цирк, дивляться кіно. Головне завдання - створити позитивну атмосферу навколо дитини.

 

Як працює програма Наставництва для дітей героїв АТО?

Програма передбачає роботу за такими напрямками:

  1. Освіта - допомога дитині у виконанні домашнього завдання, відвідування різних гуртків

  2. Дозвілля - проведення часу разом, активний відпочинок, прогулянки, відвідини кінотеатрів, театрів або цирку

  3. Мистецтво - розвиток тих талантів та навичок, які дитина раніше не мала сміливості чи можливості розкрити.

 

Програма "Старший брат"має кілька напрямків роботи з дітками: 

  • Арт-школи. Це захід, який покликаний зібрати учасників зі всієї України у Львові щоб познайомитись та гарно провести час. Програми попередніх арт-шкіл включали проведення майстер-класів: виготовлення прикрас зі стрічок, котасиків, поштівок, піскова анімація, робота над ліноритом, робота з карамеллю, візити у різні цікаві місця Львова та багато іншмих цікавинок. Мета арт-школи - подарувати дітям героїв позитивні емоції через мистецтво, а їхнім наставникам - продемонструвати різні техніки, які вони можуть використовувати у процесі спілкування. За час реалізації проекту було проведено 3 арт-школи. На остані дві, які відбувалися у січні та червні 2016 року частину коштів було зібрано на краудфандинговій платформі "Спільнокошт "Велика Ідея".

  • Допоможи допомагати - це той випадок, коли наставник разом із дитиною допомагають іншим людям, тим самим даючи можливість дитині відчути себе потрібною та відповідальною.

  • Postcrossing -  підтримувати зв'язок діток та наставників, а також обмінюватися листівками з різних міст

Що потрібно, щоб стати “Старшим братом” - “Старшою сестрою”?

  • познайомитися з дитиною, з якою маєте намір працювати та її матір’ю (опікуном)

  • знайти організацію-партнера у своєму місті, через яку ми б могли з тобою контактувати

  • завантажити аплікаційну форму, заповнити її та надіслати скан на  [email protected] 

Якщо ти молодий, активний та хочеш розділити свій вільний час з новим другом - приєднуйся! Для участі в програмі не має значення, чи є в тебе досвід волонтерства, має значення лише бажання та відповідальність!

 

Щоб дізнатися більше про програму - долучайся до нашої сторінки у мережі Facebook Старший брат - Big brother , а також до групи, щоб знайомитися з діяльністю наших наставників - "Старший брат" - наставництво для дітей героїв АТО

 

Переглядів:4028