«Ми козацького роду нащадки»

У Прилуцькій дитячій музичній школі імені Л.М. Ревуцького 13 жовтня відбувся концерт до Дня Українського козацтва «Ми козацького роду нащадки».

Усі жанри – пісні, гра на музичних інструментах – різні за стилем, тематикою та способом виконання торкалися сердець, зігрівали своєю щирістю.

Концерт залишив слід у серцях всіх присутніх.

Директор Прилуцької ДМШ ім. Л.М. Ревуцького О.М.Компанець

 

 

«Українське військо: 1917–1921»

В переддень свята Дня захисника України на майданчику біля пам’ятника Т. Шевченку експонувалась виставка Українського інституту національної пам’яті «Українське військо: 1917–1921».

Одним з найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи України є її Збройні сили. Сьогодні вони стримують ворога в Донецькій та Луганській областях, а також готові до виконання поставлених завдань скрізь, де в цьому виникне потреба.

Сто років тому значення власного війська для України було надзвичайно важливим, адже молодій державі з перших і до останніх днів існування доводилось боротися з агресією сусідів. У вирі боротьби формувалося військо Української революції 1917–1921 років. Воно увібрало в себе національні традиції минулих епох, але при цьому постійно змінювалося, пристосовуючись до викликів сучасності.

Директор музею Тетяна Зоць

Переглядів: