«Парад ансамблів»

22 грудня 2015 року в Прилуцькій школі мистецтв відбувся концерт учнів та викладачів оркестрового відділу «Парад ансамблів».

У концерті приймали участь: дуети, тріо, квартети та ансамблі. Ведуча концерту Кривобок Олена Павлівна, знайомила присутніх з особливостями і перевагами гри в ансамблі.

Концерт складався із трьох блоків:

1- виступ учнів;

2- виступ учнів з викладачами;

3- виступ викладачів.

Особливо цікавими були номери за участю учнів фортепіанного відділу в якості концертмейстерів.

Глядачі отримали велике задоволення від концерту.

Відбулася краєзнавча година «Музейне перед новоріччя»

Традиційно у переддень новорічних свят кожна людина мріє про щось незвичайне, про якесь диво, яке обов’язково має здійснитись у новорічну ніч. Кожен чекає казки. Таке чарівне перед новоріччя подарували працівники музею управлінню відділу освіти Прилуцької міської ради 18 грудня.

У програмі заходу була захоплююча театральна екскурсія, яка вміщувала у себе не лише історичний матеріал, але й веселі конкурси і забави, ворожіння і прогнози, смачне частування та цікаві фільми. Крокуючи з одного історичного періоду в інший присутніх супроводжували позитивні емоції, море усмішок та дотепні жарти створюючи справжній передноворічний настрій.

На завершення заходу з вітальним та щирим словом до присутнім звернулися головні персонажі Нового року — Дід Мороз та Снігуронька побажавши при цьому:

«Приємних вражень і подій

Здійснення заповітних мрій!

Задумів втілення в життя

Здоров’я, мудрості й добра.»

Відповідальна за захід науковий співробітник Біленко І.В.

Прилуцький краєзнавчий музей ім. В.І. Маслова

«Казкові історії, які розповів Миколай»

Кожна пора року прекрасна по-своєму, але діти по-особливому люблять зиму. Мабуть, не тільки тому, що перший сніг викликає невгамовну радість, а блискучі бурульки і ажурні сніжинки нас щиро захоплюють, а ще й тому, що взимку дуже багато чудових свят.

Напередодні свята Миколая, 17 грудня, бібліотекарі Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького – Носенка запросили учнів 3-Б класу ЗОШ №9 на святкові читання «Казкові історії, які розповів Миколай». Ведуча Наталія Сич із помічницею самого Миколая – милим Янголятком, зустрічала гостей в Читай – світлиці.

Буктрейлер «Різдвяна казка, яку розповів Святий Миколай» діти переглянули разом з персонажами цієї казки Янголятком та Антипком, ролі яких виконали вихованці НВК №15.

Ведуча та її помічники довго випробовували дітей на кмітливість та вправність. Малечі довелося постаратися, щоб відгадати всі загадки, пригадати безліч казок, розповісти вірші про життя Святого, заспівати новорічних пісень і затанцювати запального танцю.

Юні читачі довели, що вони заслуговують на подарунки від Святого Миколая, отримавши солодкі «миколайчики».

«Мереживо зимових фарб»

Незважаючи на те, що за вікнами безсніжний грудень, який рік закінчує, а зиму починає, 16 грудня в читальній залі міської бібліотеки для дітей імені Павла Білецького – Носенка панували цілком зимові настрої, адже на годину творчого дозвілля «Мереживо зимових фарб» до закладу культури завітали учні 6 «А» класу гімназії №5.

Ведуча дійства, бібліотекар Ольга Лукаш, звертаючись до дітей, запропонувала полишити всі турботи і поринути у світ краси, спілкуючись із добре знаною на Прилуччині і далеко за її межами поетесою Світланою Коробовою, яка у своїй творчості створювала образи чарівної зими.

Спілкуючись з дітьми, пані Світлана змалювала у душі кожного цілий ряд зимових образів: снігу, катання на ковзанах, казкових сніжинок та ін.. Тож і не дивно, що, сформувавши дві команди та користуючись порадами поетеси, діти вдало складали вірші про зиму та Новорічні свята.

У творче мереживо органічно вплелася і виставка дитячого малюнку «Новий рік іде за собою свята веде». Яскраві малюнки вихованців школи мистецтв Наталухи Анастасії, Федоренко Софії, Деркач Тетяни, Єгорової Анастасії, Бложко Ангеліни зможуть переглянути відвідувачі бібліотеки протягом зимових канікул.

Вірші у авторському читанні,спілкування з поетесою, перегляд презентацій картин відомих художників-пейзажистів, захоплення малюнками вихованців Прилуцької школи мистецтв надихнули дітей на створення колективного малюнка про зиму, якій буде прикрашати читальну залу бібліотеки всі зимові свята.

«Права дитини»

Діти – головне багатство держави, її майбутнє та її надія.

У рамках проведення тижня правових знань у станах музею відбулась краєзнавча година «Права дитини», що проходила для учнів 7 класу гімназії №5.

Присутні на заході змогли дізнатись як формувались закони про права людини у давні часи в різних країнах та в Україні, зокрема. Велике зацікавлення в аудиторії викликали статті Конвенції з прав дитини з якими вони познайомились за допомогою слайдів та розповіді ведучої.

Для закріплення матеріалу учні в ігровій формі провели дидактичну гру «Казкові герої та порушення прав дитини», а також отримали роздатковий матеріал на задану тему.

Відповідальна за захід: старший науковий співробітник І.В.Біленко

«Звичайне диво»

4 грудня 2015 року в місті Чернігові відбувся ХIІ обласний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Звичайне диво» серед дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО та дітей-переселенців із східних районів України та Криму.

У фестивалі прийняла участь учениця 3 класу вокально-хорового відділення Рожанська Анна (клас викладача Будько Олени Анатоліївни), яка стала володарем «Гран–прі» у номінації естрадний вокал та була нагороджена пам’ятним дипломом та подарунком.

Прилуцька школа мистецтв

Персональна фотовиставка прилучанки Катерини Майстренко

«Приймай мене, світе!». Саме під такою назвою 7 грудня відкрилась персональна фотовиставка прилучанки Катерини Майстренко в міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти. Кожне фото авторки підкріплене власними поезіями, що робить виставку індивідуальною і креативною.

На світлинах портрети емоційних юнок, пейзажі, сім'ї учасників АТО, незахищені квіти, помираюче листя. Катерина Майстренко активна учасниця культурних подій міста, громадський діяч і юна волонтерка.

Із першою персональною виставкою вітали директор медучилища, де навчалась дівчина, Віктор Рябоволенко, завуч із виховної роботи цього ж закладу Людмила Чернюк, депутат міської ради Артем Аніщенко, режисер МБК Катерина Аніщенко, член молодіжної ради міста Максим Лащенко, художник Юрій Чучупа та поетеса Світлана Коробова.

Дівчина читала власні поезії та активно дискутувала щодо фотомистецтва та фотоаматорства.

«Все на світі можна вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину»

6 грудня щорічно відзначається День Збройних Сил України. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою з своїх джерел, але захистити себе на може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

3 грудня 2015 році в приміщенні філіалу ім. О.В. Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова відбулась краєзнавча година «Все на світі можна вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину», присвячена Дню Збройних Сил України.

Під час заходу викладачі і студенти Прилуцького професійно – технічного ліцею довідались про історію виникнення свята, заступник військового комісара Прилуцького об’єднаного міського військового комісаріату з виховної роботи, капітан Володимир Миколайович Коровай ознайомив студентів з видами військової служби, умовами і підготовкою для її проходження.

Гідними слави своїх пращурів є наші воїни, які зараз воюють в лавах Збройних Сил України, відстоюючи мир і спокій на рідній землі. Цікавою і багатою на запитання від студентів була розповідь капітана 42 батальйону територіальної оборони Станіслава Олександровича Шолудько.

Під час заходу студенти також мали можливість оглянути деякі зразки зброї, що використовується під час проведення АТО, дізнатись про її бойові характеристики. Прийняти участь у веселих конкурсах, демонструючи свою силу, спритність, знання – якості, які повинні бути притаманними кожному майбутньому воїну. Переглянути відео і вшанувати хвилиною мовчання прилучан, загиблих під час АТО на сході України. По закінченні заходу студенти на знак вдячності вшанували гостей квітами і зробили фото на згадку про зустріч.

«16 днів проти насильства»

Міська центральна бібліотека імені Любові Забашти долучилась до акції «16 днів проти насильства», у рамках якої щорічно проходять найрізноманітніші заходи правової тематики.

Цього року бібліотека стала центром перегляду документальних фільмів ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно "Doku Days UA". Унікальні фільми, які торкаються питань війни і миру, численних проблем людства, людей з особливими потребами мають змогу переглядати жителі чотирьох міст Чернігівської області: Ніжина, Прилук, Мени і Чернігова.

3 грудня, у Міжнародний день інвалідів, у книгозбірні відбувся показ одного із фільмів під назвою «Комплекс кенгуру». Це фільм про життя людей-аутистів. У обговоренні фільму прийняли участь представники Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Надія Єдієва, Ірина Бірюк, координатор фестивалю в Прилуках Тетяна Кожевнікова та студенти медучилища.

До дискусії долучилась завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради Александрова Олена Віталіївна, яка наголосила, що проблеми людей з особливими потребами це одне із головних проблем суспільства, яке повинне бути готовим приймати таких людей толерантно, виважено і гідно.
Переглядів:2134