Комунальне підприємство комбінат шкільного харчування «Шкільний»

Юридична адреса підприємства: 17500, м. Прилуки, пров. Залізничний, 13

Основний вид діяльності комбінату - надання послуг по забезпеченню гарячим раціональним харчуванням дітей всіх вікових категорій в дошкільних навчальних закладах, загальносвітніх школах міста, лікувальним дієтичним харчуванням хворих центральної міської лікарні та дитячої міської лікарні.

Рішення (друге засідання 27 сесії міської ради 7 скликання) від 27 червня 2017 року №18 «Про збільшення статутного фонду та затвердження Статуту комунального підприємства Прилуцької міської ради комбінат шкільного харчування «Шкільний» в новій редакції» (додається

СТАТУТ (додається)

КП КШХ «Шкільний» є членом Асоціації «Підприємств Організуючих Харчування у Навчальних Закладах».

 

 

ДИРЕКТОР ПІДПРИЄМСТВА

 

Телефон приймальні: (04637) 3-50-30.

Бухгалтерії: тел.(04637) 3-21-37.

Торгового відділу: тел.(04637) 3-52-07.

Кондитерського цеху: тел.(04637) 3-52-07.

 

КП КШХ “Шкільний” має великий досвід в організації харчування дітей дошкільного та шкільного віку, але кулінарна рада комбінату, яка об’єднує спеціалістів, майстра-кондитера, кухарів високої кваліфікації постійно шукає нові альтернативні, інноваційні методи роботи. Координує роботу кулінарної ради згідно квартальних планів директор комбінату.

Упродовж року вівся пошук оптимальних рішень виконання основних принципів організації харчування дітей, дотримання примірного раціонального меню, розширення асортименту страв, удосконалення додаткового харчування. Продуктивно працювали члени кулінарної ради останні два місяці IV кварталу.

16 листопада 2017 року проведено анкетування учнів 3-4 класів школи № 3 “Я обираю улюблену страву”. В анкетуванні прийняли участь також батьки, які цікавляться харчуванням своїх дітей. Дана оцінка якості організації харчування (на достатньо високому рівні), виявлений попит на улюблені страви. І це правильно - Їжа повинна бути не тільки корисною, але й бажаною.

17 листопада 2017 року відбулося засідання кваліфкомісії по присвоєнню кваліфікації “Кухар дитячого харчування 5-го розряду”. Представлені кандидатури працівників комбінату відповідають всім необхідним критеріям: мають досвід і навички роботи, готують якісно та смачно. За підсумками контролю знань було присвоєно кваліфікацію “Кухар дитячого харчування 5-го розряду” працівникам комбінату.

Важлива складова якості приготування страв – наявність ефективно працюючого технологічного обладнання. На жаль, значна частина обладнання в шкільних їдальнях, харчоблоках ДНЗ застаріла. У грудні 2017 року комбінат придбав плиту ПЕД-4(Р) електричну 4-х конфорочну з духовкою, з подальшою експлуатацією у харчоблоці ДНЗ № 29. Як висновок, нова плита забезпечить необхідні умови для проведення технологічного процесу приготування страв, що сприятиме якості та безпеки послуг харчування.

Посилання на офіційний сайт КП КШХ "Шкільний https://shkilnyi.com.ua/

 

З В І Т Н І С Т Ь:

2022 рік

Звітність щодо оплати праці за січень (завантажити)

2021 рік

Фінансовий звіт за 2021 рік

Фінансовий план та фінансові звіти за 2021 рік

Фінансовий план за 2021 рік

Звіт за 9 місяців 2021 року

9 місяців 2021 року

9 місяців 2021 року

Звіт за 1 півріччя 2021 року

I півріччя 2021 року

I півріччя 2021 року

Звіт за 1 квартал 2021 року

I квартал 2021 року

I квартал 2021 року

Звітність щодо оплати праці за жовтень (додається)

Звітність щодо оплати праці за листопад  (додається)

Звітність щодо оплати праці за грудень (додається)

2020 рік

Звіт за 2020 рік

Баланс за 9 місяців 2020 року.

Звіт про фін. результат за 9 місяців 2020 року

Баланс за І півріччя 2020 року

Звіт про фін.результати за І півріччя 2020 року

Баланс за І кв. 2020 року

Звіт про фін. результати за І квартал 2020 року

2019 рік

Баланс за 2019 рік

Звіт про фін. результати за 2019 рік

Баланс за 9 місяців 2019 року

Звіт про фін результати за 9 місяців 2019 року

Балан за І півріччя 2019 року

Звіт про фін. результати за І півріччя 2019 року

Баланс за І кв.2019 року

Звіт про фін.результати за І квартал 2019 року

Прогноз надходжень до бюджету міста (додається)

Звіт про фінансові рузультати за 9 місяців 2019 року (додається)

Баланс на 30 вересня 2019 року (додається)

2017 рік

Звіт роботи за 2017 рік (додається)

Фінансові результати за ІІІ квартал 2017 року (додаються)

Баланс станом на 31 березня 2017 року (додається)

Звіт про фінансові результати за І квартал 2017 року (додається)

2016 рік

Звіт про фінансові результати за 2016 рік (додається)

Баланс на 31 грудня 2016 року (додається)

Фінансовий звіт КП КШХ "Шкільний" за 9 місяців 2016 року (додається)

Фінансовий звіт КП КШХ "Шкільний" за І квартал 2016 року (додається)

Баланс станом на 30 вересня 2016 рік (додається)

Баланс станом на 30 червня 2016 рік (додається)

 

Харчування дітей у садках та школах

З 12 квітня 2021 р. КП КШХ «Шкільний» організовує гаряче раціональне харчування дітей у дитячих садках та учнів 1-4 класів у закладах загальної середньої освіти. Учні 5-11 класів продовжують навчатися дистанційно.

З 15 квітня із раціону харчування дітей в садках та школах виключений вінегрет з метою профілактики спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Потреби дітей в овочах, як джерела вуглеводів, клітковини, вітамінів, мінеральних солей та мікроелементів буде забезпечено за рахунок: інших салатів, які дозволені, перших страв, других овочевих страв та гарнірів.

Вітамін С, який запобігає застуді, поліпшує кровообіг, сприяє росту міститься в стравах з капусти свіжої та квашеної, картоплі, лимонах, які в достатній кількості присутні в раціоні дітей.

 

 

Якісне та здорове харчування дітей — головний критерій КШХ «Шкільний»

У комунальному підприємстві КШХ «Шкільний» 23.02.2021 проведена постійно діюча виробнича нарада. На нараді були присутні завідувачі виробництва харчоблоків ЗДО, харчоблоку КНП «Прилуцька центральна міська лікарня», шкільних їдалень, начальник виробництва кондитерського цеху та спеціалісти комбінату.

Згідно порядку денного на нараді з завідувачами виробництва харчоблоків головний інженер-технолог комбінату Г. Цюпко наголосила, що залогом якості та ефективності організації харчування дітей є дотримання вимог затверджених Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів від 24.03.2016р.. Проведений моніторинг дотримання примірного раціонального меню з 15 по 19.02.2021р. в харчоблоках ЗДО. Відхилень не виявлено, але звернули увагу на збільшення використання салатів з варених овочів, у тому числі буряка.

На нараді з зав. виробництва їдалень ЗЗСО інженер- технолог І. Дитюк підвела підсумки тижня культури здорового харчування у закладах ЗЗСО з 15 по 19.02.2021 року. Меню сніданків та обідів відповідало примірному раціональному меню на 2021-2022р., розробленому з урахуванням вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який вступив в дію з 01.01.2021р..

Зав. виробництва їдальні гімназії №5 А. Каліш поділилась результатами анкетування учнів з питань харчування, зав. виробництва їдальні школи №9 Л. Подоляко – результатами он-лайн опитування батьків про якість харчування учнів школи. Також на ПДВН обговорювались питання своєчасного завозу та якості продуктів харчування, вчасного подання заявок, виконання планово-розрахункових показників. Розглядалось питання аналізу вартості страв та звітності підприємств.

Були представлені чотири страви з сиру кисломолочного та дві страви з філе курчат-бройлерів охолодженого, а саме сирники рожеві, зрази сирні з повидлом, пудинг запечений, запіканка, биточки курячі та нагетси. З метою поширення асортименту страв додаткового харчування з урахуванням нових вимог представлені нові вироби кондитерського цеху: тістечко «Дитяче» та тістечко «Пірамідка», які вже з 1-го березня надійдуть в шкільні їдальні.

За інф. комунального підприємства КШХ «Шкільний»

 

Свято «Вареника» у ліцеї

У закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 10 (ліцей №10) 12 лютого відбулося свято «Вареника», присвячене одній із найуживаніших національних страв, своєрідному кулінарному бренду нашої країни.

Мета виховного заходу – пізнавальний інтерес до українських традицій та проведення уроку трудового навчання дівчатам 4-7 класів по приготуванню вареників.

Технологи КП КШХ «Шкільний» на прохання дирекції ліцею прийняли активну участь у проведені заходу, були підготовлені робочі місця для проведення практичних занять, а також оформлені столи в українському стилі для проведення дегустацій готових виробів.

Інженер-технолог комбінату Ірина Дитюк ознайомила присутніх з історією виникнення вареника, його різновидами та інгредієнтами необхідними для приготування.

Завідуюча виробництва їдальні ліцею №10 Наталія Івахненко поділилася секретами майстерності приготування тістової заготовки та провела майстер-клас з техніки ліплення вареників.

За підсумками заходу учнями було проведено дегустацію власноруч приготовлених виробів.

КП КШХ «Шкільний»

 

 

Проведено технологічну конференцію на базі КП КШХ "Шкільний"

02 лютого на комунальному підприємстві КШХ “Шкільний” була проведена технологічна конференція. Участь у конференції взяли завідувачі виробництва їдалень закладів загальної середньої освіти, харчоблоків закладів дошкільної освіти, начальник виробництва кондитерського цеху та спеціалісти комбінату.

Головною метою проведення щорічної конференції є дотримання технологічної дисципліни при приготуванні та подачі страв, що входять в нове примірне меню на 2021 рік. Як відомо, кожного року меню розробляється з урахуванням вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, а також нових кулінарних виробів для додаткового харчування.

При складанні меню враховані наступні вимоги:

  • із групи м’ясних харчових продуктів більше включено страв із м'яса птиці, тому на конференції були представлені страви із філе курячого, а саме чахохбілі з курки та нагетси курячі (збірник Клопотенка), печеня по-домашньому з курки та биточки курячі (із діючих збірників);

  • приготування страв здійснюється методом варіння, тушкування або запікання у духовці, представлені риба запечена під молочним соусом, товченики м’ясні, котлети січені запечені;

  • з метою розширення асортименту страв з молочних продуктів представлені страви збагачені вітаміном А, сирники рожеві та пудинг сирно-морквяний;

  • асортимент страв з використанням фруктів - напій з цитрусових та компот із родзинок.

Для додаткового харчування представлено вироби з куркою:

  • ватрушка з куркою;

  • ковбаски курячі в тісті;

  • котлета в тісті;

  • закритий бутерброд з курячим биточком.

Представники харчоблоків та їдалень, які були задіяні в приготуванні страв, поділилися особливістю їх приготування та подачі, всі страви отримали позитивну оцінку.

За інф. КП КШХ “Шкільний”

 

 

Інформація про організацію харчування дітей у дитячих закладах відпочинку – таборах з денним перебуванням на базі навчальних закладів та закладів дошкільної освіти міста комунальним підприємством комбінатом шкільного харчування “Шкільний” влітку 2018 року

На виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 27 березня 2018 року № 104 “Про організаційне і фінансове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року” комунальне підприємство комбінат шкільного харчування “Шкільний” забезпечив організацію харчування дітей шкільного віку. Загальна сума при трьохразовому харчуванні складала – 776,860 грн., що становить 35 грн. на дитину в день.

І зміна: з 29 травня по 15 червня – на базі 10 шкіл, НВК № 15, закладу дошкільної освіти № 27 – 1356 дітей (I зміна).

ІІ зміна: з 18 червня по 06 липня в таборі “Містечко дитячих мрій” та в англомовному таборі з 04 червня по 21 червня “Merry Camp Island” при ЦТДЮ – 87 дітей (ІІ зміна).

ІІІ зміна: з 30 липня по 16 серпня 2018 року на базі школи № 6 спортсменів спортивної школи міста – 255 дітей (ІІІ зміна).

Проводилось оздоровлення з 01 червня по 31 серпня у закладах дошкільної освіти, вартість харчування була збільшена на 10 % для придбання свіжих овочів та фруктів, і становила: яслі – 33,00 грн.; садок – 44,00 грн. Батьківська доплата 60%, а саме яслі – 19,80 грн.;садок – 26,40 грн. У червні місяці харчувалось в середньому 1368 дітей або 59,2 % від спискової чисельності, у липні – 1231 дітей або 53,3 %, у серпні – 1232 дітей або53,3%.

Витримані вимоги до повноцінного збалансованого харчування дітей, створені умови для задоволення потреб кожної дитини у високоякісному та безпечному харчуванні на достатньому рівні. Згідно погодженого з управлінням освіти та управлінням Держпродспоживслужби міста примірного раціонального двотижневого меню витримані без відхилень норми по м’ясу, рибі, молокопродуктах, сиру, цінних для дитячого організму крупах.

З працівниками комбінату проведений семінар по дотриманню вимог виробничої санітарії та правил особистої гігієни зі здачею заліку “Санітарний мінімум” 21.05.2018 року. Всі їдальні забезпечені миючими та дезінфікуючими засобами для обробки рук працівників та виробничих приміщень, санітарним одягом.

Здійснювалося своєчасне забезпечення продуктами харчування згідно примірного двотижневого раціонального меню в необхідній кількості та гарантованої якості з наявністю сертифікатів та якісних посвідчень.

Протягом оздоровчого періоду спеціалісти управління Держпродспоживслужби, управління освіти здійснювали контроль за організацією харчування дітей у закладах дошкільної освіти та закладах загальної середньої освіти міста. За результатами перевірок порушень не виявлено.

Обстежено лабораторно по м. Прилуки Прилуцьким міськрайонним відділом “Чернігівським обласним лабораторним центром МОЗ України” 19 закладів відпочинку:

бактеріологічного забруднення готових страв – 44 без відхилень;

змивів з обладнання, одягу та рук працівників – 330 без відхилень;

овочі на вміст нітратів – 8 без відхилень.

За оздоровчий період для приготування страв використано 5892 кг молодої картоплі та сезонні вітамінні овочі: моркви - 1559 кг, буряка – 1865 кг, цибулі зеленої – 2520 кг, капусти свіжої – 5692 кг, щавель, огірки – 3100 кг, помідори – 2856 кг, зелень – 166 кг, кабачки – 2643 кг, перець солодкий – 110 кг. А також в раціон дітей були включені свіжі плоди та ягоди, напої та соуси із свіжих ягід, вареники з полуниці. На протязі літнього оздоровлення діти отримували: сливи та аличу – 372 кг, абрикоси – 75 кг, вишні – 266 кг, черешні – 15 кг, виноград – 356 кг, смородину – 312 кг, яблука – 1757 кг, полуниці – 93 кг, персики – 80 кг, апельсини – 413 кг, банани – 4064 кг, дині – 380 кг, кавуни – 737 кг, лимони – 155 кг, а також ласували корисними пектиновмісними солодощами – зефіром, мармеладом (лимонні дольки). Під час оздоровчого періоду у ДНЗ № 2 санаторного типу туберкульозного профілю організовувався додатковий прийом їжі – другий сніданок у вигляді фруктів, соків.

Технологічна служба комбінату проводила систематичний контроль за організацією харчування, періодичні перевірки роботи їдалень, дотримання санітарно-гігієнічних норм, правильність збереження і терміни реалізації продуктів харчування, дотримання рецептури і технології приготування страв.

За результатами роботи підприємств комбінату по організації харчування дітей в оздоровчий період отримані позитивні письмові довідки керівників кожного оздоровчого закладу міста.

Директор КП КШХ “Шкільний” Наталя Бублик

 

14 травня 2020 року

68-11

Про затвердження міської цільової Програми «Стабілізація діяльності КП комбінат шкільного харчування «Шкільний» на 2020 рік»

Завантажити

13 лютого 2020 року

65-12

Про дію рішення міської ради від 25 жовтня 2019 року №3 «Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та дітей у закладах дошкільної освіти міста у 2020 році»

Завантажити

 

Дотримання "Шкільним" санітарно-гігієнічних норм в роботі

Дотримання діючих санітарних правил і норм при наданні комбінатом послуги їдалень – залог організації якісного, безпечного харчування дітей в закладах управління освіти, хворих дитячої та центральної лікарнях.

Необхідну інформацію, рекомендації, поради по дотриманню санітарно-гігієнічних вимог в роботі для обов’язкового виконання надали спеціалісти комбінату присутнім завідуючим виробництва їдалень в закладах загальної освіти, харчоблоків у закладах дошкільної освіти на постійно діючій виробничій нараді, яка відбулася 30.01.2018 року.

Акцентовано увагу на дотриманні вимог до замовлення та приймання безпечних і якісних продуктів харчування, продовольчої сировини у необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології приготування страв, правил особистої гігієни працівниками харчоблоків ЗДО, лікарень, їдалень шкіл та гімназій.

Усі присутні на нараді завідуючі виробництва підприємств відповідально віднеслись до поставлених перед ними задач, про що свідчать результати перевірок спеціалістами комбінату у їдальнях гімназії № 1, 5, шкіл І-ІІІ ступенів № 2, 3, 6, 7, 9, 10, 12, 13,13ф., 14 та у харчоблоках ЗДО № 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 19, 25, 26, 27, 28, 29, НВК № 15; які відбулися після наради. Кількість порушень незначна, виявлені недоліки усунені.

 

Залік з санітарного мінімуму здали всі працівники КШХ “Шкільний”

У приміщенні дошкільного навчального закладу № 25 10 жовтня 2017 року було проведено щорічний санітарний мінімум – періодична професійна підготовка.

Комбінат організовує харчування дітей у харчоблоках дошкільних та шкільних навчальних закладів міста, з метою запобігання виникненню захворювань, поширенню масових інфекційних та неінфекційних захворювань, отруєнь, у тому числі харчових та упорядкування проходження медичного огляду. Також працівники комунального підприємства комбінату шкільного харчування “Шкільний” один раз на рік проходять спецпрофесійну підготовку.

Гігієнічне навчання працівників комбінату та контроль знань (здача заліку з санітарного мінімуму) проводив спеціаліст Прилуцького міськрайонного відділу ДУ “Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ України” Худіна Наталія Борисівна.

За підсумками контролю знань – гігієнічне навчання пройшло на достатньо високому рівні, залік з санітарного мінімуму здали всі працівники комбінату.

 

До Міжнародного дня кухаря і кулінара

Професійне свято кухарів і кулінарів порівняно молода подія. Міжнародний день кухарів був заснований у 2004 році.

Кухар — людина, професією якої є приготування їжі, це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають її мистецтвом.

Майстерність приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства.

Існує притча. Зійшлись якось композитор, художник і кухар і сперечались, хто більше впливає на відчуття людини. Коли настала черга говорити кухарю, він сказав буквально наступне: “Немає в моєму мистецтві ні фарб, ні звуків, один тільки смак. Але я граю на ваших смаках, як маестро грає на струнах своєї скрипки, і я готовий запевнити, що приношу людям не менше задоволення, чим ви ...”

Ще в стародавній Греції виник культ, міфічного лікаря-цілителя, який отримав в Римі ім'я Ескулап. Його дочка Гігея вважалась покровителькою науки про здоров'я, а вірною помічницею їх була куховарка Куліна. Народ привласнив Куліні ім'я десятої музи, яких до неї було дев'ять. У римлян десята муза так і називалася Кулінарія. Вона стала покровителькою кухарської справи, що отримала таку ж назву “кулінарія”. За 2500 років людство повільно удосконалювало як свої смаки, так і тонкощі приготування їжі. Кулінарія, якою вона була у первісних народів, пройшла довгий шлях свого розвитку, перш ніж перетворилася у вишукану кулінарну майстерність .

Приготування їжі це унікальний процес — скаже будь який кухар. Рецепт є лише загальною картою приготування їжі, а смак, вірніше баланс смаків, та інші дії з продуктами і приправами — це ціла симфонія.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки терпіння, а і навичок у роботі та гарну освіту.

Сьогодні в галузі науки про харчування працюють вчені найрізноманітніших спеціальностей. Звичайний сніданок у шкільній їдальні “проектують” дієтологи, фізіологи, медичні працівники та звичайно кухарі. Це вони турбуються, щоб у раціоні було більше молока, сиру, м'яса, овочів, фруктів, каш — вівсяної, гречаної. За кожною назвою страви — розрахунок калорійності, співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів. Кожен, хто причетний до організації харчування дітей, розуміє, наскільки це серйозна і відповідальна справа, і у нашому комбінаті працюють справжні майстри своєї справи, кухарі з великої літери.

КШХ “Шкільний” має 32 структурних підрозділи, надає послуги з харчування у 14 харчоблоках ДНЗ та НВК, 13 їдальнях шкіл також забезпечує дієтичним харчуванням хворих, які знаходяться на лікуванні у центральній міський та дитячий лікарнях. У структурі комбінату є кондитерський цех, який виготовляє борошняні та кондитерські вироби, котрі складають 80% додаткового харчування учнів у ЗОШ.

Достойні люди нашої держави

У комбінаті варять дітям страви

Їжа зварена щоднини –

Наче ходимо на іменини

Уміють і багато знають

Меню щодня вони міняють.

Бажаємо, щоб не томилися Ваші ноги,

світанком пройдені дороги!

Нехай здоров'я й щастя будуть –

про Ваші страви діти не забудуть.

Цей вірш присвячений кухарям нашого комбінату за їх професіоналізм, майстерність, сумлінність в роботі по організації якісного та здорового харчування.

Коли людина хворіє, ми розуміємо наскільки важливо вчасно отримати харчування, адже у ЦМЛ та ДМЛ лікуються хворі з інших районів області і тому не завжди їх можуть перевідати рідні та близькі.

А ще наші трудівниці працюють у лікарні,

Сім робочих днів у тиждень рук не покладають

Про здоров'я хворих щохвилини дбають.

Щоб відчули пацієнти до себе турботу,

Виконують кухарі сумлінно роботу.

Розрахують калорійність, і жири, і вуглеводи,

На десерт ще подадуть і соки, і води.

Кондитерів нашого кондитерського цеху знають і цінують не тільки у нашому місті, а й у столиці. Наші короваї та торти подорожують по всій країні.

Вона прізвище Мороз вже давненько має,

І кондитерським всім цехом вміло заправляє,

Наша Ліда Іванівна, все вміє, вміло всім керує,

Кулінарними шедеврами постійно дивує.

 

Адміністрація комунального підприємства комбінату шкільного харчування “Шкільний” вітає кухарів та кондитерів з професійним святом!

Прийміть подяку за ваші руки трудові,

За кашку й борщик гаряченькі,

За пиріжечки солоденькі,

За меню ми вдячні вам,

Нашим славним кухарям.

Переглядів:2601