Виконком підвів підсумки економічного і соціального розвитку міста за І півріччя 2016 року

16 серпня 2016

Розширене засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради відбулося 16 серпня. «Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку міста за І півріччя 2016 року» доповів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко.

Олександр Сивенко повідомив, що розрахунковий коефіцієнт промислового виробництва в місті за результатами звітного періоду склав 129,7%, при запланованому річному показнику 89,9%. по Чернігівській області – 112,0%, по Україні – 102,0%. Надходження до міського бюджету від підприємницької діяльності за I півріччя 2016 року становить 21,3 млн. грн, за аналогічний період 2015 року становив 13,3 млн.грн.

Відповідно до останніх статистичних даних середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника по місту становила 5357 грн., що в 1,5 разів перевищує середньо обласний показник (3578грн).

У місті з 1995 року триває процес скорочення чисельності населення. На 1 червня 2016 року у м. Прилуки проживало 56,901 тис.осіб наявного населення. Для порівняння даних: на 01.06.2015 року кількість наявного населення становила 57,517 тис.осіб, тобто відбулося скорочення на 616 осіб. Кількість народжених за січень-травень цього року склала 190 осіб, що на 21 особу (10%) менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Кількість померлих 407 осіб, що на 20 осіб (4,7%) менше, ніж в минулому році. Міграційне скорочення становить -19 осіб, природне скорочення – 217 осіб.

Відомостями зі сфери соціальної захисту населення доповідь колеги доповнила Тетяна Фесенко. Прилуцька міська рада активно підтримує пільгові категорії населення, фінансуючи програми допомоги інвалідам, учасникам бойових дій, малозабезпечених сімей, тощо. Управління праці та соціального захисту населення міської ради проводить роботу з підприємствами міста щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Позитивні зміни в роботі ради призводять до підвищення рівня добробуту городян.

Заслухавши головне питання тижня, виконком перейшов до розгляду проектів рішень, яких на порядку денному було аж 26.

Швидко й одноголосно затверджувались, так звані «технічні» проекти рішень про внесення змін до постійних комісій. Питання ж фінансування і громадського спокою привернули значну увагу. Так проект рішення «Про погодження режиму роботи» супермаркету АТБ викликало резонанс. Керівництво торговельного закладу хоче, щоб «АТБ-маркет» перейшов на цілодобовий режим роботи, як це відбувається у багатьох містах. Але, зважаючи, на те, що дозвіл може призвести до зростання рівня розпиття алкогольних напоїв, хуліганства і вандалізму в історичній зоні міста, члени комітету вирішили відкласти проект. Звісно відмова стосується не роботи закладу напряму, а менталітету населення. Та адміністрація закладу виконує свої обов'язки перед містом не належним чином, ігноруючи правила благоустрою. Про це свідчать недоглянуті клумби, тротуари й стоянка для автомобілів. Цілодобова робота закладу ідея не така вже й погана, але це послуга хіба що для підприємців. Тож вони мають спочатку виконати свої обов'язки, а потім просити про послугу. Про організаційний внесок за участь у Прилуцькому міжрегіональному Воздвиженському ярмарку розповів начальник КП «Прилукижитлобуд» Вячеслав Сивенко.

Виконавчий комітет міської ради вирішив дозволити комунальному підприємству «Прилукижитлобуд» справляти організаційний внесок за участь у Прилуцькому міжрегіональному Воздвиженському ярмарку:

з майстрів декоративно-прикладного мистецтва та виробників сільськогосподарської продукції - в розмірі 155,00 грн. з одного ярмаркового місця, згідно з розрахунком (додається);

з учасників виставки-продажу продовольчих товарів та продуктів бджільництва - в розмірі 208,00 грн. з одного ярмаркового місця, згідно з розрахунком (додається);

з учасників виставки-продажу промислових товарів - в розмірі;

з одного ярмаркового місця по вул. Вокзальній (від вул. Київської до вул. Миколаївської) – 364,00 грн.;

з одного ярмаркового місця по вул. Вокзальній (від вул. Миколаївської до вул. Костянтинівської) – 312,00 грн.;

з одного ярмаркового місця по вул. Вокзальній (від вул. Котянтинівської до вул. 1 Травня), вул. Костянтинівській, вул. Юрія Коптєва – 208,00 грн.;

з учасників сфери громадського харчування - в розмірі 306,00 грн. з одного ярмаркового місця;

з учасників сфери розваг - в розмірі 50,00 грн. за 1 кв.м займаної площі.

Довжина одного ярмаркового місця становитиме три погонних метри, а сплата збиратиметься обидва ярмаркових дні окремо.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:108