У Прилуках започатковано нову традицію родинного свята

29 травня 2017

Щасливі родини Прилук 27 травня взяли участь у грандіозному дійстві, присвяченому Міжнародному дню сім'ї та Дню матері.

На Театральній площі міста цього дня зібралась активна прилуцька громада та гості, завдяки яким свято мало змогу відбутись. Це народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Валерій Дубіль, представник від цієї політичної сили Сергій Коровченко, депутати обласної та міської рад від Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина», а також посадовці Прилуцької міської ради. Саме завдяки їхній підтримці за ініціативи міської влади удалося вперше провести свято подібного масштабу.

Окремі слова подяки організатори заходу висловили представнику Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Сергію Коровченку, за фінансового сприяння якого всі учасники свята отримали цінні подарунки.

Дві багатодітні родини одержали пральні машини від Чернігівської обласної державної адміністрації, а родини загиблих учасників АТО, у яких мами виховують неповнолітніх діток — дороговартісні набори домашнього текстилю.

Під час свята в рамках фестивалю «Талановиті сім'ї нашого міста» було визнано внесок кожної з відомих родин прилучан. Однією з них стала сімейна династія по жіночій лінії Петренко-Гавриш, об'єднана ідеєю збереження сімейних традицій.

Бабуся Петренко Марія Іванівна віддала 55 років творчій діяльності, 16 із яких – народному фольклорному ансамблю «Калина». Її донька Гавриш Любов Володимирівна викладач, заступник директора школи мистецтв.

Музичний творчий шлях обрали й онучки Марії Іванівни Богдана і Діана Гавриш, учениці 6-А класу Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№7.

Наступною ведучі заходу повідали історію родини Ільїних. На всі події Марина Вікторівна та її син Іван дивляться з оптимізмом. Їхнє спільне захоплення — римувати й декламувати своє життя.

Далі цінні призи вручили бабусі, Ользі Ульянцевій, в минулому працівнику культури. Скільки вона себе знає, маючи красивий голос, завжди співала. На сьогодні буре активну участь у гурті "Калина". Любов до музики, до пісні передалася і внучці Лізі, яка нещодавно стала ученицею музичної школи по класу фортепіано.

Хвилину власної слави отримала й талановита сім’я педагогів, у якій завжди звучала пісня. У атмосфері родини Моренців зараз зростає маленька Анастасія, якій з дитинства прищеплювали любов до сім’ї та повагу до старших. Вони презентували глядачам сімейний дует.

Без уваги не залишили й сім’ю Кизим, адже її знають в нашому місті майже всі. Анатолій Іванович — заслужений працівник культури України. Професійний сміхотворець свій талант передає внучці Поліні. Маємо надію, що і внучка буде учасницею та переможцем різноманітних фестивалів гумору, як і її дідусь.

Родина Шевченків також має творчі душі, живе дружно і єдино, добре вміє співати. Як і Турчин Таміла, що працює художнім керівником Малківського Будинку культури. Уже протягом 8 років вона є активною учасницею народного театру «Рампа». З першого року життя її син Назар також на сцені. У родині всі надзвичайно люблять гумор. Тож його краплинка була подарована глядачу.

Ситник Леонід Васильович – музикант–прилучанин з діда-прадіда. Дід Федір Михайлович був музикантом. Жодне весілля чи свято без нього в місті не відбувалося. Сини теж грали на гармонії. Сам Леонід Васильович грає на баяні, акордеоні, піаніно. А дідусі та бабусі Раїси Іванівни Ситник мали талант від Бога до пісні, гарні голоси, співали в церковному хорі. Дід Іван Іванович Шевченко грав на всіх струнних інструментах - гітарі, домрі, балалайці, при цьому був самоучкою. Батьки Раїси Іванівни дуже гарно співали, жодне сімейне свято без пісні не обходилося.

На даний час Леонід Васильович працює в міському Будинку культури керівником народного аматорського ансамблю народної пісні. «Вербиченька», а Раїса Іванівна – є його учасницею.

Анна та Катерина Мирошиниченко - вихованці студії вокального мистецтва «Віночок» ЦТДЮ, учасники ансамблю «Зорецвіт». Учасники заходів та урочистих концертів міста. Веселі, завзяті, відповідальні. Люблять свою сім’ю, своїх друзів.

Родина Половецьких творча й обдарована. Виховуючи своїх нащадків, сина Максима та доньку Софію, мама Яна Валеріївна прагне прищепити їм любов до творчості, художній смак, розвиває бажання досягти висот. Навчаючись у клубі спортивного танцю «Акцент», діти беруть участь у різноманітних конкурсах та турнірах, а мама допомагає й підтримує їх.

Сім’я Бєлікових здавна, ще від прабабусі, славиться співочими традиціями. Бабуся Лідія Іванівна любить співати, мама, Наталія Володимирівна, прекрасний музичний керівник в дошкільному закладі №26. Свою любов до пісні передала донечці Поліні.

Ярослава Борисенко - керівник аматорського музичного театру «Парадокс» міського Будинку культури. Ярослава Миколаївна вдова, виховує сама п’ятеро дітей. У цьому році вона отримала почесне звання України «Мати-героїня». Старші діти вже працюють, а молодші навчаються в Прилуцькій гімназії №1 та у школах естетичного виховання. Вони такі ж як і мама — активні учасники творчого життя міста.

Родина Ярмошенків знана в нашому місті як творча та закохана в музику. Всю любов до музики Олександр Михайлович передає своїм вихованцям як викладач духових інструментів Прилуцької школи мистецтв та керівник естрадного оркестру міського будинку культури. Свого сина Ігоря, справжнього козака, батько привчає любити українську пісню.

Анна та Тетяна Костюченко навчаються в медичному училищі. Займаються у вокальному гуртку «Мрія» ЦТДЮ. Є активними учасниками конкурсів та фестивалів. Люблять та шанують українську пісню.

А що може бути прекрасніше, мелодійніше, ніж наша українська пісня. Навіть у найважчі хвилини вона була єдиною розрадою, єдиною втіхою родини Черноус.

Пісня висікає вогонь з сердець й іншої родини, яку під час свята презентували Береза Дарина та її мама Олена.

Сім’я – святиня людського духу, благородних людських почуттів: Любові, Вірності, Надії. Саме такою є сім’я Вовк. На чолі родини стоїть батько — Вовк Олександр Леонідович — сильний, вольовий чоловік, учасник АТО, який здатен захистити не лише свою родину, а й неньку Україну. Берегиня домашнього вогнища — Вовк Наталія Іллівна — мудра, добра, ніжна жінка, яка здатна підтримати й прийти на допомогу в тяжку хвилину будь-кому та їх син Євген — надія й опора родини.

Родина Кензерських творча та знана в місті. Тато й мама навчають музичному мистецтву не лише своїх доньок Лізу та Віоллу, а й інших, дітей, адже є викладачами музичної школи. Родина Кензерських творчо співпрацює з колективом «Фермата».

Усі ці сімейні кола — міць нашої громади. Основи їхнього сімейного благополуччя непохитні. Вище зазначені члени родинного фестивалю «Талановиті сім'ї нашого міста» заслуговують бути прикладом не лише для міста, а й усієї країни.

У рамках дійства на гостей та учасників заходу чекали й спортивні змагання, майстер-класи із виготовлення родинних оберегів та предметів інтер'єру, «Містечко розваг», яке залучило активні атракціони й розважальні акції, виставки сімейних оберегів, історичні виставки видатних сімей прилучан та безліч незабутніх розваг, що допомогли сім'ям стати ближчими, ріднішими.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:123