ПІДСУМКИ ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЯГНЕНЬ 2016/2017 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

30 серпня 2017

Серпнева конференція педагогічних працівників міста відбулася 29 серпня. Захід зібрав у залі МБК заслужених педагогів, працівників освіти та гостей-колег в обличчях мера міста Ольги Попенко, заступника міського голови Тетяни Фесенко, начальника управління освіти Сергія Вовка, голови ветеранської організації Георгія Хотіна, голови постійної депутатської комісії з питань освіти, медицини, молоді, культури, фізкультури, спорту та соціального захисту населення Олександра Правосуда й голови Прилуцької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяни Заголій.

Під час щорічної конференції учасникам засідання довелося розглянути два традиційних питання: підведення підсумків розвитку освіти за попередній навчальний рік та нагородження педагогічних працівників міста почесними грамотами, дипломами, відзнаками за сумлінну працю.

Головним доповідачем з першого питання перед освітянами виступив начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк. З його доповіді стало відомо про:


Дошкільні навчальні заклади

На кінець 2016/2017 навчального року дошкільні навчальні заклади відвідували 2212 дітей (81%). З них 190 з короткотривалим терміном перебування, третина з яких - без харчування за бажанням батьків. Діти старшого дошкільного віку стовідсотково охоплені різними формами дошкільної освіти. З 1 вересня 2017 року планується охопити дітей дошкільною освітою 82%, зокрема, відкрити додаткову дошкільну групу в навчально-виховному комплексі «Школа І ступеня – дошкільний заклад №15».

Разом з тим, при такому охопленні дітей дошкільною освітою (81%) існувала проблема несистематичного відвідування дітьми ДНЗ, в середньому щодня в групах перебувало 68 % дітей від спискового складу. А на початку січня 2017 року цей показник знижувався до критичних 40% через запровадження карантинних заходів з грипу. Для вирішення цієї проблеми в цьому навчальному році необхідно значно активізувати роз’яснювальну роботу з батьками вихованців щодо важливості щоденного збалансованого раціонального харчування для здоров’я дітей, доцільності систематичного відвідування дітьми ДНЗ у зв’язку з підготовкою до навчання в школі й зберегти свої робочі місця.

З метою забезпечення доступу кожній дитині до дошкільної освіти в місті з 2013 року запроваджено «Електронну систему реєстрації дітей у дошкільний навчальний заклад», якою протягом звітного року скористалось більше тисячі сімей. Разом з цим існує проблема у влаштуванні дітей раннього та старшого віку у ДНЗ, які знаходяться у центрі міста.

Ще однією проблемою звітного року було питання щодо зарахування до дошкільних навчальних закладів дітей, батьки яких відмовляються від щеплень. З цього приводу в управління освіти надходили неодноразові звернення. Користуючись нагодою, хочу ще раз наголосити, що відповідно до Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ України від 24.03.2016 № 234, що набув чинності з 24 травня 2016 року питання про відвідування дошкільного навчального закладу дітьми, батьки яких відмовляються від щеплень, вирішується лікарсько-консультативною комісією при закладі охорони здоров’я.

З 24 лютого 2017 року зросла вартість харчування дітей: для дитсадків з 20,00 грн. до 30,00 грн.; для ясел з 15,60 грн. до 23,30 грн., а для ДНЗ №2 санаторного типу - відповідно з 30,00 грн. до 42,00 грн. та з 22,00 грн. до 31,00 грн. У літній оздоровчий період (90 днів) витрати на харчування було збільшено на 10% для придбання свіжих овочів і фруктів. При цьому батьківська плата за харчування дітей у ДНЗ становить, як і раніше, 60%. При цьому користувалися пільгою такі категорії : діти учасників АТО, діти із сімей учасників бойових дій на території інших країн, діти, що, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи», діти-сироти, діти-інваліди та діти з малозабезпечених сімей.

Разом з тим, міською радою встановлено пільги на 2017 рік щодо звільнення батьків від плати за харчування дітей у спеціальних групах дошкільних навчальних закладів та при умові: виховання дітей-сиріт, дітей-інвалідів та діти з малозабезпечених сімей.

Завдяки систематичному запровадженню інноваційних здоров’я зберігаючих технологій захворюваність дітей у 2016-2017 навчальному році, попри складну епідеміологічну ситуацію взимку та нестабільні погодні умови навесні, знизилась з 5,6 до 4,6 дня на одну дитину у порівнянні з 2015-2016 навчальним роком. Підтвердженням стану фізичного здоров’я дітей є прекрасні виступи випускників ДНЗ на щорічній Спартакіаді, яка проводиться з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей.


Загальноосвітні навчальні заклади

2016-2017 навчальний рік закінчили 5404 учні. У порівнянні з початком навчального року кількість учнів скоротилася на 27 учнів, це скорочення відбулося за рахунок виїзду учнів на постійне місце проживання за межі міста. Стабільним є контингент учнів у ЗОШ І-ІІІ ступенів №№ 3, 9, 13. Середня наповнюваність учнів у класах на кінець навчального року становить 25,3 (на початку навчального року – 25,3). Для порівняння: у м. Чернігові цей показник становить – 29,0%, у м. Ніжині – 25,2%.

Закінчили навчальний рік на бали високого рівня (10-12 балів) 534 учні, що становить 13,6% це на 0,7% більше, ніж у 2015-2016 навчальному році. Бали високого та достатнього рівня (7-12 балів) мають 2373 учні, що становить 60,5%, кількість їх збільшилась у порівнянні з попереднім роком на 5,2 %.

У загальноосвітніх навчальних закладах міста протягом минулого навчального року, відповідно до медичних довідок, за індивідуальною формою навчалися 61 учень. Для задоволення освітніх потреб учнів, що мають вади фізичного та розумового розвитку організовано роботу класів з інклюзивною формою навчання. Таких класів у нашому місті 4 у ЗНЗ №№ 5, 9,12,14. У цих класах навчалося 4 учні.

29 осіб різного віку здобули освіту шляхом екстернату.

290 учнів закінчили 11-й клас (у, тому числі, 13 учнів, що навчалися екстерном). 23 випускників нагороджено медалями (11 - золотими, 12 - срібними), що становить 7,9%, це на 1,3% менше, ніж у минулому навчальному році. Не підтвердили звання медалістів та якість медалей 21 претендент. Свої знання за підсумками ДПА у формі ЗНО повністю підтвердили лише випускники-медалісти ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7. Не підтвердили - випускники ЗНЗ №№ 1,2,6,5,6,9,13,14.

У 2016-2017 навчальному році початкові класи ЗНЗ міста працювали за 13 оновленими та «розвантаженими» програмами з усіх предметів інваріантної складової.

У 2017-2018 навчальному році МОН України проводить апробацію освітніх програм з реалізації Державної стандарту Нової української школи. Загальноосвітню школу № 7 обрано як пілотну школу від Чернігівської області з метою напрацювання навчальних матеріалів для учнів початкових класів на основі нових освітніх програм Державної стандарту Нової української школи.

Для випускників 2017 року ЗНО було складним. На жаль, у кожному навчальному закладі є випускники, які не подолали пороговий бал з різних предметів, але найбільше таких випускників у ЗОШ № 13.


Середній бал ЗНО – 2017 по загальноосвітніх навчальних закладах


Найвищий середній бал по ЗНО набрали такі заклади:

гімназія № 5 імені В.А.Затолокіна – 150,55;

гімназія № 1 імені Георгія Вороного – 149,55;

ЗОШ І-ІІІ ст.. № 9 – 149,28;

ЗОШ І-ІІІ ст.. № 14 – 149,19;

ЗОШ І-ІІІ ст.. № 7 – 147,24;

СШ І-ІІІ ст.. № 6 – 143,82.

Найнижчий середній бал отримали:

ЗОШ І-ІІІ ст.. № 2 – 135,57;

ЗОШ І-ІІІ ст.. № 3 імені С.Г.Шовкуна – 125,71;

ЗОШ І-ІІІ ст.. № 13 імені Святителя Іоасафа Бєлгородського – 114,95.

Офіційний звіт та регіональні дані про результати ДПА у формі ЗНО та ЗНО-2017 оприлюднено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Тому, як завдання, керівники навчальних закладів повинні використати його для аналізу досягнень закладів та коригування навчально-виховного процесу з метою покращення результатів у новому навчальному році.


Робота з обдарованою молоддю

Значну роботу провели педагогічні колективи з обдарованою молоддю. За підсумками ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів команда міста Прилуки посіла друге загальнокомандне місце серед міст та районів Чернігівської області, виборовши 56 дипломів (64%), це на 5 дипломів більше, ніж у минулому 2015-2016 н.р. (51 диплом - 58%). Дипломів І ступеня – 7, ІІ ступеня – 20, ІІІ ступеня – 29.

Більш ніж половина переможців ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів складають представники закладів освіти нового типу гімназій №№ 1,5 та СШ І-ІІІ ст. № 6 – 37 учнів: гімназія №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна – 17 дипломів, гімназія № 1 імені Георгія Вороного – 12 дипломів, СШ І-ІІІ ст. № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій – 8 дипломів. Серед загальноосвітніх шкіл найкращі результати показали учні ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 – 10 дипломів. Учні ЗОШ І-ІІІ ст. № 14 вибороли чотири дипломи, два дипломи мають учні ЗОШ І-ІІІ ст. № 9. Найгірші результати мають: учні ЗОШ І-ІІІ ст. №№ 2, 3,13 (по одному диплому).

Переможцями IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад стали (Дипломи ІІ та ІІІ ступенів):

Диплом ІІ ступеня: Дорошенко Анастасія – (українська мова та літ-ра) гімназія № 5 (вчителі Бойко Наталія Василівна, Лоза Наталія Вікторівна), Яцько Яна - (трудове навчання) СШ № 6 (вчитель Дротянко Наталія Вікторівна). Диплом ІІІ ступеня: Кабанець Сніжана – (українська мова та літ-ра) гімназія № 5 (вчитель Романченко Оксана Сергіївна), Коротун Андрій – (біологія) гімназія № 1 (вчитель Сідько Світлана Миколаївна), Макаренко Анастасія – (правознавство) – ЗОШ № 7 (вчитель Воробйова Наталія Олексіївна), Шматко Вікторія - (географія) – СШ № 6 (вчитель Пономаренко Валерій Борисович).

Другий напрямок роботи з обдарованою молоддю – це Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.

У ІІ обласному етапі взяли участь 24 учні. Переможцями визнано 11 учнів (55%). Найбільш вдалим є виступ учнів гімназії № 1 імені Георгія Вороного та гімназії № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна по три переможці, два переможці в СШ І-ІІІ ст. № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій, по одному переможцю мають ЗОШ І-ІІІ ст. № № 10,12 та Центр творчості дітей та юнацтва .

Учасниками ІІІ Всеукраїнського етапу стали 3 учні: Ващенко Наталія, учениця 9 класу ЗОШ І-ІІІ ст. № 12 (секція «Гідрологія», керівник Мусієнко Наталія Анатоліївна, учитель географії); Марченко Дарина, вихованка ЦТДЮ (секція «Мистецтвознавство», керівник гуртка мистецтвознавства Сікалова Юлія Олександрівна); Альохін Кирил, учень 9 класу № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна (секція «Ветеринарія та зоотехнія», керівник Жилкіна Тетяна Іванівна, учитель біології).

Відповідно до цільової Програми «Підтримка та розвиток учнівської молоді міста на 2016-2020 роки «Обдарованість» 47 учнів і вихованців загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів освіти міста в День захисту дітей отримали одноразову грошову винагороду, а також були визначені три кандидати (Кабанець Сніжана, Цигура Ольга, гімназія № 5; Шматко Вікторія, СШ № 6) для отримання путівки в Кирилівку Запорізької області на оздоровлення; 5 кандидатів (Коротун Андрій, гімназія №1; Дорошенко Анастасія, гімназія № 5; Макаренко Анастасія, ЗОШ №7; Яцько Яна, випускниця СШ № 6; Постоногова Анна, ДЮСШ) на відзначення Стипендією Прилуцького міського голови для талановитих і обдарованих дітей міста на черговій сесії міської ради. З вересня цього року ці учні будуть щомісяця отримувати стипендію у розмірі 500 грн.


Позашкільні навчальні заклади

Належне місце в системі позашкільної освіти займає ЦТДЮ (132 групи - 2113 дітей).

У 2016-17 н.р. дитячі колективи взяли участь в 26 конкурсах обласного, Міжнародного та Всеукраїнського рівнів, де вибороли І, ІІ та ІІІ місця. Це низка фестивалів-конкурсів, які організувала Заслужена артистка України, директор благодійного фонду сприяння розвитку культури та підтримки обдарованих дітей та молоді «Горлиця» Наталія Май, Міжнародний фестиваль-конкурс «Мамина сорочка» (м.Полтава), Всеукраїнський конкурс талантів «Мелодії добра» (м.Бердичів), Всеукраїнський фестиваль «Калиновий оберіг» (м.Красноград, Харківська область). Міжнародний фестиваль – конкурс «Соняшник» запросив колективи керівників Корячко Л.В., Голуб С.О. які посіли перші місця в номінації «Вокальне мистецтво» та «Хореографія», Всеукраїнський фестиваль «Kids Will Dance Fest» (керівник Пуць О.Ю.), Міжнародний фестиваль «Planeta Dance Fest» (керівник Голуб С.О., Всеукраїнський фестиваль «Мамине щастя» (Голуб С.О.), Міжнародний фестиваль «Фейєрія зірок» (Голуб С.О.), Всеукраїнський фестиваль «Таланти багатодітної родини» (Корячко Л.В.), Міжнародний фестиваль «Квітневі викрутаси» (Тищенко В.Л.), обласний конкурс обдарованої молоді Чернігівщини «Поліський зорепад» (Голуб С.О., Тищенко В.Л., Самойленко О.О., Пуць О.Ю.). Вихованці Юлії Цікалової стали переможцями обласного етапу МАН в номінації «Мистецтвознавство», вихованці циркової студії «Удай» - Анна Куриленко та Владислав Гольда (кер. Клєментьєв) - Всеукраїнського дитячого фестивалю циркового мистецтва «Зірки майбутнього» (м. Київ, грудень 2016 р.) Вихованці гуртка спортивного туризму посіли ІІ місце на дистанції у командній смузі перешкод крос-походу на Кубок Федерації «Адреналін» (кер. Паламар С.Б.). Вихованець гуртка Прокопенко Олександр виконав розряд Кандидата в майстри спорту України.

На рахунку ЦНТТМ (26 груп — 353 дітей) є теж певні досягнення:

В Обласному етапі Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!» Метіль Денис, нагороджений дипломом І і ІІІ ступеня, а Миколаєнко Ольга і Пальоха Андрій - дипломами ІІ ступеня Чернігівського обласного центру науково – технічної творчості учнівської молоді(керівник гуртка «Цифрова фотографія» Метіль О.П.);

XVI міжнародний молодіжний фестиваль «Мистецькі барви» - Каліш Юлія - диплом ІІІ ступеня (керівник гуртка «Гончарство» Ратинський С.А.);

В обласному етапі Всеукраїнської виставки - конкурсу з науково - технічної творчості учнівської молоді "Наш пошук і творчість - тобі, Україно!" Кивиржик Віталій, вихованець авіамодельного гуртка (керівник гуртка «Авіамоделювання» Гончаров С.Є.) нагороджений дипломом І ступеня, а колектив вихованців гуртка «Трасового автомоделювання» (керівник гуртка «Трасового автомоделювання» Марченко О.І.) - дипломом ІІ ступеня Чернігівського обласного центру науково – технічної творчості учнівської молоді;

В обласних відкритих змаганнях учнівської молоді з повітряних зміїв "Крила надії" команда ЦНТТМ (керівник гуртка «Авіамоделювання» Гончаров С.Є.) – 1 місце, в окремому заліку Гриценко Віталій - диплом ІІ ступеня , Довженко - дипломом І ступеня;

В обласному етапі Всеукраїнських змагань з авіамодельного спорту (вільнолітаючі моделі) команда ЦНТТМ (керівник гуртка «Авіамоделювання» Гончаров С.Є.) – 2 місце, в особистому заліку Гриценко Віталій нагороджений дипломом ІІ ступеня, Мінченко Володимир - диплом ІІ ступеня;

В обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» Даниленко Катерину, вихованка гуртка «Моделювання іграшок – сувенірів» (керівник Дротянко Н.В.) посіла II місце.

Юні спортсмени ДЮСШ (38 груп - 507 вихованців) мають вагомі здобутки у змаганнях: Постоногова Анна – ІІІ м. у Чемпіонаті України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2001р.н (тр. Мачульний Є.В.); Чепінога Дмитро – І м., Нога Роман-ІІ м., Постоногова Анна, Чернікова Аліна – ІІІ місця у Всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики серед юнаків та дівчат на призи ЗМС України Ю.Білонога (тренери-викладачі Мачульний Є.В. і Бобровська О.А.);

Сальна Вероніка, (тренер Ракетський А.І.) - І м. у Всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики з бігу на 1 милю; Сальна Вероніка, (тренер Ракетський А.І.) - І м. у відкритому чемпіонаті Чернігівської області з легкоатлетичного кросу; І-ІІІ місця у відкритих обласних змаганнях з легкоатлетичного кросу серед учнівської та студентської молоді (тренери Ракетський А.І і Бобровська О.А.);

І-ІІІ місця у Чемпіонаті Чернігівської області з легкої атлетики у приміщенні, у відкритому Чемпіонаті Чернігівської області серед команд ДЮСШ, у командному чемпіонаті області з легкої атлетики серед чоловіків, жінок, юнаків та дівчат (тренери Мачульний Є.В., Бобровська О.А. і Ракетський А.І.);

Бублик Олексій у складі збірної команди Чернігівської області посів ІІІ місце у Чемпіонаті України «Дитяча Ліга» (тренер Федоренко В.П.);

Збірні команди дівчат з волейболу посіли І і ІІ місця у Чемпіонаті Чернігівської області з волейболу (тренери Васенко М.О. і Государенко І.Г.), а команди юнаків - ІІІ місця (тренери Федоренко В.П. і Бобровський С.Л.);

Команди тренерів Бурмаки О.В. і Гавури О.О. вибороли ІІІ місця у фінальних змаганнях області з футболу «Шкіряний м’яч» серед юнаків;

Бурдай Олександр – срібний призер Чемпіонату області з активних шахів, а Гайдук Дмитро бронзовий чемпіон області з шахів серед юнаків (тренер Капурова Л.А.).


Робота з педагогічними кадрами

Міським методичним центром у 2016-2017 н.р. було організовано і проведено ряд конкурсів, семінарів, конференцій, які дали можливість підвищити фаховий рівень педагогів міста. Перелік найбільш вагомих заходів ви бачите на слайдах.

У 2016-2017 навчальному році активно пропагували свій передовий педагогічний досвід на теренах України та за її межами педагоги гімназії № 1: Олена Рогальова, Володимир та Наталія Ліпіни, Валентина Борох Людмила Гончарова; ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Ігор Гончаров; ЗОШ І-ІІІ ст. № 3: Віра Легецька, та Людмила Прокопець; гімназії № 5 Тетяна Кожевнікова, Лариса Галета, Тетяна Запара, Людмила Бойко; СШ № 6 Олександр Колесник та Ірина Іценко; ЗОШ № 12 Людмила Кобзиста; ЗОШ № 14 Людмила Ященко, Юлія Кожукало, Лариса Гуріненко, Ольга Симиряко; педагоги ЦТДЮ Наталія Бухтіярова, Оксана Горбань, Лариса Корячко, Марина Чередніченко, Наталія Тищенко, Наталія П’ятигорець, Вікторія Бабак, Юлія Бойко, Ольга Циганко, Наталія Микитченко.

Протягом 2016-2017 н.р. активними учасниками вебінарів всеукраїнського рівня були педагоги гімназії №1: Лілія Юзвик, Наталія Ліпіна, Олена Хомич, Тетяна Олійник, Людмила Федулова, Лариса Попова, Валентина Мажара; гімназії № 5: Людмила Оніщенко, Алла Шаповал. В обласних вебінарах, які проводив ЧОІППО імені К.Д. Ушинського, брали участь Артем Бондаренко - ЗОШ І-ІІІ ст. № 2; Тетяна Зубко (ММЦ); Валентина Купрій (ДНЗ №25); Ірина Швидкова (ДНЗ №19).

Педагоги шкіл міста активно друкувалися на сторінках педагогічних фахових видань та у місцевих газетах. Всього за звітний період було надруковано 203 публікації, з них у фахових виданнях – 162. Результатами самоосвітньої діяльності педагогів стало написання ними 43 методичних рекомендацій, які були погоджені науково-методичною радою міського методичного центру 30 із яких затверджені науково-методичною радою ЧОІППО ім. К. Д. Ушинського. Навчально-методичний комплект з інтегрованого курсу «Жива клітинка» автори Людмила Федоренко, Ірина Кулик, Людмила Бойко вчителі початкової освіти гімназії № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна схвалено для використання у навчально-виховному процесі ЗНЗ науково-методичною радою з питань освіти МОН України (протокол №1 від 16.02.2017 року).

Протягом 2016-2017 навчального року здійснювався зв’язок із засобами масової інформації. На ТК-Прилуки щомісяця виходив в ефір «Освітній канал». На місцевих телеканалах транслювалися 95 репортажів, які висвітлювали діяльність навчальних закладів. Протягом року оперативно працювали сайти управління освіти Прилуцької міської ради та міського методичного центру, інформація на яких постійно оновлюється.


Фінансове та матеріально – технічне забезпечення

На функціонування галузі освіти на 2017 рік відповідно до рішення сесії Прилуцької міської ради від 23 грудня 2016 року № 23 «Про бюджет міста на 2017 рік» затверджені кошторисні призначення в сумі 145 628 120 грн., що становить 95 % від потреби.

З них кошторисні призначення освітньої субвенції склали 53 081,4 тис. грн., які були спрямовані тільки на оплату праці педагогічним працівникам шкіл; також у березні було направлено субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими потребами в сумі 90,1 тис. грн. У порівнянні з 2016 роком призначення по освітній субвенції у 2017 році збільшилися на 11 882,25 тис. грн. Збільшення обсягів субвенції було пов’язано зі зростанням заробітної плати педагогічним працівникам шкіл відповідно до постанови Кабінету Міністрів України.

Збільшення посадових окладів педагогічних працівників всіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, відбуватиметься з 1 вересня 2017.

Станом на 29 серпня 2017 року дефіцит коштів освітньої субвенції по виплаті заробітної плати складає - 1,3 млн. грн.

Дефіцит місцевого бюджету по дошкільним, позашкільним навчальним закладам склав 1,9 млн. грн.

Для підготовки навчальних закладів до нового 2017-2018 навчального року використовувались кошти як місцевого бюджету, так і позабюджетні кошти.

Вперше за підтримки міського голови, депутатів міської ради цілеспрямовано були виділені кошти в розмірі 50 тис. грн. на першочергові затрати кожному навчальному закладу з місцевого бюджету та майже по 50 тис. грн. депутатських коштів. Крім цього, були залучені благодійні та спонсорські кошти в сумі 866500 грн.

За рахунок коштів місцевого бюджету в сумі 1011782 грн. (по 50 тис.грн. кожному НЗ) придбані: папір - 52700 грн., електролампочки – 87000 грн.; постільна білизна – 26000 грн., господарські товари – 17800 грн., миючі засоби – 5000 грн., фарба – 129200 грн., будівельні матеріали - 163000 грн., кріпельні деталі – 17900 грн., проведена підписка на періодичне видання – 19300 грн., заправка картриджів – 13200 грн., проплачена послуга «Інтернет» -16800 грн.; виконані ремонтні роботи на суму 53300 грн., придбана побутова техніка – 48000 грн. та ін.

Залишилося невикористаних коштів – 388217 грн.

За рахунок депутатських коштів в сумі –697400 грн. (майже по 50 тис.грн. кожному НЗ) придбані вікна, двері (ДНЗ №№3,4, ЗНЗ №№ 1,6,12,13) на 101300 грн.; ліжка (ЗОШ № 2) – 285 тис. грн., пневматичні гвинтівки, інструменти для майстерні (гімназія № 5) – 23000 грн., будівельні матеріали (всі ЗНЗ) - 48000 грн., столи, стільці, дошки (всі ЗНЗ) – 85000 грн., матеріали для гурткової роботи (ЦНТТМ) - 70000грн., ремонт приміщень будівельними організаціями (КП «Стимул», ФОП Кривошей) – 160400 грн., ремонт асфальтного покриття (ДНЗ № 27) - 9982 грн., ремонт вестибюлю, коридору (І поверх гімназії № 1) - 69998 грн., ремонт зали їдальні (ЗОШ № 9) - 45775 грн., ремонт коридору (ЗОШ № 14) - 34537 грн. та ін.

Залишилося невикористаних коштів – 74397 грн.

Разом з тим звертаю увагу керівників навчальних закладів на необхідність ремонту водопровідно-каналізаційних мереж (ремонт кранів, зливних бачків, тріснутих раковин, іржавих ванн), заміну вікон на енергозберігаючі в ДНЗ № 8, ремонт покрівлі над переходом із приміщення школи до їдальні в ЗОШ № 10, ремонт туалетів в гімназії № 1, придбання холодильника в медичний кабінет ЗОШ №2, заміна душових піддонів в групових кімнатах ДНЗ, капітальний ремонт спортивних залів у СШ № 6 та ДЮСШ.

Вказані зауваження, крім заміни вікон, ремонту туалетів, капітального ремонту спортивних зал, будуть виконані до 31 серпня.


Співдоповідачами Сергія Вовка стали директори та вчителі дошкільних і шкільних закладів освіти, а також голова Прилуцької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Заголій.


З початком нового навчального року освітян привітала й міський голова. Ольга Попенко звернулася до присутніх колег зі словами розуміння та підтримки, оскільки за сьогоднішнього безгрошів’я в місті, а тим паче перед загрозою боргу з виплати заробітних плат освітянам, розвивати матеріальну базу для удосконалення навчального процесу буде доволі важко. Мер міста наголосила, що міська влада продовжить підтримувати освітню галузь, опираючись й на ініціативність освітян, адже деякі з навчальних закладів не чекають покращень склавши руки, а беруть активну участь у конкурсах та грантах із залучення позабюджетних коштів. Дуже важливо, щоб директори та педагоги шкіл прагнули удосконалювати власні заклади й робити для цього відповідальні кроки, а щоб останні стали більш упевненими, допомогу їм надаватиме новий відділ інвестицій та міжнародної діяльності Прилуцької міської ради.


За інформацією управління освіти Прилуцької міської ради

Переглядів:162