Жовто-блакитний день у закладах освіти міста

07 вересня 2020

23 серпня 2004 року Президент України підписав Указ про щорічне відзначення Дня Державного Прапора – однієї з найголовніших святинь українського народу, одного із національних символів як невід’ємної ознаки незалежності, без якого неможливий процес становлення державності будь-якої країни. Цей документ видано на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України.

Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Це прапор миролюбства.

Про Державний прапор України в Конституції нашої держави сказано дуже лаконічно: “Державний прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів”. Дослідникам історії України відомо, що ці два кольори – синій і жовтий – були стяговими ще за часів Київської держави і використовувалися від прийняття християнства.

У п'ятницю, 4 вересня, у загальноосвітніх закладах міста для здобувачів освіти відбувся жовто-блакитний день. Учні та їх вчителі прийшли до школи цього дня одягнуті у національний одяг, або у одяг, з кольорами Державного прапора.

 
 
 
 
 
 

Любов до Батьківщини, до рідної держави не може бути абстрактною і повинна проявлятися в конкретних діях. Тому повагу до прапора, який є державним символом, можна рахувати однією з таких.

Український національний прапор має здатність кликати не тільки на урочисті мітинги і свята, а й на боротьбу за свободу і честь нації. Це наш історичний дух, наша совість і символ нашої незламності. Це вічно жива пам’ять і вічна мрія нашого народу. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної Української держави, а сьогодні розбудовуємо демократичне суспільство. Під цим прапором український народ на весь світ засвідчив своє прагнення до свободи, незалежності, гідного життя у єдиній сім’ї європейських народів.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:128