МОЛОДІЖНЕ ВІЧЕ «МИ – МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!»

26 червня 2014

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Головний закон нашої держави гарантує кожному рівні права на вільний доступ до інформації та право на вільний розвиток своєї особистості. Вагому роль у реалізації цих прав у сучасному суспільстві відіграють бібліотеки, які є центрами інформації та культури.

Саме реалізації молоддю своїх конституційних прав в закладах культури було присвячене молодіжне віче «Ми – майбутнє України!», яке 25 червня відбулося в Прилуцькій міській бібліотеці для дітей імені Павла Білецького-Носенка.

Ведуча заходу бібліотекар Ольга Лукаш ознайомила присутніх з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, в мультимедійній презентації прослідкувала шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України. Напередодні Віче працівники бібліотеки провели серед читачів опитування «Яка вона – сучасна молодь?», підсумки якого візуалізовали у презентації.

До спілкування працівники бібліотеки запросили і представників управління юстиції, молодіжних громадських організацій та засобів масової інформації. Разом всі обговорили питання «Чим бібліотека може бути корисна молоді у реалізації культурних прав, гарантованих Конституцією?».

Відділ культури та туризму міської ради

Переглядів:131