Вже проростає мудрості насіння, пора духовних істин настає!

24 липня 2014

Екскурсія «Шляхами духовності» була проведена 23 липня 2014 року відділенням соціально – побутової адаптації Прилуцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для відвідувачів відділення.

Це була не просто екскурсія храмами та пам’ятними місцями історичної частини міста Прилуки з розповіддю про них. Унікальним є те, що вона була пов’язана з певним важливим періодом у духовному житті як кожної людини окремо, так і всієї Православної Церкви в цілому: з Петровським постом.

Ще блаженний Августин свого часу підкреслював велику роль християнського виховання у моральному здоров’ї людини: «…з розвитком богопізнання росте, перетворюється і окрилюється душа».

Співробітники відділення соціально - побутової адаптації Ірина Грачова та Юлія Куценко ставили собі за мету не просто показати храм, чи іншу місцевість, прославлену подвигом подвижника. Головним було - звернути увагу екскурсантів на історичні обставини виникнення конкретної святині та простежити еволюцію духовного життя у ній: від давнини до наших днів.

Історичний екскурс супроводжувався демонстрацією унікальних фото «Прилуки у часі». Спогади про людей, історично пов’язаних зі святими місцями, доповнювалися архівними матеріалами, або яскравими фотознімками чи іконографічними зображеннями.

Велика зацікавленість присутніх пенсіонерів та молодих інвалідів ходом проведення екскурсії сприяла досягненню поставленої мети - підвести людину до тих високих ідеалів, що залишив нам під час Свого перебування на землі Спаситель, духовному розвитку та відродженню православної віри та світогляду, створення атмосфери братської любові, впровадження в повсякденне життя практики християнського милосердя, благодійності, та популяризації духовних традицій українського народу.

Пам'ять про своїх предків — це не данина моді, це природна потреба триматися свого родоводу. Там, де втрачається та руйнується зв'язок між поколіннями, з'являється духовна порожнеча. Для будь-якої людини дуже важливо любити свою батьківщину, свій рідний край, своє рідне місто. Саме ця любов до рідного міста дозволяє виховати в людині істинний патріотизм і почуття небайдужості до тих подій, які відбуваються навколо, до того, в якому стані зараз знаходиться світ навколо нього.

Директор Прилуцького територіального центру

соціального обслуговування (надання соціальних

послуг) Прилуцької міської ради Попко В.П.

Переглядів:137