Про відзначення Дня Державного прапора України

06 серпня 2014

06 серпня міський голова Дмитро Барнаш провів розширену нараду із заступниками, начальниками управлінь та відділів, завідувачами секторів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками державних установ та комунальних підприємств міста, одним з питань порядку денного якої було відзначення Дня Державного прапора України.

Спеціаліст І категорії сектора інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Світлана Василівна Марценюк наголосила, що наближаються державні свята День Державного прапора України та 23-ї річниці незалежності України.

Зазначила, що на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України Указом Президента України було установлено відзначати щорічно, 23 серпня, День Державного прапора України.

З проголошенням незалежної України національні символи - гімн, прапор і герб стали на сторожі утвердження самостійності і суверенітету держави та з ухваленням Конституції України в 1996 році набули конституційного статусу.

Наруга над державними символами у будь-якій цивілізованій країні є злочином і переслідується Законом. В усі віки і в усіх народів державний прапор був однією з найвищих і найшанованіших святинь. Прапор символізував єдність земель і племен; прапор сконсолідував міста і краї в державу, а духовно й історично близькі етноси - в націю. Під прапором воїни вирушали в похід, з прапором виступали на захист своєї батьківщини, прапор символізував стабільність держави й урочистість тих чи інших всенародних подій, свят, ритуалів. Наголосила, що сьогодні, звільняючи українські землі від терористів та загарбників, українські воїни встановлюють Державний стяг на вищій точці у кожному звільненому населеному пункті, тим самим засвідчують, що Українська держава єдина, вона була, є і буде.

Зазначила, що прикро бачити коли розвівається полотнище вигоріле від сонця, понівечене вітром. Ще гірше, коли окремі покидьки свідомо вчиняють наругу над державним символом.

Світлана Марценюк звернулася до заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; керівників організацій, установ та підприємств міста; голів комітетів самоорганізації населення; начальників управлінь, відділів та секторів міської ради щодо необхідності організації проведення різноманітних роз'яснювально-просвітницьких заходів, присвячених історії Державного Прапора України та інших державних символів України.

Світлана Василівна наголосила на необхідності забезпечення належного вигляду державного символу України, щоб дійсно у ньому кожен громадянин і гість міста Прилуки бачили чисте і синє українське мирне небо та золоте колосся українського хліба.

Спеціаліст І категорії сектора інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю міської ради, Марценюк С.В.

Переглядів:131