Велика Перемога — це день, про який не можна забувати

15 серпня 2014

Сьогодні, 15 серпня 2014 року, у приміщенні організації ветеранів нашого міста відбулося засідання Президії даної організації, до складу якої входять ветерани Великої Вітчизняної війни та праці. Ця подія відбулася з нагоди відзначення 70-ї річниці Великої Перемоги та 70-ї річниці визволення міста Прилуки від фашистів. На заході були присутні, окрім ветеранів, т.в.о. начальника відділу культури та туризму міської ради Марія Кузьменко і спеціаліст сектора інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Світлана Марценюк.

Голова організації ветерані міста Хотін Георгій Степанович наголосив, що у вересні 2014 року відбудеться старт першості міста по патріотичному вихованню молоді серед ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Голови первинних ветеранських організацій міста надали свої пропозиції щодо відзначення даних подій.

Хотін Георгій Степанович підбиваючи підсумки засідання коротко ознайомив присутніх із проектом плану відзначення Дня міста та 70-ї річниці визволення міста Прилуки 18 вересня 2014 року, а саме: урочистості в сесійній залі міської ради, де відбудеться зустріч міського голови Дмитра Барнаша із ветеранами ВВВ та праці, після чого Дмитро Барнаш та ветерани покладуть квіти до пам’ятника Герою Радянського Союзу Івану Дубинському.

Також Георгій Степанович зазначив, що в Сквері Вічної Слави відбудеться Урок мужності та відкриття стели з викарбуваними назвами всіх дивізій, котрі звільняли Прилуки від фашистських загарбників. Георгій Хотін зауважив, що дана стела встановлюється за меценатської підтримки Почесного громадянина м.Прилуки Анатолія Мирошниченка. Ще Георгій Степанович сказав, що визволителі Прилук заслужили на довічну шану і повагу та 18 вересня — тріумф над фашизмом і цей день наповниться смутком за загиблими в роки Великої Вітчизняної війни. Скільки людей не повернулися з полів Великої Вітчизняної! Жорстокий агресор, який захоплював одну країну за іншою, був зупинений.

Наголосив, що учасники Великої Вітчизняної війни не шкодували ні свого здоров’я, ні життя, аби захистити рідну землю, повернути мир та спокій. Зазначив, що потрібно пам’ятати тих, хто загинув. І цю пам’ять передаватимемо із покоління в покоління, аби подібне більше ніколи не повторилося.

Усі, без виключення, присутні залишилися задоволеними даною зустріччю і висловлювали сподівання, щоб все намічене — відбулося.

Прилуцька міська рада

Переглядів:145