На апаратній нараді обговорили правила благоустрою території м.Прилуки

22 серпня 2014

22 серпня відбулася апаратна нарада міського голови із заступниками, начальниками управлінь, відділів та секторів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення та керівниками комунальних підприємств міста.

В ході наради завідувач сектора санітарно-екологічного контролю міської ради Андрій Бойченко доповів про правила благоустрою території м.Прилуки та зазначив, що завданнями благоустрою є:

- розроблення і здійснення ефективних і комплексних заходів з утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об'єктів загального користування, а також природних ландшафтів, інших природних комплексів і об'єктів;

- організацію належного утримання та раціонального використання територій, будівель, інженерних споруд та об'єктів рекреаційного, природоохоронного, оздоровчого, історико-культурного та іншого призначення; створення умов для реалізації прав суб'єктами у сфері благоустрою населених пунктів.

До об'єктів благоустрою населених пунктів належать:

території загального користування це: парки, сквери, вулиці, дороги, провулки, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки; пам'ятки культурної та історичної спадщини, спортивні та дитячі майданчики, зелені, рекреаційні, історичні, національні, меморіальні території; пляжі;

кладовища;

прибудинкові території;

території будівель та споруд інженерного захисту територій;

території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території.

До об'єктів благоустрою можуть належати також інші території в межах населеного пункту.

Елементи благоустрою це:

покриття площ, доріг, вулиць, провулків, проїздів, тротуарів та інш, зелені насадження, обладнання дитячих, спортивних майданчиків, засоби та обладнання зовнішнього освітлення та реклами, будівлі, споруди та об’єкти системи збирання та вивезення відходів, технічні засоби регулювання дорожнього руху, малі архітектурні форми та багато іншого.

І от того в якому стані знаходяться об’єкти та елементи благоустрою залежить комфортне проживання в нашому місті. Для того щоб визначити, як повинні мешканці поводитись із цим і розроблені «Правила благоустрою м.Прилуки» на підставі вимог чинного законодавства України. Правила регулюють права та обов’язки учасників правовідносин у сфері благоустрою нашого міста. Вони затверджені рішенням депутатів міської ради 31 травня 2012 року. Але час йде, життя рухається вперед, вносить свої коригування. І, як і любий закон, правила потребують змін, поправок, адаптації до сучасних умов та вимог життя. Тому, на базі правил благоустрою Вінниці, були розроблені Правила благоустрою території м.Прилуки. Згідно чинного законодавства на офіційних сайтах міста та в центральній бібліотеці ім.Любові Забашти оприлюднений проект рішення міської ради “Про затвердження Правил благоустрою території м. Прилуки” та аналіз регуляторного впливу цього проекту рішення. Правила, які винесені на обговорення, мають 13 основних розділів, де викладено: від загальних положень, визначення термінів, прав та обов'язків громадян, суб'єктів господарювання, вимог щодо поводження з відходами, порядку здійснення благоустрою та утримання територій міста до порядку внесення змін та доповнень до Правил.

Виконання вимог цих правил потребує охоплення міста в цілому і силами тільки держслужбовців це зробити не можливо, тому у місті проводяться заходи по запровадженню громадського контролю у сфері благоустрою та планується створення спеціалізованого комунального підприємства.

Але і цього буде замало. Необхідна підтримка всієї громади. Але на жаль з 13 серпня, дня оприлюднення, на даний час не надійшло жодного зауваження, питання чи пропозиції.

Також на нараді заслухали Людмилу Пашук, начальника громадської приймальні, яка прозвітувала про підсумки дослідження по вивченню задоволеності споживачів послуги „Організація роботи із зверненнями громадян”.

За підсумками розгляду питань на апаратній нараді міський голова дав ряд доручень.

Переглядів:144