День Гідності та Свободи України!

21 листопада 2014

Відповідно до Указу Президента України від 13 листопада 2014 року №872 “Про День Гідності та Свободи”, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору», в Україні установлено День Гідності та Свободи, який відзначатимуть щорічно 21 листопада.

«Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», - зазначив Президент України Петро Порошенко.

На виконання розпорядження Прилуцького міського голови від 20 листопада 2014 року № 299р “Про відзначення у місті Прилуки Дня Гідності та Свободи”.

21 листопада в День Гідності та Свободи України в першу річницю Революції Гідності у стінах Прилуцької міської ради відбувся захід до Дня Гідності та Свободи України.

Перед присутніми виступали міський голова Дмитро Барнаш, голова районної державної адміністрації Іван Тютюнник, координатор “Волонтерської Сотні” міста Прилуки Ольга Талавіра, громадський діяч Ольга Костюк, депутат Прилуцької районної ради Володимир Тінюков, головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради Лариса Ющенко.

Опісля біля міської ради відкрили банер Героям Небесної Сотні.

Під час відкриття банера поклали квіти та поставили свічки пам’яті героям.

На заходах були присутні Прилуцький міський голова Дмитро Барнаш, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, секретар міської ради Валерій Чернов, посадовці міської та районної рад, депутати міської та районної рад, голова районної державної адміністрації Іван Тютюнник, представники громадських організацій та об'єднань міста та району, громадські діячі та активісти, представники підприємств, установ та організацій міста та району, засоби масової інформації.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:169