Меморіальна дошка герою

02 квітня 2015

Смерть близької людини – це завжди невимовно боляче. Словами не передати, що відчувають батьки, втративши свою кровинку, сина, якого народили й поставили на ноги. Сьогодні українським матерям чи не щодня доводиться переживати горе: їхніх дітей забирає війна.

Хлопці, які вже більше року боронять незалежність України на Донбасі, стали для нас по-справжньому рідними. І відхід хоч одного із них у вічність – нова рана на серці країни.

8 грудня 2014 року, прикриваючи захисників Донецького аеропорту, в селищі Піски від мінометного обстрілу загинув уродженець села Рудівка Прилуцького району 28-річний Віктор Лавренчук. В останню путь героя проводжали всім селом.

Чоловік віддав Вітчизні найдорожче – власне життя. Нащадки ніколи не забудуть його подвиг. 31 березня на будівлі Прилуцького агротехнічного коледжу, де свого часу здобував освіту Віктор, йому було відкрито меморіальну дошку.

На урочисту церемонію приїхали батьки воїна, Іван Михайлович та Катерина Миколаївна, і його молодша сестра Лариса. Також до агроколеджу завітали очільники міста і району, друзі та бойові побратими Віктора, представники громади й студентства Прилук. Після того, як біле полотнище було знято, меморіальну дошку освятив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, протоієрей Віталій Юрочко.

– Ми, студенти Прилуцького агротехнічного коледжу, пишаємося тим, що зі стін нашого закладу вийшов патріот, який пожертвував життям заради світлого майбутнього Вітчизни, – виступаючи перед зібранням, сказав Владислав Сонець. – Нам є у кого вчитися і кого наслідувати. Запевняю, що ми будемо гідні пам’яті справжнього героя України Віктора Лавренчука.

Іван Українець

газета “Відомості Чернігівщини” № 13 від 01 квітня 2015 року

Переглядів:130