Продовжується місячник по благоустрою та санітарній очистці міста

15 квітня 2015

Відповідно до розпорядження міського голови від 13 березня 2015 року № 60р “Про проведення місячника по благоустрою та санітарній очистці міста” з 18 березня розпочалися відповідні заходи, які триватимуть до 01 травня, - наголосив головний спеціаліст санітарно-екологічного контролю міської ради Андрій Бойченко.

Зазначив, що для оптимізації робіт з проведення місячника було розроблено графік прибирання міста, який затверджено міським головою. У цьому графіку визначені терміни прибирання основних вулиць і територій міста. Станом на 09 березня графік витримується.

Андрій Бойченко повідомив, що в цьому році вперше започатковано фарбування бордюрів не вапном, а фарбою. Перед цим, бордюри по вулиці Київській були очищені від землі та бруду згідно графіка.

На даний час КП “Міськсвітло” проводяться роботи по культивації та відновленню трав'яного покриву на газонах. Виконано формовочну обрізку більше 1000 дерев. Найближчим часом розпочнуться роботи по висадці дерев. Планується до посадки ялинки, берези, дуби, липи та декоративних кущів. Мешканцями міста вже висаджено більше 200 дерев та кущів.

З наступного тижня планується розпочати ямковий ремонт доріг. Як завжди найбільший тягар випадає на КП “Послуга”, які справляється зі своїми обов'язками. Але й наші навчальні заклади не залишились осторонь, це і Прилуцький агротехнічний коледж, і Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім. І.Я.Франка, і Медичне училище, і заклади управління освіти міської ради. В цьому році активно долучились до прибирання Прилуцький РЕМ та Південні високовольтні електромережі. Знову на висоті був ТОВ “Фінком”.

Зазначив, що на 4 квітня були заплановані заходи до Всеукраїнської акції День благоустрою міста, але у зв'язку з погодними умовами вони були перенесені на 25 квітня до щорічної акції з “За чисте довкілля”.

Що приємно відмітити так це зменшення спалювання рослинних решток. Не можу на даний час пояснити чим це обумовлено чи то тим що були дощі, чи тим що більшість привело до ладу свої прибудинкові території та городні ділянки восени. Але сподіваюсь на підвищення екологічної свідомості прилучан. До тих хто ще й досі злісно порушує Правила благоустрою застосовуються заходи адміністративного впливу.

Укотре нагадав, що згідно ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил благоустрою територій населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 грн, на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 грн.

Ще звернув увагу мешканців тих вулиць, які не внесені до графіку прибирання, узгоджуйте із головами комітетів самоорганізації населення мікрорайонів свої дії по приведенню прилеглих територій до належного санітарного стану.

Міський голова дякує усім, хто долучився до прибирання і виконує свої обов'язки перед містом.

Переглядів:142