Бійці 13-го окремого мотопіхотного батальйону демобілізувалися

20 квітня 2015

У ніч з 19 на 20 квітня 2015 року до міста Прилуки та інших населених пунктів Чернігівської області із зони АТО прибули 170 демобілізованих бійців 13-го окремого мотопіхотного батальйону.

На Центральній площі міста бійців зустрічали близько 300 вдячних прилучан, серед них Прилуцький міський голова Дмитро Барнаш, в.о. голови Прилуцької районної державної адміністрації Денис Росовський, секретар Прилуцької міської ради Валерій Чернов, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитро Даценко та Володимир Назім, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Тетяна Сегеда, посадовці та депутати міської ради, рідні, близькі військовослужбовців, молодь міста.

Також були присутні представники: відділення Прилуцько-Варвинського ОМВК, громадських організацій, об'єднань, засобів масової інформації.

Перед бійцями виступили міський голова Дмитро Барнаш, в.о. голови Прилуцької районної державної адміністрації Денис Росовський, координатор Волонтерського руху міста Прилуки Ольга Талавіра, які подякували бійцям за готовність віддати своє життя за нас, за мир, за Україну.

Українські герої, які більше року мужньо виконували свій обов’язок на сході України, мають нарешті повернутися до мирного життя. Більше того, 13-й батальйон протягом року знаходився у найгарячіших точках бойових дій, зокрема, у січні-лютому 2015 року бійці батальйону брали участь у бойових операціях поблизу м.Вуглегірськ та м.Дебальцево Донецької області.

На сході держави демобілізованих бійців замінили їх побратими, які пройшли підготовку і бойове злагодження у м.Гончарівськ та навчальному центрі ЗСУ смт Десна.

Майже всі військовослужбовці, які повернулися додому, будуть зараховані до військового резерву, а під час введення особливого періоду всі вони знову повернуться до військової частини та захищатимуть країну.

Для учасників АТО передбачені державні соціальні гарантії. Зокрема, це право на отримання посвідчення учасника бойових дій, забезпечення земельними ділянками, виплата грошових компенсацій, лікування та психологічна реабілітація у спеціалізованих клініках та санаторних закладах тощо.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:131