Надання допомоги воїнам АТО

24 квітня 2015

У цей нелегкий для країни час, попри всі труднощі, які доводиться долати, вражає згуртованість, патріотизм та небайдужість сотень тисяч українців до майбутнього України.

Сьогодні найбільше потребують підтримки та допомоги співвітчизників військовослужбовці, які захищають честь держави та спокій українського народу.

Міський голова Дмитро Барнаш чітко дотримується позиції як громадянина, так і керівника міста та надає максимальну допомогу бійцям-землякам, забезпечує інформаційну підтримку заходів щодо мобілізації та демобілізації воїнів, які беруть участь у антитерористичній операції. Дмитро Васильович робить усе можливе для допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, а також до цієї роботи залучає волонтерів, керівників підприємств, установ, організацій та молодь міста.

Міський голова тісно співпрацює з “Волонтерським рухом”, координатором якого було визначено Талавіру Ольгу Миколаївну, громадськими організаціями, формуваннями та об’єднаннями, які збирають та відправляють допомогу нашим бійцям. За ініціативи міського голови забезпечено роботу «гарячої» телефонної лінії управління праці та соціального захисту населення міської ради для координації роботи з питань розселення, а також надання роз’яснень громадянам щодо можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування. Організовано позачерговий прийом учасників АТО та членів їх сімей у громадській приймальні міської ради.

Виконавчий комітет Прилуцької міської ради підтримав ініціативу міського голови щодо виділення коштів для надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей: у 2014 році 115 військовослужбовців отримали допомоги на суму 25 200 грн, а у 2015 році 24 учасники АТО - на суму 14 000 грн.

Рішенням виконавчого комітету міської ради № 161 від 08 квітня 2014 року «Про координаційний центр з організації соціальних виплат, допомог, компенсацій, вирішення проблемних питань, пов’язаних з розміщенням та тимчасовим перебуванням сімей з Автономної Республіки Крим та м.Севастополя у місті Прилуки». До речі, на сьогодні там проживають 15 сімей з числа вказаної категорії населення.

На сьогоднішній день на квартирний облік при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради поставлено 3 особи із числа учасників АТО, серед них вдова загиблого учасника бойових дій.

На пленарному засіданні 84 сесії Прилуцької міської ради 6 скликання депутатським корпусом ухвалено рішення №11 від 26 лютого 2015 року “Про внесення змін до міської Програми «Пільги місцевої влади на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку сім’ям воїнів, загиблих (померлих) в Афганістані, учасникам бойових дій, які брали участь у антитерористичній операції, сім’ям воїнів, загиблих під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, інвалідам по зору – членам УТОС, спілкам ветеранів Афганістану, ТПО УТОС та ТО УТОГ на 2013-2015 роки».

У приміщенні міського Будинку культури, за дорученням міського голови, працює на постійній основі пункт зі збору гуманітарної допомоги військовослужбовцям, які знаходяться в зоні АТО.

Навчальні заклади міста активно підтримали ініціативи міського голови та долучаються до усіх акцій, які проводяться на підтримку воїнів АТО: педагоги разом з учнями плетуть маскувальні сітки, роблять своїми руками подарунки та обереги і відправляють захисникам; студенти вищих навчальних закладів під керівництвом своїх наставників у зимовий період виготовляли буржуйки, які передавали у зону бойових дій.

У міському Будинку культури організовуються благодійні концерти, а зібрані кошти передаються учасникам АТО та їх сім'ям. Зокрема, під час благодійних концертів Регіни Ганзенко “Діти проти” та Сашка Порядинського було зібрано 22 тис. грн: 8 тис.грн передано родині зниклого безвісти військовослужбовця Джеваги, а 14 тис.грн. - на потреби бійців АТО. На благодійному концерті до Дня Незалежності було зібрано 6 тис. грн.

Під час проведення Воздвиженського ярмарку у 2014 році було зібрано близько 88 тис. грн., на які закуплено військовий одяг, взуття, предмети першої необхідності, та направлено у зону бойових дій.

За підтримки міського голови 31 березня 2015 року на будівлі агротехнічного коледжу було відкрито меморіальну дошку В.І. Лавренчуку, уродженцю Прилуччини, який загинув під час бойових дій на сході України.

У храмах міста щотижнево проходять молебні та служби за життя та здоров'я військових, які беруть участь у антитерористичній операції, та вшановується пам'ять загиблих героїв-земляків.

Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський ЄВСТРАТІЙ 30 січня 2015 року особисто вручив медалі «За жертовність та любов до України» Ользі Талавірі, Олегу Воронову, Костянтину Саляєву, Марії Зінченко та настоятелю Собору Різдва Богородиці Віталію Юрочко, які проявили активну громадську позицію, героїзм, самопожертву під час подій Революції Гідності, а також за волонтерську допомогу Збройним силам України, Національної гвардії, добровольчим батальйонам та іншим військовим формуванням.

На офіційному сайті міської ради створено рубрику «Волонтерський рух», де кожен громадянин може безпосередньо ознайомитись з інформацією щодо проведеної роботи волонтерськими організаціями на території міста, та розміщуються звіти про використання коштів.

Заходи, які проводяться на підтримку учасників АТО висвітлюються на офіційному сайті міста, у місцевих газетах та на телебаченні.

Хочеться відзначити підприємства, організації та установи міста, які постійно надають допомогу воїнам АТО:

Прилуцька міська організація товариства Червоного Хреста України ;

ПрАТ “Прилуцький хлібозавод” ;

Прилуцьке НГВУ;

КП Комбінат шкільного харчування «Шкільний»;

Благодійна організація “Благодійний фонд Анатолія Мирошниченка “Благовіст”;

ПрАТ «Прилуцький м’ясокомбінат»;

ДП «ПЛАСТМАС» ТОВ «ТД Пластмас-Прилуки» ;

Приватне акціонерне товариство «А/Т тютюнова компанія «В.А.Т.-Прилуки»;

ТОВ «Каір».

Міський голова Дмитро Барнаш переконаний, що кожен прилучанин може унести посильну допомогу на підтримку української армії та воїнів, які відстоюють територіальну цілісність нашої держави, право на вільне волевиявлення шляху розвитку країни.

Переглядів:125