НОВИЙ ЗЛІТ «АПЛОМБУ»

12 травня 2015

Народний аматорський театр хореографічної мініатюри «Апломб» підкорив VII Всеукраїнський фестиваль сучасного танцю «Нове покоління – 2015». Уже вкотре прилуцькі таланти демонструють на великій сцені свій запал і вміння, майстерно вишліфуване їхнім керівником Тетяною Харченко та хореографом-постановником Аллою Прокоф’євою.

Запекле творче змагання проходило в Чернігові, куди з’їхалися десятки конкурсантів зі всієї країни. Та це не стало на заваді вихованцям «Апломбу» – вони повернулися до Прилук із сімома нагородами, серед яких два золотих кубки, спеціальна премія «Dance star» та диплом за найкращу стилізацію народної хореографії. Цікавим виявився й той факт, що журі фестивалю в першу чергу оцінювало не майстерність хореографічного колективу, а цілісність і довершеність танцювальних номерів.

Театр хореографічної мініатюри «Апломб» розпочав свою діяльність у 1985 році. Його випускники досягли чимало висот: вступили до хореографічних, театральних, циркових вузів і здобули славу, взявши участь у зйомках серіалів. Сьогодні театрально-хореографічному мистецтву в «Апломбі» навчається сімдесят юних вихованців. Втім, участь у конкурсі змогли взяти лише двадцять двоє з них. На це вплинуло багато чинників, але головним лишається те, що театр не має фінансової підтримки з боку влади та спонсорів. За батьківський кошт діти беруть участь у фестивалях, за нього ж шиють собі костюми, купують інвентар. Відриваючись від занять, незважаючи на повсякденні справи та втому, вихованці театру йдуть на репетиції, з радістю виступають чи не на всіх культурних заходах міста, тому не погано було б відзначити їхню ініціативність та відданість ремеслу хоча б на міському рівні.

Любов Рубан

Газета "Град Прилуки" від 06 травня 2015 року

Переглядів:138