22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня 2015

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

Відповідно до Указу Президента України та з метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час Другої Світової війни 1941–1945 років, їх подвигу та жертовності щороку в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Сьогодні, 22 червня 2015 року, о 09:00 Сквері Вічної Слави схилити голови в скорботі, покласти квіти до меморіального знаку і на братську могилу прийшли секретар міської ради Валерій Чернов, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Назім, посадовці та депутати міської ради, ветерани міста, представники громадських організацій, об'єднань, громадські діячі та активісти міста.

Прийшли і вихованці студії “Натхнення”.

Щирі слова жалю лунали із вуст секретаря міської ради Валерія Чернова та заступника голови ветеранської організації Анатолія Лісовецького.

Вічна пам'ять полеглим на полі бою, Честь і слава - живим героям!

На заході традиційно виступив голова ветеранської організації мікрорайону Ракітне Микола Сипко.

Цього дня ми низько схиляємося у доземному поклоні перед загиблими, усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її заможною та квітучою.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Фотографії газети "Відомості Чернігівщини"

Переглядів:130