Джевага Сергій Олександрович — заслужив нагороду орден «За мужність»

17 вересня 2015

У Головному управлінні Національної гвардії сім'ї загиблих воїнів отримали державні нагороди. Серед тих, кого відзначили посмертно був Сергій Джевага, командир міномета мінометного взводу 2-го батальйону спеціального призначення військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України (солдат резерву). Він загинув 29 серпня 2014 року під час передислокації підрозділу з м.Іловайськ Донецької області в районі с.Червоносільське, колона у якій рухався особовий склад підрозділу та солдат резерву Сергій Джевага, потрапила під обстріл сепаратистів. Тривалий час Сергій Джевага вважався зниклим безвісти. 07 травня 2015 року рішенням Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області оголошено померлим як загиблого 29 серпня 2014 року у бою в районі с.Червоносільське Амросіївського району Донецької області.

Брав активну участь у виконанні службово-бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, де виявляв мужність, сміливість та героїзм.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, за особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров'ю солдат резерву Сергій Джевага заслужив нагородження орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Солдат резерву Джевага Сергій Олександрович зарахований навічно до списку особового складу в/ч 3027 Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

Отримати орден «За мужність» з міста Прилуки приїхала дружина бійця Людмила з племінницею Юлею. Сім'я досі не може змиритися з втратою глави сім'ї, адже Сергій був їхньою опорою та підтримкою.

Звичайно сумуємо…Такі люди як Сергій – рідкість. Усе своє життя він відстоював правду. Був дуже чесний…тому і записався добровольцем. Приймав участь у подіях на Майдані, – розповідає дружина бійця Людмила Олександрівна.

Сергій Джевага, позивний «Серж» пішов на фронт добровольцем. Він був одним із найкращих мінометників у своєму батальйоні. Товариші згадують його як хорошого напарника, з яким не страшно було йти в бій.

Бойовий товариш Сергія, згадує:

Я знав його достойною, чесною людиною, яка захищала наш край. На фронті ми всі боролись за одне – за єдину Україну, за свої родини, за майбутнє дітей.

Завтра, 18 вересня 2015 року, у рамках урочистостей з нагоди 72-ї річниці звільнення міста Прилуки від нацистських окупантів у загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №2 відбудеться відкриття меморіальної дошки, загиблому учаснику АТО, Джевазі Сергію Олександровичу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:137