Виїзний семінар у Прилуках

22 жовтня 2015

21 жовтня у м. Прилуки для посадовців міської ради, фахівців комунальних підприємств відбувся виїзний семінар-тренінг «Основи стратегічного планування розвитку територій та проектного менеджменту», що був організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників організації державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

У своєму вступному виступі начальник управління економічного розвитку Прилуцької міської ради Олександр Сивенко нагадав присутнім про цьогорічну розробку Стратегії Чернігівської області та початок розробки Стратегії сталого розвитку міста Прилуки, а також наголосив на важливості залучення позабюджетного фінансування для місцевих ініціатив.

Питання співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями, приклади ефективного впровадження проектів на Чернігівщині презентувала учений секретар Центру Людмила Чабак. Детально було висвітлено питання щодо критеріїв відбору проектних заявок різними фондами.

Про реалізовані проекти енергозбереження й енергоефективності в м. Чернігів, м. Житомир, м. Ніжин, м. Яготин розповів учасникам семінару керівник осередку ГО «Асоціація енергоаудитів» в Чернігівські області, керівник проектів науково-виробничого підприємства «Енергоіновація» Сергій Зінченко.

Присутні отримали практичні поради, рекомендації та роз’яснення щодо утеплення будинків.

Переглядів:125