День Гідності та Свободи!

20 листопада 2015

Відповідно до Указу Президента України від 13 листопада 2014 року №872 “Про День Гідності та Свободи”, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору», в Україні установлено День Гідності та Свободи, який відзначатимуть щорічно 21 листопада.

На виконання розпорядження Прилуцького міського голови від 16 листопада 2015 року № 328р “Про відзначення у місті Прилуки Дня Гідності та Свободи”.

20 листопада біля банера Героям Небесної Сотні відбувся мітинг до Дня Гідності та Свободи. Присутні схилили голови та запалили свічки-пам'яті Героям.

На заходах були присутні міський голова Ольга Попенко; секретар міської ради Анатолій Шамрай; заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко, Тетяна Фесенко, Дмитро Іванов; посадовці та депутати міської ради; представники Прилуцького об’єднання міського військового комісаріату; керівники підприємств, установ, організацій; представники громадських організацій та об'єднань міста; громадські діячі та активісти міста.

Перед присутніми виступали міський голова Ольга Попенко, учасник Революції Гідності Григорій Дорошенко, голова громадської організації «Учасників АТО «ЩИТ» Павло Красноок та громадський діяч Ольга Костюк.

У своєму виступі Ольга Попенко наголосила: “Україна — це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність та своє прагнення до свободи”.

Після мітингу учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку воїнам АТО, які загинули за Незалежність України.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:119