Депутати Прилуцької міської ради навчалися та готувалися до чергової сесії міської ради

27 листопада 2015

26 листопада відбулося спільне засідання постійних депутатських комісій міської ради, якому передувало навчання для новообраних депутатів 7 скликання. На повноваженнях, правах та обов’язках депутата міської ради закцентувала увагу начальник юридичного відділу Валентина Горбач. Міський голова, кандидат філологічних наук Ольга Попенко ознайомила депутатів з правилами етики та поведінки, зокрема, і під час пленарних засідань сесій міської ради.

Під час спільного засідання постійних депутатських комісій депутати ретельно розглянули надані їм проекти рішень, поставили ряд запитань до їх розробників. Відповідні роз’яснення з бюджетних питань надала депутатам начальник фінансового управління Олена Ворона. На поставлені питання щодо організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах та дітей у дошкільних навчальних закладах міста у 2016 відповів начальник управління освіти Сергій Вовк. Про пільги, що надаються учасникам бойових дій, які брали участь у антитерористичній операції, сім’ям воїнів, загиблих під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, проінформувала начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш.

Голова постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, голова робочої групи з розробки Регламенту Прилуцької міської ради 7 скликання Вячеслав Драчук наголосив на необхідності ухвалення на черговій сесії цього нормативно-правового акта, відповідно до якого буде працювати міська рада 7 скликання. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко надав роз’яснення щодо Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік.

А ось щодо проекту рішення «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Послуга» Прилуцької міської ради Чернігівської області в новій редакції» у депутатів було багато запитань до директора КП «Послуга» Руслана Ніязова, у результаті чого даний проект рішення за пропозицією міського голови був знятий на доопрацювання.

Неоднозначно обговорювалося питання «Про перейменування вулиць, провулків та в’їздів міста». Депутати внесли пропозицію повернути вулицям, провулкам та в’їздам міста їх історичні назви, запросити на сесію працівників музею для надання необхідних історичних довідок.

Емоційно обговорювали депутати проект рішення, що стосується генерального плану міста Прилуки 1965 року, зокрема, доцільність його затвердження.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради

Переглядів:131