Прилучани вшановують пам’ять жертв голодоморів

28 листопада 2015

У четверту суботу листопада в Україні вшановують жертв голодоморів 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. Голодомор 1932-1933 років — масовий, навмисно організований радянською владою голод, який спричинив багатомільйонні людські жертви на території України.

28 листопада 2015 року біля пам'ятного знака жертвам голодоморів відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування Дня пам’яті жертв голодоморів, за участі міського голови Ольги Попенко, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, секретаря міської ради Анатолія Шамрая, посадовців та депутатів міської ради; представників підприємств, установ, організацій, громадських організацій, громадських формувань, молоді міста; громадських діячів, активістів та небайдужих мешканців міста.

Ольга Попенко у своєму виступі закликала пам’ятати і єднатися, щоб ніколи не допустити на благодатній землі України подібних трагедій. Голодомор є страшним уроком для сучасного покоління.

Присутні поклали квіти та запалили свічки пам’яті, щоб вшанувати людські жертви голодоморів на території України.

Традиційно о 16:00 в пам'ять про загиблих під час голодоморів та геноциду українського народу міська рада, її структурні підрозділи, установи, підприємства, організацій та небайдужі мешканці міста взяли участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку».

Також на Соборній площі, за підтримки міської ради, активна молодь на чолі з головою Молодіжної ради міста Максимом Лащенко запалили свічки в пам’ять жертв голодоморів.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:114