«Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

02 грудня 2015

1 грудня місто Прилуки та с. Мала Дівиця Прилуцького району відвідали студенти та викладачі факультету «Соціальна робота» Чернігівського національного технологічного університету. Ознайомча зустріч, яка була організована координаторами програми ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Ніною Подколзіною та Владиславом Силою, мала на меті вивчити практичні питання впровадження програми в Чернігівській області.

Візит до нашого міста передбачав відвідування двох об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «Діамант», що по вул. Вокзальній та вул.Київській, 188. Обидва є учасниками програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» й реалізують свої мікропроекти.

Наразі ОСББ «Діамант, що по вулиці Вокзальній, активно займається утепленням будинку, а ОСББ «Київська, 188» - покрівлею. Після зустрічей з представниками ОСББ гості з Чернігова зустрілися з заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Дмитро Іванов ознайомив студентів з основними аспектами життєдіяльності міста, озвучив пріоритетні й перспективні напрями роботи у вирішенні проблем територіальної громади, серед яких: збалансований бюджет, розвиток промисловості, створення привабливого інвестиційного клімату, активне впровадження заходів з енергозбереження.

Молодь цікавилася міжнародними грантовими проектами, що реалізуються та будуть впроваджуватися у сфері житлово-комунального господарства у м. Прилуки, питаннями щодо продовження будівництва школи №1 та реконструкції міського стадіону.

Управління економічного розвитку міської ради

Переглядів:110