14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2015

11 грудня в м. Прилуки відбулось засідання “круглого столу” на тему „Виконання Указу Президента України від 10.11.06 № 945 „Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС”, в якому взяли участь міський голова Ольга Попенко, посадовці виконавчого комітету міської ради, керівники установ та організацій міста, члени громадської організації «Спілка Чорнобиль».

У ході засідання розглядалися питання виконання положень Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в м. Прилуки, а саме:

1. - стан медико-санітарного забезпечення постраждалих;

- забезпечення ліками за безоплатними рецептами;

- про стан надання безкоштовного зубопротезування;

- забезпечення телефонним зв'язком;

- забезпечення житлом;

- безкоштовне перевезення міським та приміським транспортом;

- санаторно-курортне оздоровлення в 2015 році;

- виконання судових рішень по виплаті щорічної допомоги на оздоровлення та виплаті компенсації при встановленні інвалідності відповідно до ст. 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

- пенсійне забезпечення.

2. Виконання положень Постанови Верховної Ради України «Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» від 12 листопада 2015 року.

3. Спорудження нового пам’ятника учасникам ЛНА на ЧАЕС.

4. Пропозиції щодо перейменування назви однієї з вулиць міста на вулицю «Героїв Чорнобиля».

5. Надання допомоги чорнобильцям, які найбільше її потребують.

14 грудня 2015 року о 09:30 в актовій залі міської ради відбудуться урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та покладання квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи».

Переглядів:118