Зустріч ініціативної групи

24 грудня 2015

23 грудня у Прилуцькій міській раді відбулася зустріч представників громадських організацій Прилук та Прилуцького району з учасниками міжнародного проекту «Сильні локальні громади».

Тема засідання – обговорення ініціативи створення «Європейської громадянської платформи Прилуччини».

Фахівець з місцевого та регіонального розвитку мережі РЕГІОНЕТ Надія Єременко проаналізувала наявну ситуацію щодо діяльності громадських організацій міста та перспективи їх розвитку. Як було зазначено, що саме спільні зусилля є запорукою формування й реалізації місцевих ініціатив, проектів розвитку громад Прилуччини. Як впроваджують свої ініціативи громадські організації Рівненщини розповіла консультант проекту «Сильні локальні громади» Руслана Сосюк.

На зустрічі презентовано проект Меморандуму щодо приєднання до Європейської громадянської платформи Прилуччини. У документі зокрема зазначено, що співпраця неурядових організацій, ініціативних громадян має на меті посилення участі громадян у розвитку місцевої громади та її демократичного врядування, запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян і органів місцевої влади, активізацію самоорганізації населення.

Після анкетування учасники заходу обговорили напрями підготовки спільних ініціатив та організаційні питання подальшої співпраці.

Управління економічного розвитку міської ради

Переглядів:114