Про дотримання трудового законодавства на підприємствах, в установах та організаціях м. Прилуки станом на 1 січня 2016 року

05 січня 2016

З метою забезпечення конституційних прав і гарантій працюючих громадян спеціалістами управління праці та соціального захисту населення міської ради проводиться нагляд за дотриманням трудового законодавства на підприємствах, в установах та організаціях міста незалежно від форм власності та господарювання.

Станом на 1 січня 2016 року проведено 83 обстеження, за результатами яких керівникам підприємств, установ та організацій надано 317 рекомендацій та пропозицій щодо усунення виявлених порушень чинного законодавства.

У ході обстежень на більшості підприємств були виявлені порушення щодо недотримання міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці, встановлених законодавством, генеральною та галузевими угодами, нарахування індексації заробітної плати в період між її підвищенням, не проводилась оплата праці святкові та неробочі дні; не нараховувалась компенсація втрати частини заробітної плати у зв’язку з затримкою термінів її виплати, були порушення встановлених законодавством строків виплати заробітної плати (в тому числі за час щорічної відпустки) та строків розрахунку при звільненні працівників та інші.

Спеціалістам підприємств надавалась практична допомога з питань оплати праці та надання відпусток, заповнення статистичної звітності, застосування підсумованого обліку робочого часу і т. п.

Для найманих працівників та спеціалістів підприємств, організацій та установ міста у відділі праці управління праці та соціального захисту населення міської ради в робочі дні працює телефонна консультативно – інформаційна лінія «Трудові права. Мінімальні гарантії в оплаті праці» (тел. 7-11-50).

Переглядів:104