Підсумки роботи Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції за 2015 рік

26 січня 2016

Прилуцька міжрайонна виконавча дирекція є одним із робочих органів Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що здійснює, зокрема, матеріальне забезпечення та надання соціальних послуг застрахованим особам м.Прилуки, Прилуцького та Ічнянського районів.

Станом на 1 січня поточного року в Прилуцькій міжрайонні виконавчій дирекції на обліку перебуває 2825 страхувальників, в тому числі 25 осіб, що уклали договори про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

За 2015 рік підприємствами, установами і організаціями до Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції надано 2854 заяв – розрахунків на фінансування матеріального забезпечення працюючих на загальну суму 15,8 млн. грн. Одним із пріоритетних напрямів роботи дирекції є забезпечення застрахованих осіб путівками на реабілітаційне (відновлювальне) лікування на базі санаторно-курортних закладів, розташованих на територіях курортів державного та місцевого значення або в лікувально-оздоровчих місцевостях, після перенесених захворювань і травм, яке являє собою сукупність заходів, покликаних забезпечити особам з порушенням функцій (внаслідок хвороб, травм чи вроджених дефектів) їх повне або часткове відновлення, повернення втраченої трудової функції тощо.

Упродовж 2015 року лікувально-профілактичними закладами було проведено відновлювальне лікування 29 застрахованих осіб. Даним питанням у співпраці з Прилуцькою міжрайонною виконавчою дирекцією займаються 4 лікувально-профілактичні заклади, а саме: Прилуцька центральна міська лікарня, Прилуцька центральна районна лікарня, Ічнянська центральна районна лікарня та Прилуцька дитяча міська лікарня. За заявами лікувально-профілактичних закладів, застраховані особи мали змогу отримати відновлювальне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторіїв України, а саме: ПрАТ «Трускавецькурорт», ПрАТ «Миргородкурорт», ДП «Клінічний санаторій «Карпати», ДП «Клінічний санаторій «Хмільник» та інші.

Також дирекція здійснює контроль за дотриманням порядку використання страхувальником страхових коштів. Так, з метою перевірки правильності використання страхових коштів на підприємствах, установах та організаціях, а також фізичними особами, що використовують найману працю, за 2015 рік спеціалістами дирекції проведено перевірки 99 страхувальників, з них у 37 виявлено порушення та застосовано фінансові санкції на суму 26 тис. грн.

Зокрема, перевірками встановлено, що найбільш розповсюдженими є наступні порушення: невірне визначення страхового стажу працівників і відпрацьованих робочих днів у розрахунковому періоді; помилкове віднесення на рахунок коштів Фонду перших п’яти календарних днів, які роботодавець повинен оплатити за власний рахунок тощо.

Стосовно появи у медіа просторі м. Прилуки, Прилуцького та Ічнянського районів, слід сказати, що виконавчою дирекцією опубліковано 99 матеріалів з актуальних питань роботи.

За детальною інформацією звертайтеся за адресою: м. Прилуки, вул. Вокзальна, 46/1, або за телефонами 3-15-53, 3-21-94.

Прилуцька МВД ЧОВ ФСС з ТВП

Переглядів:97