Що необхiдно воїнам АТО для отримання послуг соціальної та професійної адаптації

23 лютого 2016

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015р. №179 та бюджетної Програми 2505170 «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку)» військовослужбовці, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, мають право отримувати послуги з професійної адаптації згідно переліку ліцензованих професій та переліку освітніх закладів, які надають послуги з навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

Для отримання послуг соціальної та професійної адаптації особа, яка приймала участь в АТО повинна мати посвідчення учасника бойових дій, інваліда війни та документ, що підтверджує залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення. Таким документом може бути один із нижчезазначених (оригінал або його копія):

наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;

довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення;

рішення відомчої (міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такий, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

Детальну інформацію з даного питання та перелік освітніх закладів, які надають послуги з навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, можна отримати звернувшись до управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, буд. 281, каб. №49 або за телефоном 7-11-56.

Начальник управління праці та соціального захисту

населення Прилуцької міської ради, Ганна Малиш

Переглядів:126