Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2016

Невблаганний час... У кожного з ним свої рахунки, а в України – особливі: більше 350-ти років боротьби за Незалежність!

Пророчі слова Тараса Шевченка: “Поховайте та вставайте, кайдани порвіте...” підняли тих, хто ціною власного життя залишиться в пам’яті українського народу як Герої Небесної Сотні.

Події на майдані Незалежності 2014 року стали символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейської держави.

І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі – найсміливіші, найчесніші, найжертовніші.

20 лютого 2016 року біля банера Небесної Сотні відбувся мітинг-реквієм “Героям Слава!” та покладання квітів з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У заході брали участь міський голова Ольга Попенко, народний депутат України від ВО “Батьківщина” Валерій Дубіль, секретар міської ради Анатолій Шамрай, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко та Тетяна Фесенко, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Тетяна Малоголова, депутати міської та районної рад, посадовці міської ради, керівники комунальних підприємств міста, представники громадських організацій та політичних партій, небайдужі прилучани.

Також у заході взяли участь депутати Чернігівської обласної ради від ВО “Батьківщина” Дмитро Даценко, Сергій Пащенко, Віта Солорєва.

Перед присутніми виступила міський голова Ольга Попенко.

На мітингу-реквієм виступали учасники Революції гідності: сотник майдану, депутат Прилуцької міської ради Іван Тютюнник, голова Прилуцької районної організації ВО “Свобода” Юрій Щербина та голова громадської організації"Прилуки - Українському Війську" Ольга Талавіра. Учасники Революції гідності поділилися своїми спогадами та думками про події, які були на Майдані.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку воїнам АТО, які загинули за Незалежність України.

В усіх храмах міста відбулися поминальні богослужіння за загиблими героями України.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:127