«Квіт папороті» - 2015

24 лютого 2016

23 лютого в міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти відбулося вручення літературно-мистецької премії імені Любові Забашти «Квіт папороті» - 2015.

Цього року з ініціативи членів журі та за підтримки міської ради почесними дипломами премії «Квіт папороті» були нагороджені всі учасники конкурсу: Анатолій Риженко, за краєзнавчі нариси з історії Прилук; Катерина Майстренко, за тематичну підбірку фоторобіт «Приймай мене, світе!»; Катерина Катаєва, вихованка ЦТДЮ, за тематичну підбірку з декоративно-прикладного мистецтва «Бісерні переливи»; Євгенія Добриніна, за підбірку поезій; Анна Артемюк, учениця 11-А класу гімназії №5 імені В.А.Затолокіна, за творчу роботу «Образ жінки-матері у творчості Миколи Турківського». Друге місце премії було розділене між двома конкурсантами: дипломами ІІ ступеня та грошовими винагородами у сумі 750 грн. нагороджена учениця загальноосвітньої школи №9 Ярослава Ворчак, за підбірку поезій та прозових починань «Замальовки» та зразкова студія образотворчого мистецтва «Палітра», керівники Лариса Сидоренко та Неля Шигань, за тематичну підбірку робіт образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Мистецтво душу окриля».

Дипломом І ступеня та грошовою винагородою в сумі 1500 грн. нагороджена Ірина Хауха за мистецький доробок із живопису «Монолог». Зараз дівчина працює викладачем Дитячої школи мистецтв Броварського району, а ще недавно була ученицею Прилуцької школи мистецтв.

Лауреатом літературно-мистецької премії «Квіт папороті»-2015 став міський скульптор Семен Тихонович Кантур, за підбірку скульптурних робіт «За подихом часу». До звання додалася грошова винагорода у сумі 3000 грн.

Переможцям вручала нагороди заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова журі Тетяна Фесенко.

Усіх учасників привітали члени журі, міська інтелігенція, друзі, колеги.

Окреме місце під час свята займала літературна композиція за віршами Любові Забашти «До вас здалеку знову я прийшла», яка дала можливість перегорнути сторінки біографії славної поетеси-землячки.

Святковості заходу додавали музичні вітання від самодіяльного аматорського фольклорного колективу “Вербиченька” (с. Замостя), зразкової вокальної студії “Натхнення” Прилуцької школи мистецтв та студії народної пісні “Віночок” Центру творчості дітей та юнацтва.

Переглядів:121