Відбувся творчий звіт міста «Талант митців Чернігівського краю звитягу патріотів величає”

03 березня 2016

Згідно плану роботи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації 2 березня 2016 року в міському Будинку культури відбувся творчий звіт міста «Талант митців Чернігівського краю звитягу патріотів величає”, спрямований на посилення патріотичного виховання підростаючого покоління, виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності і звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет і територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, вшанування українських воїнів - учасників антитерористичної операції на сході України, волонтерів та громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України.

Оцінювати звіт міста приїхала компетентна оглядова рада з міста Чернігова на чолі з директором Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького, головою обласного відділення Національної Всеукраїнської музичної Спілки, заслуженим діячем мистецтв України Суховерським Володимирам Михайловичем.

У концертній програмі були представлені різножанрові тематичні номери за участю самодіяльних народних та зразкових колективів міського Будинку культури, школи мистецтв, дитячої музичної школи ім. Л. Ревуцького, центру творчості дітей та юнацтва, загальноосвітніх шкіл та вищих навчальних закладів другого рівня акредитації. До участі у концерті запрошені видатні майстри сцени — уродженці Прилук.

У рамках звіту було представлені виставки декоративно-прикладного мистецтва, які складалися з експозиції, присвяченої висвітленню найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією та кращі роботи місцевих народних майстрів, дитячих малюнків, присвячені захисникам України.

Були представлені роботи знаних художників - Лопати, Карася, Мордовця, Андріяки, Мироненка, Глущенка; музейна експозиція історичної хроніки Прилук, декоративно-прикладне мистецтво - роботи Гузія, Каращук, Герасимчука, малюнки та роботи учнів загальноосвітніх шкіл, школи мистецтв та ЦТДЮ у техніці квілінг, стрази, пір’я, витинанка, бісер, ляльки з воску та фьюзінг від Юлії Касьян.

Переглядів:120