Заходи з нагоди дня народження Великого Кобзаря

09 березня 2016

Тарас Шевченко – це українець, рівних якому наша земля немала, і не відомо, чи матиме в майбутньому.

9 березня 2016 року відбулися загальноміські заходи з нагоди 202-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. Заходи розпочалися на території агротехнічного коледжу біля погруддя Т.Г.Шевченка.

Після чого учасники заходів урочистою ходою перейшли до пам'ятника Т.Г.Шевченку (ріг вулиць Київської та Незалежності), де відбувся мітинг та покладання квітів Кобзарю.

Пам'ятник Тарасу Шевченку в місті Прилуки — це унікальний, єдиний в державі пам’ятник, який приваблює невигадливим, але доволі багатим оформленням з використанням полірованого й шліфованого граніту біля підніжжя якого закладена капсула зі священною землею із могили Великого Кобзаря. Цей монумент – гордість прилучан та вдячність безсмертному Кобзареві.

Тарас Шевченко відвідавши Прилуччину, залишився тут назавжди. Часточка Шевченка є в установленому йому пам’ятнику, у вулиці, що носить його ім’я, у погрудді, яке збирає щороку поціновувачів творчості поета в день його народження. Він – у прилучанах, які люблять і розуміють поета і не знаходять йому альтернативи й досі.

На урочистостях із нагоди 202-ї річниці з дня народження великого сина України Тараса Григоровича Шевченка були присутні міський голова Ольга Попенко, секретар міської ради Анатолій Шамрай, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко, Валерій Іванов та Тетяна Фесенко, радник міського голови Іван Тютюнник, депутати міської та районної рад, посадовці міської та районної рад, керівники комунальних підприємств міста, представники громадських організацій та політичних партій, члени громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, студентська молодь, небайдужі прилучани.

Також у заходах взяли участь депутати Чернігівської обласної ради від ВО “Батьківщина” Сергій Пащенко та Віта Солорєва.

Міський голова Ольга Попенко в своєму виступі наголосила, що тільки разом ми зробимо все, щоб наша Україна процвітала і ми жили у злагоді, мирі та любові, щоб діти наші і внуки отримали у спадок державу, яку заповідав нам Великий Кобзар.

Також перед присутніми виступили: голова Прилуцької райдержадміністрації Валентина Миколаївна Ковтун; голова Прилуцької районної ради Василь Малик; лауреат міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді, студентка професійно-технічного навчального закладу Дарина Коваленко; громадські діячі нашого міста Олексій Дорошенко та Ольга Костюк; щорічна переможниця міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка, учениця Прилуцької гімназії №5 імені В.А.Затолокіна - Анастасія Дорошенко.

Свою творчість дарувала та передавала глибинну почуттів Великого Кобзаря учениця загальноосвітньої школи №9 Ярослава Ворчак.

Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть. У чому черпають сили і надії. У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі:

Свою Україну любіть,

Любіть її... Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:119