Відбулося обрядове свято - ярмарок “Проводи Зими — зустріч Весни”

12 березня 2016

12 лютого на Центральній площі міста відбулося традиційне обрядове свято-ярмарок “Проводи Зими — зустріч Весни”, адже це одне з найулюбленіших зимових свят українців.

Це свято веселощів, млинців та гарного настрою. Кожен день тижня Масляної має свою назву, яка говорить про те, що в цей день потрібно робити, тому учасники зразкового музичного театру «Парадокс» МБК відобразили у театралізованому дійстві з піснями і танцями “Зиму проводжаєм, весну зустрічаєм”.

Конкурс художнього свисту, конкурс гармоністів, дефіле «Така знайома і незнана українська хустка» додали святу яскравого колориту.

Гарного настрою на святі задавали колективи міського Будинку культури: народні фольклорні колективи «Горлиця», «Калина» та «Вербиченька», музичний гурт «Родослав», вокальний ансамбль «Либідь», народний театр «Рампа».

Кульмінацією Масляної залишається і донині спалювання опудала Зими. Тож яскраве видовище спалювання створив театр вогню та світла «Агній» МБК.

Святковий концерт «Здраствуй, веснонько красна», спортивні змагання «Козацькі забави», ігри, веселі розваги і конкурси створили чудовий настрій усім присутнім на святі.

Переглядів:177