COMUS - пілотне місто Прилуки

14 березня 2016

Начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан та директор краєзнавчого музею ім.В.Маслова Тетяна Зоць взяли участь у семінарі «COMUS-фаза планування: аналіз, проблеми, завдання», що відбувся у м.Києві за участі національного координатора проекту “Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадою” (COMUS) Олександра Буценка, національних експертів та представників пілотних міст проекту.

Учасники семінару обговорили питання комунікаційної політики міст в рамках проекту, підготовки презентаційних матеріалів та проведення технічних семінарів за участі міжнародних експертів.

Розглянули також перспективи фази реалізації проекту та визначили план дій.

Довідково:

Проект “Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадою” (COMUS) – спільний проект Ради Європи та Європейської Комісії. Партнером проектує є Організація міст всесвітньої спадщини.

Мета проекту - розробка інноваційних моделей планування, що сприяють розв’язанню практичних проблем в історичних містах.

Такі моделі та рішення щодо реабілітації культурно-історичної спадщини та її сучасного використання, розв’язання соціальних проблем, вдосконалення транспортного обслуговування, розвитку туризму та торговельних зон, використання пустищ, поліпшення житлового фонду тощо мають відповідати європейським нормам і тенденціям, щоб стати привабливими для міжнародних інвесторів.

Проект стартував на початку січня 2015 року, реалізовується в шести країнах Східного партнерства – Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні, від кожної з яких представлене одне пілотне місто і два супровідні міста. Пілотним містом в Україні за результатами конкурсу визначено Прилуки.

За участь у проекті Прилуки отримали статус асоційованого члена Організації міст всесвітньої спадщини та можливість розміщувати промоційні матеріали на веб-ресурсах цієї організації, а також Ради Європи.

Відділ культури і туризму міської ради

Переглядів:117