Ініціативи громадян в бюджеті міста

17 березня 2016

16 березня в Прилуцькій міській раді відбувся семінар у рамках міжнародного проекту “Громадський бюджет - спільний успіх активних громадян та відкритої влади”, що впроваджується в Україні Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ з 2015 року.

У ході зустрічі з депутатами міської ради, представниками громадських організацій та працівниками міської ради заступник директора Фундації Костянтин Плоский презентував концепцію громадського бюджету та польський досвід. Експерти проекту Тетяна Харченко (м.Черкаси) та Адрій Вареник м.(Чернігів) розповіли присутнім про досвід впровадження партиципаторного (громадського) бюджету у своїх містах.

Громадський бюджет – це частина міського бюджету, місцева ініціатива, форма прямого волевиявлення жителів міста, що впроваджує інноваційні механізми залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету та спрямована на демократичний процес обговорення громадою окремих напрямів використання бюджетних коштів.

Учасники семінару взяли участь в обговоренні основних положень відповідної міської програми про громадський бюджет, яка буде реалізовуватися на рівні міста протягом 2016-2017 років.

Управління економічного розвитку міської ради

Переглядів:115