Відзначення 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

12 квітня 2016

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на виконання постанови Верховної Ради України від 12 листопада 2015 року №793-VIII «Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», з врахуванням розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року №1161-р «Про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», з метою належного вшанування в місті Прилуки учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи міський голова Ольга Попенко 30 грудня 2015 року затвердила розпорядження № 407р «Про утворення організаційного комітету з підготовки та відзначення заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи».

11 квітня 2016 році у міській раді відбувся організаційний комітет із підготовки та проведення заходів, пов’язаних із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, який очолила міський голова Ольга Попенко.

У ході засідання були обговорені ряд питань.

На виконання Указу Президенту України №41/2016 «Про присвоєння військових та спеціальних звань учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» обговорено питання щодо присвоєння чергових звань звільненим в запас або в відставку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Міський голова Ольга Попенко проінформувала, що з міського бюджету виділені кошти на виплату матеріальної допомоги постраждалим та вдовам померлих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

Під час зустрічі обговорили сценарний план вшанування в місті Прилуки учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Представники громадських організацій чорнобильців не лише підтримали, а й самі ініціювали низку пропозицій: голова міськрайонної “Спілки “Чорнобиль” Юрій Буконкін запропонував назвати одну із вулиць міста “Героїв Чорнобиля”.

У плани міської влади входить і реконструкція, а в подальшому протягом року установлення нового пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії.

Утім, окрім питань організації й проведення заходів говорили і про повсякденні проблеми, саме питання щодо поліпшення соціально-побутових умов проживання та надання належного медичного обслуговування зазначеній категорії населення.

Учасники засідання визначилися 20 квітня 2016 року провести круглий стіл за участю ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, керівництва міста, депутатів та посадовців міської ради, керівників комунальних підприємств, керівників установ міста та ін.

Згодом буде оприлюднено детальний план заходів, присвячених 30-им роковинам Чорнобильської катастрофи.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:112