День пам'яті та примирення

06 травня 2016

День Перемоги — затьмарений від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Цей день наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні роки. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Усе менше їх залишається в життєвому строю.

Відповідно до Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону Україна «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» розпочато традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

6 травня в міському Будинку культури міський голова Ольга Попенко провела офіційний прийом ветеранів війни і праці, після чого відбувся святковий концерт з нагоди відзначення Дня пам'яті й примирення та 71-ї річниці Великої Перемоги.

Міський голова Ольга Попенко привітала найшанованіших, найповажніших учасників урочистостей: ветеранів війни і праці: “Зі святом вас, наші визволителі! Бажаю й надалі якнайдовше бути в строю й силою свого духу давати приклад істинного патріотизму молодому поколінню. Щастя вам, добра, здоров'я, бадьорості духу, любові від найрідніших та сімейного затишку. А ми й надалі робитимемо все, щоб ви, наші ветерани, були оточені увагою й турботою”.

За мужність і самовідданість у роки війни та з нагоди Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні міський голова Ольга Попенко вручила Подяки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Репіній Мотроні Михайлівні та Вісічу Вячеславу Володимировичу.

Також Ольга Попенко вручила Подяки міського голови учасникам бойових дій з нагоди Дня пам'яті й примирення та 71-ї річниці Великої Перемоги. Список нагороджених ветеранів до Дня Перемоги (додається).

Ветерани отримали подарунок (матеріальне заохочення) від міської влади.

Щиро вітали своїх друзів і голова Ради міської організації ветеранів Георгій Хотін і ветеран війни Борис Котеленець.

Найшанованіших членів прилуцької громади привітав щирими словами вдячності депутат міської ради, учасник АТО Павло Сакадьол.

Також були присутні депутати обласної ради Віта Солорева, Сергій Пащенко та депутати міської та районної рад.

Свої таланти ветеранам та присутнім подарували вихованці ЦТДЮ і Школи мистецтв та артисти міського Будинку культури.

У ці, святкові, дні посадовці міської ради, учні шкіл та гімназій, студентська молодь, мешканці міста покладуть квіти до погруддя Героя Івана Дубинського, пам’ятника Героя Олега Кошового, до меморіалу «Жертвам фашизму» та інших могил та пам'ятних знаків міста.

Шановні ветерани!

Вітаємо вас із Днем пам'яті й примирення та 71-ю річницею Великої Перемоги! З почуттям глибокої вдячності і шани бажаємо кожному із Вас міцного здоров’я, достатку, любові й тепла.

Бажаємо Вам, дорогі ветерани, довгих років життя, родинного затишку і щастя! Нехай зігріває всіх нас незгасне світло Перемоги, додає сил та наснаги для добрих справ в ім’я щасливого майбутнього рідної землі.

Шановні прилучани та гості міста!

Запрошуємо вас 9 травня на 09:00 у Сквер Вічної Слави, де відбудеться мітинг-реквієм «Не погасити пам’яті вогонь» та покладання квітів до Вічного Вогню.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:110