День Перемоги!

09 травня 2016

В історії кожного народу є славетні події, розповіді про які передаються від покоління до покоління. Одна із таких героїчних сторінок для українців – Перемога у Другій світовій війні.

9 травня – це знаменне свято символізує незламний дух народу, який захистив рідну землю. Свята пам’ять про вигнання з України нацистських окупантів залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни. Тому для нас, нащадків і спадкоємців солдатів Перемоги найвищим законом буття є вірність їх священній справі і нетлінній пам’яті, довічна синівська шана і повага.

За традицією прилучани 9 травня зібралися у Сквері Вічної Слави, де відбувся мітинг-реквієм «Не погасити пам’яті вогонь» та покладання квітів до Вічного Вогню.

Міський голова привітала найшанованіших, найповажніших ветеранів війни і праці.

Сьогодні день і радісний, і болісний, адже скільки ваших бойових побратимів, друзів не повернулися з війни! Ви не шкодували ні свого здоров’я, ні життя, аби захистити Батьківщину, повернути усій Європі мир та спокій. Дорогі ветерани, ми всі вас любимо і шануємо, пам’ятаємо тих, хто загинув. Спасибі вам за героїзм, за Подвиг! Низький вам уклін, міцного здоров’я і довгих років життя! - наголосила міський голова Ольга Попенко.

Шанованих членів прилуцької громади привітали депутат обласної ради Дмитро Даценко, депутати міської ради Марія Ястремська і Дмитро Третяченко, члени правлення організації ветеранів міста Прилуки Рахімзян Заріпов і Микола Сипко та

учениця гімназії № 5 Анастасія Дорошенко.

Музичні вітання дарували колективи міського Будинку культури та ЦТДЮ.

Також у ці святкові дні міський голова Ольга Попенко та її заступники Олександр Сивенко і Тетяна Фесенко адресно відвідали учасників бойових дій Другої світової війни, які за станом здоров'я не змогли бути присутніми на заходах.

Із кожним роком учасників бойових дій, які в далекому 1945-му принесли мир та Перемогу, все менше. Вони невмолимо йдуть у вічність. Квіти ветеранам від дітей – лише маленька частинка того «Дякуємо!», яке ми повинні щодня, щогодини говорити тим, хто в кровопролитних боях ціною неймовірних зусиль здолав грізного ворога і звільнив рідну землю.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:110