Прилуки ярмаркують!

21 травня 2016

Розпочався Миколин ярмарок на Театральній площі, де офіційна делегація та жителі міста вшанували великого Сміхотворця покладанням квітів до пам'ятника Миколи Яковченка.

Після чого учасники ярмарку пройшли театралізованою ходою по вулицях Юрія Коптєва та Київській до Центральної площі міста.

На Центральній площі відбулося урочисте відкриття Миколиного ярмарку.

Відкрив ярмарок Черкаський державний заслужений український народний хор.

Перед присутніми виступили міський голова Ольга Попенко, голова Прилуцької райдержадміністрації Валентина Ковтун, заступник голови Прилуцького осередку “Чернігівського Земляцтва” Микола Гордієнко, голова Правління ПАТ “ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО” Володимир Ткач.

Урочисте дійство продовжилося концертною програмою “Ярмаркуємо — Миколу нашого шануємо", фольклорно-ярмаркове дійство: “Заспівайте, затанцюйте, разом з нами пожартуйте!”: фестиваль гумору “Добірне товариство”; конкурс на швидкісне поїдання вареників; виступи фольклорних колективів, велика ярмаркова концертна програма за участю закладів культури і освіти міста та гала-концерт «Володарі веселого настрою» за участю майстрів мистецтв України.

У рамках Миколиного ярмарку відбулося ряд заходів, а саме виставки-продажі: предметів декоративно-прикладного мистецтва, промислових товарів, продуктів харчування, товарів рослинництва та ін. Під час ярмарку працювали заклади громадського харчування та “Містечко розваг”.

На Алеї ім. Л. Забашти запрошували до “Бульвару вареників”.

Відбувся флешмоб “Україна-вишиванка” біля пам'ятника Т.Г.Шевченку.

Увечері на майданчику біля музею ім. В. Маслова відбулася Всесвітня акція «Ніч у музеї». Під час заходу глядачі мали змогу насолодитися концертною програмою, в якій взяли участь відомі у місті молодіжний Новий театр. Цікаві номери присутнім подарували Центр творчості дітей та юнацтва і гурт “Мамай”. Як завжди, на глядачів чекали театралізовані екскурсії з новими цікавими персонажами. Упродовж всього дійства відбулися різноманітні конкурси та вікторини.

У концертній програмі брали участь колективи міського Будинку культури: народна студія вокального мистецтва «Оріон»; театр вогню та світла «Агній»; вокальний ансамбль «Либідь»; солісти Олександр Козленко, Дарина Бурмака, Каріна Федосенко, Олексій Підгайний, Ксенія Кудрявская та проект "Red Lips".

Також прилучанам дарували своє мистецтво переможці проектів «Х Фактор» та «Фабрика Зірок»: Аліна Ромашкіна - солістка групи "Бигуди Шоу Дядя Жора"; Влад Ульянич, Юлія Руднева, Разо - талановитий реп виконавець.

Увечерній концертній програмі на прилучан та гостей міста чекав сурприз - виступ патріотичного гурту "ТІК".

Довідково:

У 2008 році в Прилуках в рамках низки заходів з нагоди відкриття пам'ятника Миколі Яковченку та оновленої Театральної площі було започатковано Миколин Ярмарок “Колорит української душі”. Ярмарок присвячений дню народження нашого відомого земляка Миколи Яковченка.

Ініціаторами й організаторами свята стали Прилуцька міська рада, Товариство “Чернігівське Земляцтво” в Києві та Почесний громадянин міста, меценат Юрій Коптєв.

Від початку ярмарок мав мистецьке забарвлення, перетворюючись на свято пісні та фольклору. Під час якого торгували книжками, виробами народного мистецтва, проводилося багато розважальних програм та веселих конкурсів.

У 2012 році в рамках Миколиного ярмарку проходив регіональний фестиваль театрального мистецтва ім. М.Яковченка.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Відділ культури і туризму міської ради

Переглядів:238