У рамках проекту Фундації польсько-української співпраці

24 травня 2016

Організаційні питання реалізації в Прилуках міжнародного проекту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади» розглянуто на засіданні робочої групи 23 травня.

Робоча група, до складу якої ввійшли посадовці, депутати та представники громадських організацій, до кінця року працюватиме над упровадженням європейського досвіду громадського (партиципаторного) бюджету.

Громадський бюджет – це частина міського бюджету, місцева ініціатива, яка передбачає залучення громадськості та спрямована на демократичний процес обговорення громадою окремих напрямів використання бюджетних коштів.

Основні етапи у громадському бюджеті: подання проектів, перевірка проектів та відбір для голосування, голосування громади, внесення завдань до бюджету на наступний рік, реалізація.

Члени робочої групи обговорили питання щодо розробки Положення про громадський бюджет в місті Прилуки, яке буде містити керівні вимоги для всіх учасників, а також зразки логотипу, який буде використовуватися в інформаційні кампанії та під час голосування.

У рамках проекту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ кілька представників робочої групи відвідають польські міста задля вивчення практичного досвіду реалізації громадського бюджету.

Переглядів:112