Смачне літо зі «Шкільним»

13 червня 2016

Запорукою вдалого літнього відпочинку учнів у пришкільних таборах є організація комплексу заходів, спрямованих не лише на цікаве й змістовне дозвілля, а й на оздоровлення дітей. Пріоритетним напрямком роботи таборів було й залишається створення належних умов для загартування дітей, зокрема через збалансоване харчування, за що несемо безпосередню відповідальність ми — колектив КП комбінат шкільного харчування «Шкільний».

Близько півтори тисячі учнів цього літа відпочивають у тринадцятьох таборах відпочинку з денним перебуванням на базі освітніх закладів міста. Щоб забезпечити раціональне харчування вразливих дитячих організмів, наш колектив доклав особливих зусиль для організації роботи харчоблоків, а саме: дотриманню санітарно-гігієнічних вимог, забезпеченню свіжими та якісними продуктами, розробці збалансованого меню й навіть серверуванню столів.

У щоденному дитячому меню обов'язково повинні бути страви з високим вмістом вітамінів. Ми подбали про це, увівши в раціон сезонні овочі та зелень, і на столах маленьких прилучан, які відвідують пришкільні табори, є свіжа капуста, помідори, болгарський перець, зелена цибуля, кріп та петрушка.

У наше меню також включено продукти, якими люблять посмакувати діти різного віку: плоди ягід, йогурти, корисні кондитерські вироби, збагачені пектином (зефір, мармелад), вироби кондитерського цеху з додаванням кисломолочного сиру та меду. Уміст білків, жирів та вуглеводів розробленого меню теж відповідає нормативній калорійності раціону дитини. За цими, на перший погляд, сухими даними, — смачні й вишукані страви, які щодня готують наші професійні кухарі, дбаючи не лише про здоров'я, а й гарний настрій прилуцької дітвори.

Щоб бути впевненими у своєчасному та безперебійному забезпеченні харчоблоків, ще на початку відпочинкової кампанії нами було визначено перелік постачальників продуктів, обсяги необхідного, маршрути та оптимальні графіки завезень, що дозволяє завжди мати корисні, а головне, свіжі продукти.

Працівники харчоблоків усіх закладів освіти забезпечені санітарним одягом, деззасобами для обробки рук та виробничих приміщень. Тож немає жодних підстав хвилюватися за здоров'я нашої малечі. У цьому, власне, може переконатися будь-хто з батьків, завітавши до їдалень пришкільних таборів.

Колектив комбінату «Шкільний» докладає всіх зусиль, щоб у період літнього відпочинку порадувати дітей смачним, різноманітним та якісним харчуванням, а також дати впевненість батькам, що їхні малята під надійною опікою наших працівників.

Директор КП КШХ «Шкільний» Наталія Бублик

Переглядів:93